Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Blestemul peştelui auriu care împlineşte trei dorinţe. Cine mănâncă zolutuşcă, animăluţul acvatic cu solzi strălucitori, îşi atrage un şir de nenorociri

Publicat:

Pe blogul Muzeului de Etnografie si a fost publicata povestea pestelui auriu. Cine mananca din pestele cu gust foarte bun are parte doar de nenorociri, spun legendele populare. De aceea, pescarii care il prind ii dau drumul imediat in apa, temandu-se de blestemul care se poate abate asupra lor.
  Credinta ca zolotusca este pestisorul de aur din basmele romanilor s-a perpetuat peste secole. Un elev de clasa a IV-a a scris o poveste care a fost publicata in primul numar al revistei in 2002.   „Aveam sapte frati. Tata era somer. Ne era foame. Mama…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania se pregatește de cel mai mare exercițiu NATO la Marea Neagra. Zeci de nave și mii de militari vor fi in alerta

11:40, 06.04.2024 - Romania se pregatește de cel mai mare exercițiu NATO. Peste 2.200 de militari din mai multe state si 135 de mijloace tehnice vor participa, timp de doua saptamani, la exercitiul multinational „Sea Shield 24”, care se va desfasura Marea Neagra, in zona costiera si in Delta Dunarii, anunța MApN.

Peste 2.200 de militari din mai multe state vor participa la un exercitiul in Marea Neagra, in zona costiera si in Delta Dunarii

17:40, 05.04.2024 - Peste 2.200 de militari din mai multe state si 135 de mijloace tehnice vor participa, timp de doua saptamani, la exercitiul multinational „Sea Shield 24”, care se va desfasura Marea Neagra, in zona costiera si in Delta Dunarii.

Tulcea! Incepe perioada prohibitiei la scrumbie in Delta Dunarii

15:51, 29.03.2024 - Prohibitia pescuitului in scop comercial, familial si recreativ al scrumbiei de Dunare incepe duminica, in Delta Dunarii, specia de peste apreciata pentru calitatile gustative urcand in aceasta perioada pe fluviu pentru a se reproduce, conform Agerpres.roIn aceste conditii, capturarea exemplarelor de…

Incursiune fascinanta in istoria Banatului, prin proiectul virtual al muzeului din Caransebeș (foto)

08:20, 10.03.2024 - Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Granița din Caransebeș a fost inființat in a doua jumatate a secolului trecut, constituirea unui muzeu de istorie locala fiind impulsionata de descoperirile de la Tibiscum, devenit, in urma cercetarilor, un vestigiu arheologic de importanța naționala.…

Incursiune in istoria Banatului, prin proiectul virtual al muzeului din Caransebeș (foto)

08:15, 10.03.2024 - Muzeul Județean de Etnografie și al Regimentului de Granița din Caransebeș a fost inființat in a doua jumatate a secolului trecut, constituirea unui muzeu de istorie locala fiind impulsionata de descoperirile de la Tibiscum, devenit, in urma cercetarilor, un vestigiu arheologic de importanța naționala.…

De unde vine numele stațiunii Mamaia. Legenda puțin neștiuta a perlei litoralului romanesc

20:30, 29.02.2024 - Povestea spune ca Mamaia a fost… o moldoveanca, soția unui viteaz roman omorat de turci in luptele ce se dadeau in acele vremuri tulburi pe teritoriul Dobrogei, scrie Constanta Veche.ro . Luand exemplul soțului ei, femeia s-a luptat și ea cu ienicerii și spahiii sultanului, pana cand a fost prinsa și…

Topul celor mai puternice armate din lume in 2024. Pericol in creștere: Dușmanii NATO sunt pe locul 2 și 3. Pe ce loc se afla Romania

17:45, 28.02.2024 - Clasamentul Global Firepower utilizeaza peste 60 de factori individuali pentru a determina scorul PowerIndex („PwrIndx”) al unei anumite națiuni, cu categorii variind de la cantitatea de unitați militare și situația financiara pana la capacitațile logistice și geografie.Formula folosita de experții…

„Blestemul” resurselor: 110 dolari  ne-ar putea costa pe fiecare afacerea Roșia Montana

18:15, 05.02.2024 - Profesorul  in economie Cristian Paun susține ca situația aurului și argintului de la Roșia Montana este una cu potențiale consecințe grave pentru populația Romaniei. Cu aproximativ 300 de tone de aur și 1500 de tone de argint inca in pamant, se estimeaza ca fiecare cetațean roman ar putea fi obligat…


Ce parere ai despre aceasta stire?