Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cât de mult călătoresc multe produse din alimentaţia noastră şi cât de nocive pot fi

Publicat:

Astazi, multe din produsele utilizate de romani in prepararea mancarurilor traditionale si care ar putea fi produse in Romania, din pacate, sunt importate de la sute si mii de kilometri, acest transport avand efecte negative nu numai asupra mediului, ci si asupra sanatatii noastre.

Rosiile din Turcia sau tarile arabe, cartofii polonezi, usturoiul din China, ceapa din Orient, merele din tarile vestice nu inseamna pentru noi distrugerea economiilor locale, ci au cel putin trei efecte negative: preturi mult mai mari decat daca ar fi produse in Romania, purtand povara costului de…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sondaj: Majoritatea romanilor care pleaca in concediu vara iau masa pe traseu, in restaurante, patiserii sau benzinarii

13:25, 30.04.2024 - Aproape șase din 10 romani (59%) care merg in vacanța de vara in destinații din strainatate sau din țara servesc masa pe traseu intr-un restaurant, la o cafenea sau benzinarie, potrivit unui sondaj realizat de CIRA. Totodata, cercetarea arata ca 37% servesc masa din pachete pregatite de acasa, iar 4%…

Pericolul ascuns in roșiile de la tarabe. La ce sa fii atent cand le cumperi din piata sau din supermarket

18:00, 17.04.2024 - Roșiile se numara printre legumele preferate ale romanilor. Sunt consumate atat iarna, dar mai ales vara. Specialiștii ne atenționeaza cu privire la pericolul la care ne expunem atunci cand cumparam roșii. Multe dintre ele conțin pesticide. Majoritatea roșiilor de la tarabe sunt importate Pe tarabele…

Energie: Exportam ieftin, importam scump

13:10, 15.04.2024 - Ieri, 14 aprilie, am inregistrat doua premiere negative in piața de energie, de cand exista date centralizate și pana in prezent. Am inregistrat cele mai mici prețuri din piața, la pranz, care au ajuns, la ora 15.00, la  – 57 euro/MWh, adica -285 lei/MWh, adica producatorii au platit consumatorii, numai…

Cozmin Gușa: Se reactiveaza Consiliul NATO-Rusia! Viitorul șef al alianței va coordona negocierile de pace, dar acesta nu va fi Rutte sau Iohannis, romanul e folosit doar pe post de berbece

09:55, 16.03.2024 - Dupa propunerea flamboaianta a lui Macron de a trimite trupe in Ucraina, rușii au comunicat in mod informal ca, daca se va intampla așa ceva, ei vor schimba radical dispozitivele militare de atac, recurgand la armamentul de ultima generație ce are capabilitate de distrugere insutita fața de ceea ce…

China, principala sursa de importuri de automobile noi din UE

15:50, 11.03.2024 - China și-a menținut poziția de principala sursa de importuri de autovehicule noi din UE in termeni de valoare, inregistrand o creștere robusta de 37,1% și revendicand o cota de piața semnificativa de 17,7%, potrivit celui mai recent raport al Asociației Europene a Producatorilor de Automobile (ACEA).…

Piața imobiliara din Timișoara ramane la un nivel normal, in ciuda tendințelor de scumpiri din restul orașelor

14:40, 07.03.2024 - Piața imobiliara din Romania pare sa fie tot mai … interesanta. Prețurile cresc fara sens, deși vanzarile nu au aceiași tendința. Cea timișoreana pare sa fie una dintre cele mai normale din Romania, fiind constanta și… de bun simț. Conform imobiliare.ro, tendința de creștere a prețurilor se menține…

Concurenții de la “Insula de 1 milion” au plecat spre Republica Dominicana! Cosmin Cernat, primele declarații facute din aeroport

17:00, 01.03.2024 - Cel mai amplu experiment social televizat, “Insula de 1 milion”, se pregatește sa uimeasca publicul din Romania, in curand! Cosmin Cernat, prezentatorul super show-ului, și cei 50 de concurenți curajoși au plecat in Republica Dominicana, locul unde se va desfașura competiția.Carismaticul prezentator…

Ghița Ciobanu spera la un ajutor pentru lana de 2 euro pe cap de oaie

06:20, 21.02.2024 - Crescatorii de ovine tot mai spera sa primeasca subvenția pentru lana, promisa aproape in fiecare an de oficialii de la Agricultura, dar care tot intarzie. Anul acesta, sunt speranțe mari sa fie acordata și inca la o valoare insemnata: 2 euro pe cap de oaie. Atat i-au cerut subvenție pentru lana oierii…


Ce parere ai despre aceasta stire?