Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Bucureștii din Ardeal, cuprinși de goana după aur. Satele sărace stau pe un mare zăcământ aurifer VIDEO

Publicat:

Satele comunei Bucureșci, din Hunedoara, au intrat in declin, dupa inchiderea minelor de aur, argint și cupru din zona Bradului, invecinata. Un mare zacamant aurifer a fost conturat aici, insa deschiderea unor cariere miniere, la suprafața, starnește controverse.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Kilograme de aur dacic furat din Munții Oraștiei sunt de negasit. Cand a inceput goana dupa comori VIDEO

23:06, 23.04.2024 - Doar o mica parte din tezaurele antice de aur și argint furate in anii '90 și 2000, din ținutul cetaților dacice din Hunedoara, au fost recuperate de statul roman. Goana ilegala dupa comori a inceput intr-o epoca in care autoritațile romane nu pareau pregatite sa ii faca fața.

Influencer din Ardeal: ”Clujenii sunt ”mitici” cu accent ardelenesc” / ”Cazi pe strada și te ajuta dupa o jumatate de ora”

11:05, 17.04.2024 - Voicu Ienci, un cunoscut editorialist și influencer din Brad, județul Hunedoara, a atacat din nou Clujul, un oraș unde a terminat facultatea și pe care il viziteaza des. ”Clujul este orașul in care, daca cineva cade pe jos - bolnav sau accidentat și nu se mai poate ridica, poate va trece jumatate de…

Doua poduri in satele Lunca și Harțagani

23:35, 01.04.2024 - Comuna Baița din județul Hunedoara se pregatește sa faca un pas semnificativ in modernizarea infrastructurii sale locale, prin construirea a doua poduri noi in satele Lunca și Harțagani. Aceasta inițiativa vine in intampinarea nevoilor comunitații și se dorește a fi un progres major in imbunatațirea…

Viața romanilor ramași singuri in satele de munte din Hunedoara. „Abia pot adormi noaptea de teama” VIDEO

23:05, 25.02.2024 - Zeci de sate de munte din Hunedoara se afla in pragul dispariției. Pe langa lipsa utilitaților, puținii localnici ramași in ele, pentru ca nu au mai avut unde pleca ori nu au vrut sa le paraseasca, se confrunta cu singuratatea.

Locul din Ardeal unde oamenii au gasit bulgari uriași de aur. Acum din vechile mine nu a ramas aproape nimic: „Pare de necrezut”

11:45, 15.02.2024 - Cu mai puțin de 100 de locuitori in prezent, satul Ruda Brad din județul Hunedoara a devenit o amintire a unei epoci de aur. Acesta este considerat, ca fiind unul dintre locurile cu cele mai bogate zacaminte de aur nativ din Europa.In anii 2000, minele de aur din zona Bradului, Munții Metaliferi, au…

Sceretara unei primarii importante din Ardeal, condamnata definitiv la inchisoare cu executare pentru corupție

12:10, 14.02.2024 - Curtea de Apel Alba Iulia a decis condamnarea definitiva la 3 ani și 8 luni de inchisoare a fostei secretare a Primariei Deva (Hunedoara), Laura Sarbu. Instanța din Alba a redus cuantumul sumei confiscate de la aceasta, de la 80.000 de lei la 40.000 de lei.

Viața romanilor de langa autostrada cu tuneluri. Satele au ramas izolate intre doua județe VIDEO

19:56, 12.02.2024 - Autostrada cu tuneluri, un tronson de circa zece kilometri de autostrada care va lega județele Hunedoara și Timiș, va traversa cateva așezari izolate de la granița celor doua județe, aproape depopulate. Oamenii cred ca nu ii va ajuta prea mult apropierea de autostrada.

Locul unde a inceput istoria poporului roman, afectat grav de depopulare. Drama Țarii Hațegului VIDEO

06:05, 01.02.2024 - Bogata in resurse naturale și cu numeroase atracții turistice și istorice, Țara Hațegului din Hunedoara nu a rezistat fenomenului depopularii. Satele sale pline de vestigii antice și medievale și de monumente istorice sunt cautate de turiști, insa populația lor s-a impuținat


Ce parere ai despre aceasta stire?