Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cartea de luni: Călători români și călătoriile lor în secolul al XIX-lea

Publicat:

Autor:  Stelian ȚURLEA Dupa alte cateva carți care au privit calatoriile și cu deosebire calatoriile romanilor, profesorul Mircea Anghelescu alcatuiește, ingrijește și prefațeaza aceasta carte minunata care Demonstreaza ca, aproape de la inceputuruile literaturii romane, a existat un bogat filon al literaturii de calatorie, cu o mare forța de influențare. Constatam ca s-a calatorit mult, in mai toate colțurile lumii, iar rezultatele au fost remarcabile. „Antologia isi propune sa prezinte cititorului – precizeaza Mircea Anghelescu - calatoriile pe care romanii le-au facut, in tara lor si in lume,…

Citeste articolul mai departe pe amosnews.ro…  

Sursa articol: amosnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum arata vacanța de Paște dupa intrarea in spațiul Schengen: Luna mai vine cu schimbari in preferințele de calatorie ale romanilor

19:10, 19.04.2024 - Anul acesta, Romania se afla in topul destinațiilor spre care se va zbura de Paște, semn ca romanii din diaspora se intorc acasa pentru sarbatori. De asemenea, București este in topul orașelor preferate de aceștia. In privința tarifelor medii, prețurile zborurilor sunt similare celor de anul trecut,…

Aeroportul Internațional Maramureș și Tarom extind frecvența zborurilor, facilitand calatoriile catre București

14:40, 26.03.2024 - Aeroportul Internațional Maramureș și compania aeriana Tarom au o veste excelenta pentru toți cei care sunt dornici sa calatoreasca in București din Maramureș, dar și invers. Cu noua programare, calatorii vor avea acum posibilitatea de a alege sa zboare intre Aeroportul Internațional Maramureș și București…

Este transportul alternativ este cea mai buna opțiune pentru calatoriile in Bucuresti? - Sondaj

05:40, 25.03.2024 - Marea majoritate a bucureștenilor, respectiv 87%, considera ca transportul alternativ este cea mai buna opțiune pentru calatoriile in oraș, scrie Rador Radio Romania. Bucureștenii cred ca transportul alternativ poate duce la creșterea calitații serviciilor pentru toți furnizorii de servicii transport…

Romania, in Schengen aerian și maritim, de la 31 martie. Cum vor calatori minorii și ce documente trebuie sa aiba parinții

12:05, 24.03.2024 - Incepand cu 31 martie, cetațenii romanii care zboara spre tari din spatiul Schengen nu se vor mai opri la ghișeele de control ale Politiei de Frontiera, ci vor merge direct spre portile de imbarcare. Calatoria cu copii va fi și ea mai ușoara, care scapa de verificarea documentelor la ghișeu, insa parinții…

Autovehicule militare straine, implicate intr-o tamponare in lant pe DN 1

14:15, 04.03.2024 - Mai multe autovehicule militare straine au fost implicate, luni, intr-o tamponare in lant care s-a produs pe DN 1, in zona localitatii prahovene Baicoi. „La data de 4 martie, in jurul orei 11,30, politistii Serviciului Rutier au fost sesizati despre faptul ca pe Drumul National 1, in zona localitatii…

Distrigaz Sud Retele a sistat furnizarea gazului pe mai multe strazi din sectoarele 1 si 5 ale Capitalei, din cauza unei ”disfunctionalitati”

11:10, 01.03.2024 - ”Ca urmare a unei disfunctionalitati constatate in cadrul sistemului de distributie a gazelor naturale amplasat la limita sectoarelor 1 si 5 din municipiul Bucuresti, ce a afectat 12 strazi din zona Sf. Constantin – Mihail Kogalniceanu, pentru a pune in siguranta consumatorii, Distrigaz Sud Retele a…

Cat mai faci cu trenul de la București la Constanța? Aproximativ 7 ore!

17:51, 25.02.2024 - Pasagerii unui tren catre Constanța au ramas, sambata, 24 februarie, patru ore in camp. Calatorii au fost nevoiți sa-și infrunte rabdarea in așteptarea unui tren de rezerva, in apropierea garii din Lehliu. Garnitura feroviara s-a oprit in camp din cauza unei defecțiuni.Nu a fost insa așa, din pacate.…

O replica a celui mai vechi instrument de navigatie astronomica, gnomonul, in expozitie la Muzeul Hartilor

13:45, 23.02.2024 - Reproduceri fidele ale unor vechi instrumente de navigatie astronomica, dar si piese originale din perioada secolelor XIX-XX, utilizate pentru navigarea pe mare, vor putea fi admirate la Muzeul Hartilor din Bucuresti, in expozitia „Toate panzele sus!” care va fi deschisa in 28 februarie, potrivit news.ro…


Ce parere ai despre aceasta stire?