Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Canabisul ar putea fi mai nociv pentru plămâni decât tutunul (studiu)

Publicat:

Fumatul de canabis ar putea fi mai daunator pentru plamani decat tutunul, potrivit unui studiu canadian realizat pe un esantion redus si publicat marti in revista Radiology, informeaza AFP. Cercetatori de la universitatea si spitalul din Ottawa au examinat radiografiile pulmonare a 56 de fumatori de canabis, a 57 de nefumatori si a 33 de persoane care au fumat doar tutun intre 2005 si 2020. Rezultatele au indicat rate mai mari de inflamare a cailor respiratorii si de emfizem (o boala pulmonara) la fumatorii de canabis prin comparatie cu fumatorii de tutun si cu nefumatorii. "Consumul de marijuana

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cat de nociv este fumatul pasiv? Rata ingrijoratoare a deceselor

22:05, 13.05.2024 - In luna mai a anului curent, Direcția de Sanatate Publica (DSP) Mureș, deruleaza, la nivel județean, campania „De unde știi…Adevarul despre Tutun?", a carei suport metodologic este asigurat de Institutul Național de Sanatate Publica, in parteneriat cu Asociația Romana pentru Promovarea Sanatații. Campania…

Cel mai tanar consumator de droguri din Romania are varsta de doar 8 ani. Dezvaluiri cutremuratoare facute de Ministrul Justiției

10:01, 11.05.2024 -  ”Fenomenul drogurilor n-a fost tratat intotdeauna foarte pragmatic de statul roman. Haideti sa spun ca n-am fost extrem de realisti atunci cand ne-am raportat la o vulnerabilitate extrem de serioasa. Am vazut cifrele pe care le-ati prezentat, sunt absolut convinsa ca dinamica trebuie sa ne puna in…

Au venit rezultatele preliminare in cazul fetiței de 4 ani din Calarași, care a decedat dupa consumul de pește la gratar: Ce substanțe conținea alimentul

18:36, 02.05.2024 - Au venit rezultatele preliminare in cazul fetiței de 4 ani din Calarași, care a decedat dupa consumul de pește la gratar: Ce substanțe conținea alimentulPrimele analize efectuate asupra carnii de pește care a ucis-o pe fetița de 15 ani din Calarași, au dezvaluit mari probleme. Carnea era plina de…

Ce ne face sa mirosim urat. Impactul stilului de viața asupra mirosului corporal

20:41, 12.04.2024 - Dieta: condimentele, usturoiul și alimentele picanteAlimentația joaca un rol crucial in determinarea mirosului corporal. Alimentele picante, cum ar fi cele care conțin capsaicina, nu doar ca pot provoca transpirație, dar și modifica mirosul acesteia. Usturoiul și ceapa, de exemplu, sunt renumite pentru…

Inca un stat european va legaliza consumul de canabis

04:05, 25.02.2024 - Germania a devenit a noua țara care a legalizat canabisul pentru uz recreațional Fumatul de canabis in majoritatea spațiilor publice va fi acum legal de la 1 aprilie. Germania urmeaza sa legalizeze canabisul, permițand posesia a pana la 25 de grame și cultivand pana la trei plante pentru uz personal,…

Germania a legalizat consumul de canabis. Ce cantitate pot deține cetațenii

08:55, 24.02.2024 - Germania a legalizat vineri, 23 februarie, consumul recreațional de canabis. Statul german a adoptat o lege care permite persoanelor fizice și asociațiilor voluntare sa cultive și sa dețina cantitați limitate de droguri, potrivit AFP, citat de Hotnews . Legea adoptata de coaliția tripartita aflata la…

Parlamentul Germaniei a adoptat o lege care permite deținerea și consumul de canabis in scop recreativ

18:45, 23.02.2024 - Germania s-a alaturat vineri, 23 februarie, grupului de țari și jurisdicții care au legalizat canabisul, odata cu adoptarea de catre Bundestag a unei legi care permite persoanelor fizice și asociațiilor voluntare sa cultive și sa dețina cantitați limitate din acest drog, relateaza Reuters și BBC.Conform…

Cancerul și fumatul. Cum au redus mortalitatea țarile care au pus interesul fumatorilor in centrul politicilor de stat

10:40, 22.02.2024 - Consumul de tutun reprezinta cel mai mare risc pentru sanatate in Uniunea Europeana, fumatul fiind cauza mai multor boli grave cum ar fi cancerul pulmonar, bolile respiratorii și accidentele vasculare cerebrale. Totodata, acest viciu cauzeaza, anual, in jur de 700.000 de decese in Uniunea Europeana.…


Ce parere ai despre aceasta stire?