Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Beneficiul surprinzător al consumului de nuci

Publicat:

Acestea sunt concluziile unui studiu condus de de la Școala de Medicina "", UCLA, care a constatat ca funcțiile cognitive sunt in mod constant mai bune la participanții care au consumat nuci, indiferent de varsta, sex sau etnie, noteaza Agerpres.

Acest studiu, publicat recent, reprezinta prima analiza de mari dimensiuni dedicata legaturii dintre consumul de nuci și funcțiile cognitive și totodata singura cercetare care a inclus toate datele cognitive disponibile din multiple and .

In studiul la care au participat…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Activitate de prevenire a consumului de substanțe psihoactive in randul cursanților de la o  Școala de Șoferi din  Targoviște

06:30, 29.04.2024 - Specialiști ai Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Dambovița și ai Inspectoratului Județean de Poliție Dambovița – Compartimentul de Analiza și Prevenire a Criminalitații au desfașurat o activitate de prevenire a consumului de substanțe psihoactive in randul cursanților de la Școala…

Test IQ pentru genii. Cate diferențe exista intre cele doua pisici

14:25, 15.04.2024 - O provocare pentru cei inteligenți și atențiAcest test nu este doar un exercițiu de divertisment, ci și o metoda de a evalua rapiditatea cu care cineva poate procesa informația vizuala și de a determina nivelul de atenție la detalii. Persoanele care identifica rapid diferențele demonstreaza abilitați…

Savanții din SUA au gasit o modalitate de a scapa oamenii de coșmaruri

01:35, 07.04.2024 - Savanții din SUA au gasit o modalitate de a scapa oamenii de coșmaruri. Studiul, care a fost realizat de oamenii de știința din statul Texas, a aratat ca cea mai buna modalitate de a scapa de coșmaruri este antrenamentul fizic activ. Pentru a studia aceasta problema, a fost alcatuit un grup experimental…

Cum se facea școala acum doua secole. Rolul scaunului cu nisip din fața bancii: „Indrepteaza, primare!”

18:10, 06.04.2024 - Intr-o analiza a inceputurilor școlii romanești de stat, publicata in anul 1928 in revista „Viața Romaneasca”, pedagogul Ștefan Barsanescu prezenta procesul de formare a primelor generații de elevi pe actualul teritoriu al Romaniei.Studiul este dedicat primei școli primare romanești de stat din Moldova,…

Adevarul nebanuit despre consumul de cafea: cat trebuie sa consumam pentru o inima sanatoasa

10:35, 13.03.2024 - Un articol din Jurnalul European de Cardiologie Preventiva, din septembrie 2022 spune ca daca bei doar o ceașca de cafea pe zi, vei avea o inima mai sanatoasa și risc general redus de mortalitate.De ce este important acest studiu? Ca și in ceea ce privește cercetarea in nutriție, acest studiu observațional…

Chiar și o bautura energizanta ocazionala poate crește riscul de tulburari de somn

17:06, 08.03.2024 - Bauturile energizante sunt promovate ca o modalitate de a stimula performanța mentala și fizica, dar un nou studiu sugereaza ca consumul acestora – chiar și ocazional – poate interfera cu somnul, relateaza Health.com. Cercetarea, publicata in revista BMJ Open, a constatat o asociere intre consumul de…

Ioan Aurel Pop, președintele Academiei: ”Daca nu simplificam studiul matematicii in școala o sa ajungem la 68% sub nota 5”

11:45, 04.03.2024 - Președintele Academiei Romane este de parere ca studiul matematicii trebuie simplificat in școala, dupa simularea examenelor de Evaluare Naționala. „Faptul ca 58% din elevii de clasa a VIII-a n-au reușit sa obțina nota de trecere la matematica… da de gandit. Multe lucruri inseamna ca nu sunt bune și…

Muzeul de Arta Brașov lanseaza catalogul „Ecouri ale prestigiului”, de Ziua Naționala a Lecturii

19:05, 12.02.2024 - Muzeul de Arta Brașov lanseaza catalogul „Ecouri ale prestigiului” de Ziua Naționala a Lecturii, joi, 15 februarie 2024, incepand cu ora 17. Evenimentul va avea loc la sediul muzeului și va fi moderat de Laura Bercean, intr-o discuție participativa cu Alexandra Ilnițchi-Ardelean, autoarea catalogului,…


Ce parere ai despre aceasta stire?