Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Brâncovencele. Un film despre femei viteze

Publicat:

al ne invita vineri, 12 septembrie 2014, de la ora 19:00, la , la proiectia filmului documentar in doua parti “Brancovencele”.
Istoria si artele, in general, spun povestea “vitejilor”. A barbatilor care au condus un stat sau au realizat ceva important. Iata o initiativa care face dreptate femeilor, mai ales in aceasta parte de lume, unde ele au fost tinute mult timp prea in umbra.

Brancovencele” este un film despre “teribila tragedie a Brancovenilor, care au trecut de la gloria lumeasca la cinstea altarelor. Despre destinul unui…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Prima domnitoare din istoria Romaniei. Era originara din Italia, iar sub conducerea ei Țara Romaneasca a inflorit

12:06, 27.04.2024 - Ecaterina Salvarezzo, fiind originara dintr-o familie italiana, a fost prima domnitoare din istoria Romaniei, contribuind semnificativ la dezvoltarea ei. Una dintre realizarile sale notabile a fost inființarea primei tiparnițe din București. Nascuta intr-o familie siciliana influenta la Constantinopol…

De pe facebook pe simezele Muzeului de Istorie din Suceava

18:40, 23.04.2024 - In perioada 18 aprilie-23 mai 2024, Muzeul Național al Bucovinei organizeaza o expoziție cu lucrarile realizate de participanții la concursul de caligrafie Istoria scrisa frumos. Sa scriem caligrafic despre personalitați ale Bucovinei, care s-a desfașurat in luna martie, pe pagina de facebook a Muzeului…

Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei", catalog de colectie la Muzeul National de Istorie a Romaniei

15:15, 11.04.2024 - "Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei, catalog de colectie la Muzeul National de Istorie a Romaniei catalog de colectie, 354 de pagini, 2023. "Album de familie. Regii si reginele, principii si principesele Romaniei, este un catalog de colectie al Muzeului National…

MNIT pregatește cea mai valoroasa expoziție din istoria sa: „Razboinici uitați și podoabe eterne (secolul al V-lea p. Chr.)”

13:20, 04.04.2024 - Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) pregatește cu sprijinul Ministerului Culturii și al Primariei Șimleu Silvaniei o expoziție temporara extraordinara, intitulata „Razboinici uitați și podoabe eterne”.

Lucruri mai puțin știute despre bere

18:15, 11.03.2024 - Muzeul Național al Țaranului Roman gazduieste o inedita expoziție de fotografie despre bere. Cine și cum facea bere in Ungaria? De ce a devenit Kobanya epicentrul maghiar al fabricației de bere? Ungurul este bautor de vin sau de bere? Berea este bautura burgheziei sau a clasei muncitoare? Expoziția…

„Simte istoria”, proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat ...

14:50, 05.03.2024 - „Simte istoria" este un proiect destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale, organizat la Cetatea de Scaun a Sucevei de Muzeul Național al Bucovinei. Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație ...

Activitați pentru copii 1-3 Martie. Ce surprize avem in acest weekend

19:21, 29.02.2024 - Activitați pentru copii 1-3 Martie Unde sa mergi și ce sa faci impreuna cu copiii, in București, in weekendul 1-3 martie? Iți propunem cinci activitați distractive indoor și outdoor. Atelier de marțișoare, la MNLR Vineri, 1 martie, de la ora 11.00, la sediul MNLR din strada Nicolae Crețulescu 8, este…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…


Ce parere ai despre aceasta stire?