Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Carul votiv de la Bujoru, o piesă excepțională din patrimoniul României. De ce a fost prezentată la cele mai mari expoziții internaționale?

Publicat:

Carul votiv de la Bujoru constituie una dintre piesele de importanța excepționala din colecțiile Muzeului Național de Istorie a Romaniei (MNIR). Recent, MNIR a postat pe pagina de socializare a instituției mai multe fotografii și informații despre „Carul votiv de la Bujoru”.

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Istoria orașului Targu-Neamț, in cadrul unei expoziții

14:40, 17.04.2024 - Istoria de mai bine de 600 de ani a Targului Neamț va fi sintetizata intr-o expoziție temporara ce va fi vernisata marți, 23 aprilie, ora 11.30, la Muzeul de Istorie și Etnografie Targu Neamț. Reunind vestigii arheologice medievale și moderne, expoziția iși propune sa ilustreze aspecte interesante ale…

Istoria fenomenala a succesului piesei “Dragostea din tei”, reinviata recent de celebrul DJ David Guetta

19:20, 11.04.2024 - Dan Balan, autorul hitului “Dragostea din tei”, nu a fost inițial de acord sa permita utilizarea melodiei sale de catre David Guetta. Artistul a avut anumite rezerve, dorind ca piesa sa fie ajustata conform viziunii sale artistice. “Am permis acordul dupa ce s-au facut cateva modificari in producție…

Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei", catalog de colectie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:15, 11.04.2024 - "Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei, catalog de colectie la Muzeul National de Istorie a Romaniei catalog de colectie, 354 de pagini, 2023. "Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei, este un catalog de colectie al Muzeului National…

Muzeul de istorie se redeschide in luna mai. Au fost anunțate și marile expoziții din acest an: Art Safari, Lego, ISU, tehnologia Imperiului Roman și „Armata de Teracota”

07:55, 15.03.2024 - La scurt timp dupa reinaugurarea Pinacotecii, Consiliul Județean (CJ) a prezentat, intr-o conferința de presa, stadiul actual și proiectele urmatoare ale instituțiilor de cultura din... The post Muzeul de istorie se redeschide in luna mai. Au fost anunțate și marile expoziții din acest an: Art Safari,…

Numar record de vizitatori ai expoziției „Uniforme de onoare. Uniforme de jandarmerie din perioada 1850-2024 și lucrari din patrimoniul Muzeului de Arta Cluj-Napoca”

18:16, 11.03.2024 - In perioada 19 februarie – 10 martie 2024, Muzeul de Arta din Cluj-Napoca a gazduit expoziția „Uniforme de onoare. Uniforme de jandarmerie din perioada 1850-2024 și lucrari din patrimoniul Muzeului de Arta Cluj-Napoca”. Expoziția a luat ”naștere” prin colaborarea intre Inspectoratul de Jandarmi Județean…

Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei din Cluj-Napoca va beneficia de fonduri pentru restaurare și amenajare

15:40, 08.03.2024 -  Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei va primi bani pentru restaurare, fiind pe lista unor monumente și cladiri istorice incluse intr-un nou program de investiții aprobat vineri de Guvern. Proiectul aprobat a fost pregatit de Ministerul Culturii impreuna cu Ministerul Finanțelor și…

LECȚIA DE ISTORIE prezentata de profesorul Viorel Guțu – 28 februarie: Execuția lui Horea și Cloșca

16:15, 28.02.2024 - La data de 28 februarie 1785, Horea și Cloșca, conducatorii rascoalei țaranești din Transilvania din anul 1784, au fost executați prin tragere pe roata la Alba Iulia. Cel de-al treilea conducator al marii revolte țaranești și anume Crișan, știind ce avea sa urmeze și nedorind sa fie batjocorit, se spanzurase…

Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei. Corespondenta catre Ioan Andriesescu

11:20, 27.02.2024 - Volumul Corespondenta catre Ioan Andriesescu. Scrisori din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei reuneste in paginile sale un numar de peste 480 de scrisori primite de unul dintre cei mai importanti arheologi romani, Ioan Andriesescu, director al Muzeului National de Antichitati si profesor…


Ce parere ai despre aceasta stire?