Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cât de periculoasă e mușcătura de căpușă

Publicat:

Suntem in sezonul capușelor și trebuie sa avem mare grija, pentru ca pe langa disconfortul ințepaturii lor, exista riscul transmiterii bolii Lyme. Ca sa evitam intepatura capuselor ar trebui sa ne ferim de locurile in care acestea se dezvolta. “Capusele traiesc, de obicei, in sol umbrit, umed si adesea se prind de iarba inalta, de tufisuri, arbusti si crengile joase ale copacilor. Pajistile si gradinile pot adaposti capuse, mai ales cele de la marginile padurilor si cele din preajma vechilor pereti de stanca  – zone in care traiesc caprioarele si soarecii – gazdele primare ale capusei”, spune…

Citeste articolul mai departe pe money.ro…  

Sursa articol: money.ro


Stiri pe aceeasi tema

Mușcatura de capușa, o urgența? Cand este periculoasa muscatura de capusa si cum trebuie sa procedezi cand patesti asta

11:55, 17.04.2024 - O singura vizita la secția de infecțioase sau la serviciul de urgența este suficienta pentru a conștientiza numarul crescand al persoanelor mușcate de capușe. Chiar si medicii spun ca incidenta a crescut in ultimii ani si ca aceste insecte apar si in locuri mai putin obisnuite. Totuși, mușcatura de…

Invazie de capușe! Tot mai mulți oameni ajung la spital: ce ne recomanda experții

07:25, 11.04.2024 - In ultima perioada aproape 30 de persoane din județul Olt au ajuns la urgențe din cauza mușcaturilor de capușe, in timp ce in Buzau numarul a ajuns la 10. Din pacate numarul cazurilor este in creștere, iar medicii ne sfatuiesc sa avem grija pe unde ne plimbam. Capusele sunt foarte mici si de obicei…

Ce trebuie sa faci daca ai fost mușcat de o capușa?! Sfaturi utile din partea specialiștilor

16:50, 10.04.2024 - Ce boli transmit capușeleCapușele, aparținand clasei arahnidelor, sunt paraziți externi care se hranesc cu sangele gazdei lor. In timpul alimentarii, capușele pot transmite agenți patogeni responsabili de boli grave la om. Printre acestea, boala Lyme și encefalita de capușe se numara printre cele mai…

A inceput sezonul capușelor mai devreme. La Turda e plin deja in parcuri și spații verzi!

17:06, 03.04.2024 - Deja au aparut primele caușe in parcurile turdene la fel și pe spațiile verzi. Cu aceasta ocazie s-au semnalat și primele cazuri la urgențe. Practic „sezonul” capușelor a inceput mai devreme, cel puțin cu o luna. Primele cazuri erau de obicei prin mai, dar iata ca vremea calda a scos turdenii din case…

Medicii atrag atenția ca au aparut capușele și primii pacienți care au cerut ajutorul specialiștilor

19:05, 31.03.2024 - Sezonul acestor insecte a inceput cu o luna mai devreme, pe fondul incalzirii vremii. Eeste bine de știut insa ca nu toate capușele transmit boala Lyme, ci doar cele infectate cu o anumita bacterie. Medicul primar Irina Filipescu de la Spitalul de Boli Infecțioase din Cluj-Napoca a vorbit la Radio Romania…

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov: Nu ai de ce sa suni la ambulanta cand ai o capusa pe piele

10:46, 20.03.2024 - Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov: Nu ai de ce sa suni la ambulanta cand ai o capusa pe pieleManagerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov, medicul Alis Grasu, a explicat ca o capusa pe piele, o unghie taiata prea scurt sau chiar si un umar luxat, nu sunt urgente pentru a…

Cum te poate lasa paralizat o mușcatura de capușa și cum se face recuperarea medicala

12:25, 30.01.2024 - In Spitalul de Recuperare Medicala ”Sfantul Sava” din Pantelimon, Ilfov, sunt internați pacienți cu forme grave și foarte grave de imobilitate, fie in urma unor accidente, fie determinata de  suferințe neurologice diverse. Boala Lyme, provocata, cel mai adesea, de capușe, poate duce și ea la paralizie,…


Ce parere ai despre aceasta stire?