Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Care e cea mai persistentă emoţie şi de ce?

Publicat:

Emotii precum rusinea, surpriza, iritarea, chiar si plictiseala, dureaza destul de putin; tristetea, in schimb, este remarcabil de persistenta, putand dura de pana la 240 de ori mai mult decat orice alta emotie, au descoperit cercetatorii.

Explicatia consta in faptul ca tristetea este, adesea, asociata cu evenimente negative cu impact foarte mare, precum moartea ori accidentele, si e nevoie de mult mai mult timp pentru a accepta cele intamplate si pentru a gasi o cale de a suporta situatia, au explicat autorii unui studiu recent asupra emotiilor. Studiul, realizat de

Citeste articolul mai departe pe one.ro…  

Sursa articol: one.ro


Stiri pe aceeasi tema

o noua cercetare pare sa demonstreze ca inteligența artificiala nu este imparțiala

10:55, 18.05.2024 - O noua cercetare condusa de Universitatea Johns Hopkins sugereaza ca chatboții, deseori percepuți ca fiind imparțiali, pot de fapt sa intareasca ideologiile existente și sa contribuie la creșterea polarizarii pe teme controversate, scrie earth.com. Acest studiu contesta credința comuna ca chatbots ofera…

Ce se intampla in creierul adolescentilor care mananca junk food

06:45, 19.04.2024 - O dieta bazata pe junk food poate provoca leziuni pe termen lung la nivelul creierului adolescenților, sugereaza un nou studiu. Un grup de oameni de știința americani a descoperit ca șobolanii care au fost hraniți in adolescența cu o dieta plina de grasimi și zahar au suferit tulburari de memorie. Studiul…

Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani, descoperit in Iran

13:50, 14.03.2024 - Un ruj roșu vechi de 3.600 de ani a fost descoperit in Iran și este cel mai vechi gasit vreodata, potrivit Yahoo News .Ceea ce oamenii de știința cred ca este un ruj din Epoca Bronzului, cu o culoare roșu intens a fost descoperit in Iran. Se sugereaza ca iranienii antici ar fi putut sa iși roșeasca…

Legatura dintre alcool și cancerul de san – putin cunoscuta

00:16, 12.03.2024 - In Europa, putin peste o cincime dintre femei stiu ca alcoolul este un factor de risc pentru cancerul de san, o boala care reprezinta o problema de sanatate „majora” in regiune, a avertizat filiala europeana a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), relateaza AFP, preluata de Agerpres. „21% dintre…

Ținta „Net Zero“ poluare

12:16, 11.03.2024 - Abordarea inegalitații este vitala pentru atingerea obiectivelor referitoare la poluare și ținta „Net Zero“, potrivit unui studiu publicat in Nature Climate Change. Autorii de la Universitatea Cambridge, Marea Britanie, cred ca inegalitațile limiteaza cine poate adopta in mod realist comportamente cu…

Singurul ingredient pe care cardiologii recomanda sa il pui in cafea. Ce efecte are asupra sanatații tale

20:45, 10.03.2024 - Consumul unei cești sau doua de cafea pe zi inseamna un risc mai scazut de boli de inima și insuficiența cardiaca, potrivit Johns Hopkins Medicine. Efectul crește daca adaugam cacao in cafeaua de dimineața. Un medic cardiolog și dietetician explica in continuare beneficiile cafelei cu cacao pentru sanatatea…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Fumatul modifica sistemul imunitar

00:41, 26.02.2024 - Anual, tutunul ucide peste opt milioane de oameni la nivel global, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sanatații. Iar cei care nu mor din cauza fumatului se aleg cu diferite boli din cauza acestui viciu. Urmele pe care le lasa fumatul asupra sanatații chiar și dupa renunțarea la tutun sunt adanci…


Ce parere ai despre aceasta stire?