Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Boala periculoasa de care foarte mulți romani sufera fara sa știe

Publicat:

Una din zece persoane este afectata de o forma cronica de hepatita cu virusurile B sau C, fara sa știe. Din acest motiv, infecționiștii recomanda sa mergeți sa va testați. Hepatita cronica B, spre exemplu, nu afecteaza doar ficatul. Virusul poate genera unele forme de cancer.
Citește mai departe...

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Virusul gripal e cel mai probabil sa declanșeze o noua pandemie. Cercetatorii se tem și de un patogen misterios numit „Boala X”

19:10, 20.04.2024 - Virusul gripal este patogenul cu cel mai ridicat grad de probabilitate pentru provocarea unei noi pandemii globale in viitorul apropiat, avertizeaza cercetatori din domeniu, citați de The Guardian. Conform unui nou studiu internațional, gripa este cea mai mare amenințare la adresa sanatații la nivel…

Cum depistam și tratam alergiile de primavara. Aproape jumatate dintre romani sufera de o forma de alergie

23:26, 10.04.2024 - A inceput sezonul alergiilor, și mulți dintre noi confundam simptomele cu cele ale unei raceli, avertizeaza medicii. Oficial, 8 milioane de romani au cel puțin o forma de alergie, arata datele Societatii Romane de Alergologie si Imunologie Clinica.

O boala extrem de periculoasa din Epoca Victoriana a revenit puternic in Europa

14:25, 08.04.2024 - In ultimele luni, s-au inregistrat cele mai multe cazuri din ultimii 60 de ani de tuse convulsiva, o boala infecțioasa care afecteaza plamanii și caile respiratorii. Cei mai mulți bolnavi au fost depistați in Croația, Cehia, Danemarca, Belgia, Spania și Marea Britanie.

Boala crunta de care sufera aproape 130.000 de romani: La nivel global sunt peste 50 de milioane de cazuri

06:25, 27.03.2024 - Un ritm de viața agitat, stresul zilnic, obiceiurile alimentare nesanatoase și lipsa unui somn adecvat sunt doar cateva dintre elementele care duc la declinul starii de sanatate a multor indivizi. Cu toate acestea, in spatele acestei rutine obișnuite se afla o problema cu impact adesea ignorat: epilepsia.…

Unul din 10 romani traiește cu boala cronica de rinichi. Setul gratuit de analize recomandat de medici

22:36, 16.03.2024 - 1 din 10 romani traiește cu boala cronica de rinichi, insa, din cauza simptomelor care se manifesta tarziu, afecțiunea este depistata abia in stadiile avansate. Exista un set gratuit de analize care permit depistarea precoce a problemelor

Andreea Mantea nu mai face tratament pentru boala autoimuna de care sufera. Doar se roaga: ‘Cred in Divinitate’

08:55, 21.02.2024 - Andreea Mantea este una dintre cele mai apreciate prezentatoare tv din Romania. Atunci cand apare pe sticla este mereu radianta și plina de carisma, dar in realitate, vedeta de la Kanal D se confrunta de ani buni cu probleme de sanatate. Recent, ea și-a deschis sufletul și a vorbit deschis despre boala…

HEPATITA C Virusul hepatitic C este responsabil de 20% din hepatitele acute

11:45, 13.02.2024 - Virusul hepatitic C (HCV) este una dintre cele mai importante cauze de boli hepatice cronice pe intreg mapamondul. The post HEPATITA C Virusul hepatitic C este responsabil de 20% din hepatitele acute first appeared on Informatia Zilei .

Rujeola, o boala extrem de contagioasa și periculoasa. Cum ii protejam pe copii in epidemie?

12:45, 06.02.2024 - Rujeola (pojarul) este un motiv de ingrijorare pentru parinți, fiindca deși pare a fi una dintre cele mai comune probleme de sanatate ale copiilor, este o infecție virala extrem de contagioasa care poate avea efecte graveasupra sanatații copiilor și uneori chiar consecințe fatale.


Ce parere ai despre aceasta stire?