Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Calculul care arata una dintre marile aberatii din Romania. Care e diferenta dintre cel mai scump si cel mai ieftin RCA

Publicat:

Paradox pe piata RCA din Romania. Soferii se plang ca cele mai scumpe polite ajung sa aiba un pret si de zece ori mai mare decat cele mai ieftine.

Reprezentantii Uniunii Asiguratorilor spun ca piata este libera si fiecare este liber sa-si stabileasca propriile preturi. "Companiile isi fac politica si strategia in functie de strategiile lor comerciale", explica si , presedintele de Asigurare. ASF, infiintata de doi ani in locul Comisiei pentru si care primeste peste 1 la suta din fiecare polita RCA, a promis de multe ori…

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

Proiect de lege: șoferii din Romania vor achita bani la repararea mașinilor, deși au polița RCA. Subterfugiul „costului de piața vs. prețul real”

14:20, 13.05.2024 - Șoferii din Romania ar putea plati direct din propriul buzunar o serie de costuri cu repararea mașinilor, chiar daca au Raspunderea Civila Auto (RCA) obligatorie achitata la zi, conform amendamentelor depuse in Parlament la legea asigurarilor de raspundere civila auto, avertizeaza transportatorii.Reprezentanții…

COTAR cere eliminarea amendamentelor pentru coplata din Legea RCA

14:01, 13.05.2024 - Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) cere eliminarea amendamentelor pentru coplata din Legea RCA si demiterea vicepresedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Sorin Mititelu. Conform sursei citate, COTAR a transmis scrisori deschise catre Guvernul…

Investiții: piețe care au crescut in interes financiar

13:26, 16.04.2024 - S-a inregistrat o creștere! Piața locala de capital a inregistrat evoluții pozitive in anul 2023, valoarea totala tranzacționata pe piața reglementata a Bursei de Valori București (BVB) și pe Sistemul Multilateral de Tranzacționare (SMT) atingand nivelul de 38,04 miliarde de lei, in creștere cu peste…

Raport ASF: Dauna medie RCA platita pentru vatamari corporale in anul 2023 s-a situat la aproximativ 76.741 de lei

16:41, 02.04.2024 - Societatile de asigurare, autorizate si reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) au subscris in anul 2023 prime brute subscrise (PBS) in valoare de aproximativ 18,2 miliarde de lei, in crestere cu 10% fata de anul precedent, arata raportul ASF. ”Societatile de asigurare, autorizate…

Autoritatea de Supraveghere Financiara: Societatile de asigurare autorizate de ASF au subscris in anul 2023 prime brute subscrise de aproximativ 18,2 miliarde de lei, in crestere cu 10%

14:55, 02.04.2024 - ”Societatile de asigurare, autorizate si reglementate de Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) au subscris in anul 2023 prime brute subscrise (PBS) in valoare de aproximativ 18,2 miliarde de lei, in crestere cu 10% fata de anul precedent. Piata asigurarilor din Romania ramane orientata spre activitatea…

Alexandru Petrescu, președintele ASF: Piața de asigurari a crescut cu 10% in 2023

23:30, 21.03.2024 - „Piata de asigurari din Romania a crescut cu peste 10% in 2023. Ca efect, volumul de prime brute subscrise a depasit 18 miliarde de lei”, a declarat, astazi, presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Alexandru Petrescu. “Pietele pe care noi le reglementam prin ASF sunt stabile si stabilitatea…

COTAR: „Propunerile de modificare a Legii RCA vor duce la scumpirea politelor cu 30-40%“

07:05, 05.03.2024 - La scurt timp dupa publicarea noului set de reguli RCA, Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din Romania (COTAR) trage un semnal de alarma și subliniaza ca Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) lucreaza doar in beneficiul companiilor de asigurari.

Se schimba regulile pentru repararea mașinilor pe asigurare. Șoferii din Romania trebuie sa afle

10:56, 24.02.2024 - Piața polițelor RCA din Romania a avut parte de o perioada extrem de grea inclusiv in 2023, prin falimentul a doua mari copnai, City Insurance și Euroins. Statul a intervenit, de fapt, cerand insolvența companiilor, ceea ce a dus la dezechilibre. Ulterior, lucrurile s-au mai stabilizat, iar in 2024…


Ce parere ai despre aceasta stire?