Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cardurile bancare pot fi falsificate de hoți prin anularea funcției de securitate

Publicat:

Cercetatori in securitate cibernetica au descoperit ca, in pofida tehnologiei cu cip, cardurile bancare pot fi falsificate de hoți, facand ca funcțiile de securitate ale microcipului cardului sa devina inexistente, scrie UPI.
Cercetatori de la NCR Corporation, companie americana specializata in tehnologia de procesare a cardurilor de credit, au descoperit ca sistemul EMV bazat de cip, care a fost realizat tocmai pentru a face dificila falsificarea cardurilor de credit, poate fi periclitat de hoții de carduri daca aceștia rescriu codul din banda magnetica a cardului. Codul respectiv are rolul…

Citeste articolul mai departe pe monitorulvn.ro…  

Sursa articol: monitorulvn.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tentativa de frauda prin metoda “spoofing”! Cum a ajuns un clujean sa aiba un credit nesolicitat

22:31, 11.04.2024 - Un clujean a ajuns sa fie victima unei tentative de frauda prin metoda „spoofing”, o metoda destul de noua in Romania, și s-a trezit cu un credit pe care nu l-a solicitat. Miercuri, polițiștii clujeni au fost sesizați despre faptul ca un barbat a fost contactat telefonic de catre un presupus reprezentant…

O noua metoda de inșelatorie pune poliția pe jar: cum sunt pacaliți clienții bancilor printr-un singur apel telefonic

11:30, 18.03.2024 - Politistii atrag atentia asupra unei noi metode de frauda care are drept tinte clientii bancilor. Acestia pot fi contactati prin e-mail sau SMS de catre persoane care pretind ca sunt de la departamente antifrauda ale bancilor si care, sub pretextul unei plati „suspecte”, cer date de pe card si codul…

O noua metoda de inșelatorie pune poliția pe jar: cum sunt pacaliți clienții bancilor printr-un singur apel telefonic

08:30, 18.03.2024 - Politistii atrag atentia asupra unei noi metode de frauda care are drept tinte clientii bancilor. Acestia pot fi contactati prin e-mail sau SMS de catre persoane care pretind ca sunt de la departamente antifrauda ale bancilor si care, sub pretextul unei plati „suspecte”, cer date de pe card si codul…

AFACERI BANCARE Profituri considerabile pentru bancile europene in Rusia, in ciuda sancțiunilor

21:40, 10.03.2024 - In pofida sancțiunilor, banci europene de frunte, precum Raiffeisen Bank International, realizeaza profituri substanțiale din activitațile lor in Rusia, navigand cu atenție intre conformitatea cu reglementarile internaționale și sustinerea afacerilor profitabile. The post AFACERI BANCARE Profituri considerabile…

Cupa Mondiala Challenge din Israel, anulata din motive legate de securitate

10:26, 29.02.2024 - Cupa Mondiala Challenge la gimnastica ritmica, programata in Israel, a fost anulata din cauza situatiei de securitate din aceasta tara, a anuntat Federatia israeliana de gimnastica intr-un comunicat, citand Federatia internationala de gimnastica (FIG), informeaza agentia Xinhua, potrivit Agerpres. In…

Revolut apeleaza la inteligența artificiala pentru a preveni fraudele cu cardurile bancare

16:05, 15.02.2024 - Revolut a anunțat introducerea unui sistem de detectare a scam-urilor investiționale sau care implica platforme financiare, atunci cand se folosesc cardurile pentru plați online. Pe langa tehnologia deja integrata in aplicație pentru a detecta scam-urile APP (Autorizare Plata Push), Revolut adauga un…

De ce platesc romanii cele mai mari rate bancare din UE. „Bancile imprumuta statul, le doare in cot de restul clienților!”

20:00, 12.02.2024 - Paradoxal, deși bancile romanești sunt cele mai profitabile la nivel european, romanii au cele mai scumpe credite bancare. Intr-un interviu pentru „Adevarul”, profesorul universitar Bogdan Glavan explica de ce avem cele mai mari rate și cum sunt afectate economia și populația

Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar: Bancile au negociat mai mult si s-au impacat mai des cu consumatorii in 2023. Beneficiile obtinute de consumatori in urma negocierilor cu bancile au depasit anul trecut 3,3 milioane euro

14:55, 06.02.2024 - ”Consumatorii de servicii si produse financiare au obtinut beneficii mai mari din negocierile cu bancile si IFN-urile desfasurate anul trecut in cadrul Centrului de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul Bancar (CSALB). In 2023 s-au adresat CSALB cei mai multi consumatori din ultimii 7 ani,…


Ce parere ai despre aceasta stire?