Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Căderea pieţei de energie face victime colaterale în Vale

Publicat:

Romania nu mai consuma curent electric. Cu capacitati de productie care depasesc la mai mult de dublu consumul, producatorii de energie se confrunta cu un fenomen greu de gestionat: prabusirea pretului in salturi uriase. Fenomenul afecteaza toata piata romaneasca.

Caderile de pret la energie electrica sunt atat de mari incat niciun fel de restructurare a industriei de profil nu ar avea ca efect incadrarea in costuri. Este semnificativa in acest sens declaratia lui , directorul , citat de zf.ro, care a spus ca compania nu ar putea sa se incadreze…

Citeste articolul mai departe pe replicahd.ro…  

Sursa articol: replicahd.ro


Stiri pe aceeasi tema

Jaf in energia romaneasca! O firma deținuta de Lukoil a manipulat piața impreuna cu doua societați insolvente

15:55, 15.04.2024 - Rușii care fac afaceri in Romania se ocupa de matrapazlacuri. Un exemplu in acest sens il reprezinta o companie controlata de Lukoil care a incalcat regulile de funcționare a pieței de energie. Land Power, o companie deținuta de rușii de la Lukoil, printr-o subsidiara din Olanda, și doua firme aflate…

Rețeaua și prosumatorul – cuplul motor pentru tranziția energetica

11:05, 15.04.2024 - Consumul total anual de aproape 50 de miliarde kWh de energie electrica este una dintre cifrele importante din bilantul energetic al Romaniei. Aceasta inseamna o medie de 2.617 kWh de energie electrica/cap de locuitor/an. Deși comparativ cu majoritatea statelor UE consumul nostru este relativ scazut,…

Se ingroașa gluma in energie! Producatorii de curent platesc sa li se ia marfa

09:25, 06.04.2024 - Energia tranzacționata astazi pe piața pentru ziua urmatoare (PZU) in intervalul orar 15:00-16:00 se vinde la prețul de -142 lei/MWh, stabilind un nou record de preț negativ. Astazi, pe piața energiei electrice, se inregistreaza o realitate din ce in ce mai comuna și mai pronunțata: prețul negativ.…

Situație inedita: energia este gratis astazi, pe bursa, cateva ore. Chiar mai mult: producatorii platesc sa le fie preluata energia

10:35, 31.03.2024 - Piața de energie din Romania se confrunta astazi cu o situație extrem de rara pana acum, și anume prețuri negative in anumite intervale orare pe piața bursiera spot. Mai exact, producatorii de energie platesc ca sa fie preluata energia pe care o generaza, adica invers fața de cum este normal.

Premiera istorica in Romania: prima cladire care folosește exclusiv energia Pamantului

14:45, 25.03.2024 - O investiție revoluționara din punct de vedere tehnologic va gazdui birourile unui gigant german. Cele 2 hectare de suprafața utila vor fi utilizate de catre Infineon Technologies, companie listata la Bursa din Frankfurt și lider in proiectarea și producția de semiconductori. Spațiul va include și laboratoare…

De ce ar putea o schema de sprijin de 3 miliarde de euro sa bulverseze piața energiei din Romania, timp de 15 ani / Ce sunt contractele pentru diferența

14:00, 11.03.2024 - In plin boom al investițiilor in energia regenerabila, Comisia Europeana a aprobat, pentru Romania, o noua schema de finanțare, de 3 miliarde de euro, pentru proiecte noi in fotovoltaice și eoliene. Sunt bani care vor finanța contracte pentru diferența (CfD), prin care prețul energiei electrice va fi…

Mașinile electrice au ajuns la cota de piața de 24%. Care sunt planurile pentru dezvoltarea rețelei de incarcare

17:40, 08.03.2024 - Mașinile electrice au ajuns la cota de piața de 24%. Care sunt planurile pentru dezvoltarea rețelei de incarcare Masinile electrice din Romania au inregistrat anul trecut o crestere de 26%. Au atins cota de piata de 24% in 2023. Pana in 2030, in Europa vor exista peste 75 de milioane de vehicule electrice…

Piața imobiliara din București a sarit in aer la finele lui 2023: S-au vandut cele mai multe apartamente din ultimii 15 ani

20:35, 05.03.2024 - Tendința de achiziție a unei proprietați a accelerat in ultimele luni din 2023, in contextul propunerilor de modificare a legislației fiscale, in special creșterea cotei minime de TVA pentru locuințe de la 5% la 9% pentru proprietațile de pana la aproximativ 120.000 de euro. Romania ramane țara europeana…


Ce parere ai despre aceasta stire?