Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce se întâmplă astăzi la sinagoga „Unirea Sfântă” din Bucureşti

Publicat:

Sinagoga „Unirea Sfanta” din Bucuresti se redeschide Sinagoga „Unirea Sfanta” din Bucuresti, lacas de rugaciune, de invatatura si Muzeu al Istoriei Evreilor din Romania, se redeschide astazi, cu ocazia Sarbatorii de Hanuca.

Ceremonia da la sinagoga începe la ora 17:00 si cuprinde momente artistice si aprinderea celei de-a patra lumânari a sarbatorii. Printre participanti se vor gasi presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din România, Aurel Vainer, presedintele Comunitatii Evreilor din Bucuresti, Paul Schwartz si rabinul .

Sinagoga &"Unirea…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Asociația „Pro Cugir” și Asociația Generala a Inginerilor din Romania (AGIR), partenere in realizarea unei intalniri pe domeniul tehnic, la Muzeul din Cugir

18:36, 30.04.2024 - Asociația Generala a Inginerilor din Romania (AGIR) in parteneriat cu Asociația ,,Pro Cugir” au realizat recent, un proiect de colaborare privind vizitarea celor 8 secțiuni cu caracter tehnic (din cele 16 existente) aparținand Muzeului orașului Cugir.   „Evenimentul și-a atins scopul propus, gazda intalnirii,…

Povestea palatului din centrul orașului, pe langa care mulți clujeni trec zilnic. ,,Casa cu lanțuri" a gazduit de-a lungul vremii numeroși nobili

14:46, 24.04.2024 - Palatul Rhedey, aflat la coltul Pietei Unirii cu strada Napoca, are o istorie fascinanta. Cladirea a fost construita in locul pe care se aflau patru case de patricieni clujeni. Palatul a fost creat de arhitectul clujean Lajos Pakey, care a fost și arhitect șef al orașului Cluj.Denumirea oficiala a palatului…

Ziua Institutiei Prefectului este marcata, incepand cu 2019, pe 2 aprilie.

23:45, 03.04.2024 - Ziua Institutiei Prefectului este marcata, incepand cu 2019, pe 2 aprilie. In aceasta zi, in 1864 a fost instituita, prin lege, notiunea de "prefect". Denumirea de "prefect" in Romania era intalnita,in Muntenia si in Moldova inainte de Unirea Principatelor din 1859, dar pe atunci purta numele de "ispravnic…

Ziua Institutiei Prefectului, mesajul prefectului județului Dambovița, Claudia Gilia 

12:41, 02.04.2024 - Ziua Institutiei Prefectului este marcata, incepand cu 2019, pe 2 aprilie. In aceasta zi, in 1864 a fost instituita, prin lege, notiunea de „prefect”.  Denumirea de „prefect” in Romania era intalnita,in Muntenia si in Moldova inainte de Unirea Principatelor din 1859, dar pe atunci purta numele  de „ispravnic…

In memoriam Doina Pauleanu, personalitate artistica adoptata de Constanta, care a adus Muzeului de Arta din oras prestigiu national

10:16, 29.03.2024 - Critic de arta regretat, Doina Pauleanu a venit pe lume intr o zi de 29 martie 1948, la Braila. Doina Pauleanu a terminat Colegiul National "Andrei Saguna" din Brasov, ca sefa de promotie, in 1966. Ulterior, ea s a inscris la Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, sectia "Istoria…

Incursiune in istoria Banatului, prin proiectul virtual al muzeului din Caransebeș (foto)

08:15, 10.03.2024 - Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Granița din Caransebeș a fost inființat in a doua jumatate a secolului trecut, constituirea unui muzeu de istorie locala fiind impulsionata de descoperirile de la Tibiscum, devenit, in urma cercetarilor, un vestigiu arheologic de importanța naționala.…

Vremea 2 martie: Se schimba temperaturile radical, in ce zone va ninge in weekend

07:05, 02.03.2024 - Astazi, valorile termice se vor situa peste cele caracteristice acestei date. Va ploua slab, local in Banat si Oltenia si izolat in Crisana, Transilvania si Muntenia. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari in sudul Banatului si la munte. Temperaturile maxime se vor incadra in marea…

O noua specie de șarpe gigant, descoperita in padurea tropicala amazoniana. Poate fi cel mai mare șarpe din lume

10:26, 24.02.2024 - O noua specie de șarpe gigant a fost descoperita de oamenii de știința care lucreaza in padurea tropicala amazoniana. Se crede despre aceasta specie ca este cea mai mare din lume, transmite CNN , citat de G4Media . O echipa de la Universitatea din Queensland a calatorit in Amazonul ecuadorian pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?