Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce a dus la dispariția mamuților. Cercetătorii fac un studiu de amploare

Publicat:

Cercetatorii spun ca invațarea despre ceea ce a dus la dispariția mamuților ar putea salva speciile existente de o soarta similara, scrie CNN.

Acei mamuți au scos in evidența alți membri ai speciilor lor prin evitarea factorilor de mediu care au dus la dispariția lor, potrivit unui studiu publicat in revista . Ar fi putut sa traiasca chiar mai mult, daca evenimentele pe termen scurt nu le-ar fi curațat apa și le-ar fi epuizat alimentele.

Cercetatorii au spus candva ca mamuții au cutreierat intreaga emisfera nordica. Dar cand ultima epoca de gheața s-a…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Nou in știința: Ce determina geniul unei persoane

02:30, 29.03.2024 - In cadrul unui studiu realizat de o echipa internaționala de oameni de știința de la Institutul Max Planck pentru Estetica Empirica (Germania) și de la Universitatea din Toronto (Canada), a fost analizat ADN-ul marelui compozitor Ludwig van Beethoven. Acest studiu a fost realizat pentru a ințelege mai…

Cu instituții și finanțe publice mai solide, Romania și-ar fi putut mari productivitatea, creșterea economica și veniturile populației - studiu

07:10, 26.03.2024 - Un studiu publicat recent de Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economica (OCDE) confirma in mare parte concluziile raportului nostru, „The Future of Emerging Europe”, conform caruia progresul real al Romaniei - care se chinuie acum cu cea mai grava inflație din UE - este in prezent sacrificat…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Practicarea jocurilor video timp de cel putin trei ore pe zi, asociata cu probleme fizice (studiu)

00:15, 20.03.2024 - Un studiu recent condus de oameni de stiinta din Australia a constatat ca jocurile video, practicate timp de cel putin trei ore pe zi, pot provoca probleme fizice, inclusiv oboseala ochilor, dureri de maini sau de incheieturi si dureri de spate sau de gat, transmite vineri agentia Xinhua. Cercetatorii…

Amenințare mortala: dengue și chikungunya ataca Europa, potrivit primului raport al UE despre schimbarile climatice

10:05, 11.03.2024 - Trebuie sa se schimbe agricultura. Dietele trebuie sa evolueze. Sudul Europei este in pericol. Și dezastrul se apropie, daca liderii UE nu acționeaza dupa alegerile din iunie. Primul raport al UE despre schimbarile climatice sugereaza teme grele pentru Europa. Oamenii de știința ne indeamna: acționați…

Inna, turneu de mare amploare in America. “Abia aștept sa fim pe scena și sa ne bucuram”

20:00, 03.03.2024 - Inna merge in acest an intr-un super turneu care va strabate America și Canada, incepand din luna aprilie, marcand astfel a patra sa incursiune in aceste teritorii in cursul carierei sale. Artista va urca pe scenele pe care au evoluat nume sonore precum The Rolling Stones, Black Eyed Peas, Thalia sau…

Un nou studiu sugereaza ca pasarile si-au inceput evolutia cu mult inainte de disparitia dinozaurilor

00:45, 21.02.2024 - Un nou studiu ofera argumente ca evolutia pasarilor moderne a inceput cu mult mai devreme decat se credea, precedand disparitia dinozaurilor, a transmis Agenția Xinhua, preluata de Agerpres. Publicat in prima parte a acestei luni in jurnalul Proceedings of the National Academy of Sciences, studiul a…

Raza de speranța pentru copii din Africa: Un vaccin impotriva malariei prezinta o eficacitate de pana la 78% / Ce preț are

07:35, 03.02.2024 - Un vaccin impotriva malariei, dezvoltat cu ajutorul cercetatorilor britanici de la Universitatea Oxford, prezinta o eficacitate de pana la 78% la copii mici, sugereaza noi date obtinute in urma unui studiu recent, relateaza vineri DPA/PA Media, scrie AGERPRES. Anul trecut, vaccinul R21/Matrix-M a…


Ce parere ai despre aceasta stire?