Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce nu stiai despre oamenii cu ochi albastri

Publicat:

Un nou studiu, realizat de cercetatori de la Universitatea din Copenhaga, arata ca oamenii cu ochi albastri au un singur stramos comun. Potrivit oamenilor de stiinta, o mutatie genetica ce s-a produs acum 6-10.000 de ani sta la baza culorii ochilor tuturor oamenilor care au ochi albastri, transmite .

Ce boli risti in functie de culoarea ochilor 
&"La inceput cu totii am avut ochi caprui&", a declarat profesorul de la Departamentul de si Moleculara al universitatii. O mutatie care a afectat gena OCA2 a dus la o schimbare care a stopat…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Modificari anormale au aparut la broaștele țestoase olivice din Sri Lanka

07:25, 15.06.2024 - Oamenii de știința au impartașit observații despre țestoasele din Sri Lanka. Broaștele țestoase Olive Ridley au dezvoltat modificari anormale in zona carapacei. Observatorii, care a fost un grup de oameni de știința de la Universitatea din Sankt Petersburg, au ajuns la concluzia ca la aceasta specie…

Coșmarurile și halucinațiile ar putea fi, de fapt, un semn precoce al acestor boli. Studiul care da peste cap tot ce știam pana acum

07:26, 14.06.2024 - Rezultatele cercetarii sugereaza ca aceste experiențe paranoide și neobișnuite ar putea fi semne ale dezvoltarii unor boli reumatice sistemice autoimune, cum ar fi lupusul sau artrita reumatoida. Cercetatorii au identificat anumite simptome neobișnuite, cum ar fi senzația de tensiune și agitație, ca…

De ce NU trebuie sa mai aduni niciodata SCOICILE de pe plaja. Experții explica de ce este greșit sa le transformam in suvenir

21:06, 03.06.2024 - De ce ar trebui sa  nu luați scoicile de pe plaja ? Cochiliile sunt o componenta surprinzator de importanta in ecosistemele de coasta. Pe langa stabilizarea plajei și oferirea de materiale de construcție pentru cuiburile pasarilor, ele ofera un habitat sau o suprafața de atașare pentru diverse organisme…

Proiect inovativ realizat impreuna cu specialiști din asigurari de catre Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor

12:36, 01.06.2024 - Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a inițiat și organizat in cadrul Facultații de Economie și de Administrare a Afacerilor, Departamentul de Finanțe, un proiect inovativ „Personal Financial Risk Management” in parteneriat cu Marsh Romania, companie lider in domeniul brokerajului in asigurari…

Universitatea de Stat din Moldova beneficiaza de cinci proiecte noi

12:50, 31.05.2024 - Universitatea de Stat din Moldova (USM) beneficiaza de cinci proiecte fianțate de Guvernul Romaniei. Este vorba despre un acord de colaborare intre USM și Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM). „Cinci proiecte, finanțate de Guvernul Romaniei, urmeaza a fi implementate, cu scopul de…

Rezultat excelent obținut de elevii Colegiului Național „Titu Maiorescu” Aiud, la Sesiunea Anuala Studențeasca de comunicari științifice in matematica

13:11, 24.05.2024 - Vineri, 17 mai 2024, la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Sibiu-Facultatea de Științe, Departamentul de Matematica și Informatica, s-a organizat esiunea Anuala Studențeasca de comunicari științifice in matematica. Doua echipe de elvi de la Colegiul Național „Titu Maiorescu” din Aiud au reușit…

Ce spera oamenii de stiinta sa invete de la eclipsa totala?

17:05, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor – cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP. Eclipsele totale sunt „rare” si reprezinta…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…


Ce parere ai despre aceasta stire?