Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce este balik ekmek și cum se prepară

Publicat:

Balik ekmek este o mancare stradala comuna in bucataria turceasca. Este un sandviș format dintr-un file de pește prajit sau la gratar (de obicei macrou sau alt pește gras similar), servit impreuna cu diverse legume, in interiorul unei chifle turcești. Este servit de obicei in piața Eminonu direct din barca pe care este preparat.Despre balik ekmekNumele este o combinație a cuvintelor turcești balik (pește) și ekmek (paine).De-a lungul malurilor podului Galata din Istanbul, vanzatorii vand aceste sandvișuri simple din macrou și salata. De la barcile țipatoare concepute pentru a atrage turiștii,…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ciorba de pui a la grec ca la restaurant. Care sunt cele doua ingredientele care ii dau gustul desavarșit

14:31, 08.05.2024 -  Ingredientele pe care sa le adaugi in ciorba a la grecCiorba de pui a la grec este un deliciu desavarșit, daca este preparata ca la carte. Chiar daca exista mai multe rețete pe internet, sau in carțile de bucate, doar cu una singura nu vei da niciodata greș. Iata care sunt cele doua ingrediente care…

Secretul cozonacului perfect: Temperatura ideala la care se coc cozonacii pentru a fi pufoși

22:10, 25.04.2024 - Temperatura ideala de coacereDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa intre 175 și 190 de grade Celsius, timp de aproximativ o ora.…

Secretul cozonacului perfect: Temperatura ideala la care se coc cozonacii pentru a fi pufoși

16:20, 25.04.2024 - Temperatura ideala de coacereDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa intre 175 și 190 de grade Celsius, timp de aproximativ o ora.…

Cum se prepara cea mai gustoasa fasole cu ciolan. Ingredientul secret care ii da un plus de savoare

14:15, 02.04.2024 - Cea mai gustoasa fasole cu ciolanFasolea cu ciolan reprezinta unul dintre acele preparate autentice care imbina savoarea tradiționala cu simplitatea bucatariei romanești. Chiar daca de multe ori o mancam la evenimente importante precum Ziua Naționala, fasolea cu ciolan este buna de servit oricand. Totuși,…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

17:51, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

10:11, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…

Dulceața de ceapa, rețeta cu care ii vei da pe toți gata. Secretul unei delicatese franțuzești fara egal

09:00, 27.02.2024 - Aceasta rețeta simpla și delicioasa va transforma ceapa obișnuita intr-un deliciu rafinat, perfect pentru a fi savurat alaturi de branzeturi, carne sau chiar pe o simpla felie de paine prajita, relateaza Știri Diaspora.Ingrediente- 1 kg de ceapa roșie sau ceapa galbena, curațata și taiata subțire- 500…

Gogoșile, desertul de care nu ne saturam niciodata (P)

19:10, 15.02.2024 - Cine a inventat gogoșile?Exista mai multe povești despre inventarea gogoșilor. Una dintre ele spune ca au fost facute pentru prima data de coloniștii olandezi din America de Nord in secolul al XIX-lea. O alta poveste spune ca un marinar olandez pe nume Hansen Gregory a inventat gogoșile pe o nava in…


Ce parere ai despre aceasta stire?