Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ce a descoperit robotul Philae pe cometa Ciuri: scoarţa acestui corp cosmic este acoperită mai degrabă cu pietriş granulos şi dur, nu cu praf moale

Publicat:

Cercetatorii europeni au sarbatorit o reusita istorica, atunci cand robotul Philae a coborat pe cometa 7P/ Ciuriumov-Gherasimenko - supranumita "Ciuri" - in noiembrie 2014, dupa o calatorie de 10 ani in spatiu, la bordul sondei Rosetta, informeaza Reuters.   Dupa coborare, Philae a facut doua salturi pe suprafata cometei si s-a pozitionat intr-o zona lipsita de lumina, iar bateriile sale solare s-au descarcat la scurt timp dupa aceea. Totusi, Philae a reusit sa colecteze o serie de date stiintifice fara precedent, despre care savantii de la din cadrul Agentiei Spatiale…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.

A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

09:50, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Virusuri stravechi au jucat un rol in dezvoltarea creierelor noastre

00:11, 20.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP, potrivit Agerpres. Aceasta cercetare,…

Un nou antibiotic a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii rezistente la medicamentele existente

20:50, 18.02.2024 - Cresomicina, un compus inovator, a furnizat rezultate promitatoare impotriva tulpinilor de bacterii care sunt rezistente la medicamentele existente in prezent. Rezistenta antimicrobiana (RAM) apare atunci cand bacteriile evolueaza intr-un mod care face ca antibioticele traditionale sa fie…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Descoperire fascinanta despre modul in care virusurile au modelat creierul uman

10:30, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP. Aceasta cercetare, publicata joi in…

Proteinele din sange ar putea prezice mai multe forme de dementa, cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata

11:31, 13.02.2024 - Un studiu asupra unor probe de sange congelate a scos la iveala o sumedenie de proteine care ar putea prezice mai multe forme de dementa cu mai mult de 10 ani inainte ca boala sa fie diagnosticata, au anuntat luni cercetatori din Marea Britanie si China, relateaza Reuters. Studiul, publicat…


Ce parere ai despre aceasta stire?