Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Blocaj total pe piața de energie. Nu se fac tranzacții, nimeni nu știe care este prețul energiei electrice

Publicat:

Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Datele oficiale ale operatorului pieței de energie din Romania OPCOM arata ca, dupa intrarea in vigoare a OUG 119, de la 1 septembrie, piața este practic blocata. Se fac doar tranzacții spot. O singura tranzacție a fost facuta in luna septembrie pe piața centralizata a contractelor bilaterale – licitație extinsa (PCCB-LE Flex) […] total pe piața de energie. Nu se fac tranzacții, nimeni nu știe care este prețul energiei electrice apare prima data in .

Citeste articolul mai departe pe curierulnational.ro…  

Sursa articol: curierulnational.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania importa mai puțin. Deficitul comercial a scazut cu 1,5% in primele trei luni din 2024

11:45, 10.05.2024 - In luna martie 2024 a fost inregistrat un deficit comercial de 2,548 miliarde de euro.Datele statistice arata ca, in perioada 1 ianuarie - 31 martie 2024, exporturile FOB au insumat 22,946 miliarde euro, iar importurile CIF au fost de 29,645 miliarde euro. Fata de perioada similara a anului trecut,…

Prețul energiei electrice spot a scazut pe piața romaneasca

07:46, 10.05.2024 - Prețul energiei electrice spot a scazut. Prețul mediu al pieței pentru ziua urmatoare (PZU) a fost, in aprilie 2024, de 298 de lei/MWh, conform datelor noastre, operatorul pieței OPCOM va prezenta probabil cifra peste cateva zile, scrie economica.ro . Prețul a scazut pentru a patra luna consecutiv In…

Parlamentul European adopta reforma pieței energiei electrice din Uniunea Europeana

16:00, 11.04.2024 - Comunicat de la Biroul de presa al PE – Piața energiei electrice din UE va fi mai accesibila și mai stabila – „Contracte pentru diferența” pentru a incuraja investițiile in energie – Consumatorii vulnerabili vor fi protejați fața de intreruperea energiei electrice – UE va putea declara o criza a prețurilor…

Cum se explica prețurile negative la energie

07:55, 01.04.2024 - Piața energetica din Romania s-a confruntat duminica, 31 martie, cu o situație excepționala, cu prețuri negative in anumite intervale orare pe piața bursiera spot. Este o situație rar intalnita pana acum, in care producatorii de energie sunt platiți pentru a-și evacua surplusul de electricitate pe care…

De ce ar putea o schema de sprijin de 3 miliarde de euro sa bulverseze piața energiei din Romania, timp de 15 ani / Ce sunt contractele pentru diferența

14:00, 11.03.2024 - In plin boom al investițiilor in energia regenerabila, Comisia Europeana a aprobat, pentru Romania, o noua schema de finanțare, de 3 miliarde de euro, pentru proiecte noi in fotovoltaice și eoliene. Sunt bani care vor finanța contracte pentru diferența (CfD), prin care prețul energiei electrice va fi…

Șeful Wind Europe la București: Dezvoltarea proiectelor eoliene și solare va trebui, legal, sa fie prioritara pentru interesul public și in Romania, din vara

11:40, 04.03.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Pana la 30 iunie, și Bucureștiul trebuie sa implementeze legislația UE prin care proiectele in regenerabile sa fie declarate ca prioritare pentru interesul public. “Guvernul Romaniei trebuie sa implementeze toate aceste reguli noi europene pana la 30 iunie 2024. Din acel moment…

Tranzacție-surpriza pe piața de energie: Nuclearelectrica, firma statului, a vandut energie cu livrare in 2025, dupa ce se ridica plafonarea, la un preț peste cel reglementat de acum

13:20, 15.02.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Nuclearelectrica, unul dintre marii producatori de energie electrica din Romania, controlat de stat, a reușit sa surprinda piața reușind sa vanda energie electrica cu livrare in anul 2025, la prețul de 460 de lei/MWh. Nuclearelectrica a plasat joi pe piața de contracte bilaterale…

Producatorii de electricitate din Romania sunt obligați sa vanda in continuare energie Republicii Moldova la prețul de 450 de lei/MWh, daca li se cere

13:10, 14.02.2024 - Mihai Nicuț (e-nergia.ro) Guvernul prelungește obligativitatea impusa producatorilor romani de a incheia contracte directe pentru vanzarea de energie electrica Moldovei la prețul de 450 de lei/MWh, daca situația o va impune, pe motiv ca Republica Moldova s-ar putea confrunta cu lipsa energiei de la…


Ce parere ai despre aceasta stire?