Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce se mai sărbătoreşte până la sfârşitul lunii iunie. Tradiții, legende, superstiții și obiceiuri de ”cireșar”

Publicat:

Ce se mai sarbatoreste pana la sfarsitul lunii iunie. Tradiții, legende, superstiții și obiceiuri de ”cireșar” A șasea luna din an, iunie, cunoscuta și sub denumirea de „ciresar”, cuprinde mai multe sarbatori, de care sunt legate tradiții și obiceiuri. In 21 iunie este solstitiul de vara si , pe 24 iunie este Ziua Sfantului Ioan Botezatorul si Sanzienele, iar pe 29 iunie sunt sarbatoriti si Pavel. Pe langa […] Citește Ce se mai sarbatoreste pana la sfarsitul lunii iunie. Tradiții, legende, superstiții și obiceiuri de ”cireșar” in Alba24 .

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sambata Mare – ultima zi a Saptamanii Patimilor. Obiceiuri, tradiții și superstiții

10:50, 04.05.2024 - Sambata Mare este ultima zi a Saptamanii Patimilor in care creștinii ortodocși praznuiesc ingroparea trupeasca a Mantuitorului Iisus Hristos. In Sambata Mare se fac ultimele pregatiri pentru ziua de Paște. Gospodinele vopsesc ouale și pregatesc cozonacii și pasca. De asemenea, se gatesc drobul și friptura…

Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri

08:31, 01.05.2024 - Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Tradiții și obiceiuri Ce se mai sarbatorește de 1 mai? Armindenul, Ziua Pelinului, Ziua Bețivului sau Pomul lui Mai. Pe langa Ziua Muncii, in tradiția romana mai are loc o alta sarbatoare. Cumnoscuta mai puțin,…

Ce semnifica fiecare zi din Saptamana Mare: Traditii, obiceiuri si superstitii in Saptamana Patimilor

15:06, 28.04.2024 - Saptamana mare, numita si saptamana patimilor, este reprezentata de ultima saptamana din postul Sfintelor Paste. Totodata, saptamana mare este saptamana deniilor, toate zilele acestei saptamani fiind considerate, inca de la inceputurile crestinismului, marete si sfinte si, chiar din seara de Florii,…

Tradiții la jumatatea Postului Mare

08:25, 13.04.2024 - Mijlocul Postului Mare reprezenta un motiv in plus de sarbatoare printre credincioșii de altadata. Era considerata o perioada de aparenta acalmie – au trecut deja patru saptamani din post. Mijlocul postului era marcat cu obiceiuri, tradiții și superstiții locale, facand parcurgerea urmatoarelor patru…

Paștele Catolic 2024: Tradiții și obiceiuri. Cum se sarbatorește Invierea Domnului in Europa. Ce este diferit de ortodocși

11:00, 30.03.2024 - Paștele Catolic 2024: Tradiții și obiceiuri. Cum se sarbatorește Invierea Domnului in Europa. Ce este diferit de ortodocși Pe 31 martie credincioșii romano catolici  sarbatoresc Paștele Catolic, in 2024. Inainte de sarbatoarea Invierii Domnului sunt marcate Floriile și Saptamana  Sfanta considerata…

Moșii de iarna 2024: Ce nu este bine sa faci in Sambata Morților. Tradiții, superstiții și obiceiuri

09:05, 09.03.2024 - Moșii de iarna 2024: Ce nu este bine sa faci in Sambata Morților. Tradiții, superstiții și obiceiuri Pe 9 martie creștinii ortodocși sarbatoresc Moșii de Iarna sau Sambata Morților. Este una dintre sarbatorile importante in calendarul ortodox 2024. In aceasta zi creștinii fac parastase și dau de pomana…

Marțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Tradiții, legende și superstiții de 1 Martie

23:05, 29.02.2024 - Marțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Tradiții, legende și superstiții de 1 Martie Marțișorul: Povestea voinicului care a eliberat Soarele. Ziua de 1 Martie, prima zi a primaverii, este inconjurata de tradiții, legende și superstiții.  Originile marțișorului nu sunt cunoscute exact,…


Ce parere ai despre aceasta stire?