Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

BCR a expus la Muzeul Naţional de Istorie 60 din cele 300 de lucrări din colecţia proprie

Publicat:

Bancile detin colectii de arta mai mari decat cea a . Daca cel mai cunoscut muzeu al lumii insumeaza 35.000 de opere, are peste 56.000 de piese. Si in Romania bancile comerciale investesc masiv in achizitia de obiecte de arta.

Citeste articolul mai departe pe tvrinfo.ro…  

Sursa articol: tvrinfo.ro


Stiri pe aceeasi tema

Lectia de istorie. Scurt istoric al judetelor Cahul, Bolgrad si Ismail

16:20, 15.05.2024 - In 1878, la Congresul de la Berlin, Romania, deși iși adusese o contribuție importanta la infrangerea Turciei de catre Rusia in razboiul din anii 1877-1878, era obligata, printre altele, sa cedeze Rusiei sudul Basarabiei, respectiv județele Cahul, Bolgrad și Ismail, cunoscute sub denumirea de Bugeac.…

Ministrul Culturii, despre blocajul din Noaptea Muzeelor: Am discutat despre majorari salariale, decizia se va materializa in ședința de Guvern

14:46, 15.05.2024 - Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a declarat miercuri, 15 mai, pentru news.ro, ca a elaborat mai multe amendamente la acte normative care prevedeau majorari salariale, inclusiv pentru angajații din muzee, și ca a primit asigurari ca decizia, care este una politica, se va concretiza in sedinta de joi,…

Romania pe datorie. Peste un miliard de lei imprumutati intr-o singura zi

18:30, 13.05.2024 - Ministerul Finantelor a imprumutat intr-o singura zi peste un miliard de lei de la banci. Finantele au imprumutat, luni 1,084 de miliarde lei prin doua emisiuni de obligatiuni de stat, conform datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR), citate de Agerpres. Astfel, ministerul a atras 458 de…

Engolpionul din aur din colectia Muzeului National de Istorie a Romaniei - o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre

14:55, 30.04.2024 - Engolpionul cruce relicvar din aur descoperit la Dinogetia, sec. XI, face parte din colectia Muzeul National de Istorie a Romaniei si reprezinta o dovada a prezentei artei bizantine pe teritoriul tarii noastre. In acceptiune larga, engolpionul este un obiect caruia ii sunt atribuite puteri apotropaice,…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

Tezaurul de la Velt , judetul Sibiu, din secolul V, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei

08:55, 03.04.2024 - Tezaurul de la Velt, judetul Sibiu, ce dateaza din secol V d. Hr., expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei se compune din doua fibule fragmentate si trei cercei cu pandantive poliedrice, ornamentate cu granate. Purtate in pereche, cate una pe fiecare umar, fibulele ndash; un fel de brose ndash;…

Ziua pașaportului romanesc: Expoziție dedicata la Muzeul National de Istorie

14:55, 19.03.2024 - In fiecare an, la data de 19 martie, Romania sarbatorește Ziua Pașaportului Romanesc, in amintirea apariției primei legi moderne privind pașapoartele. Aceasta lege, cunoscuta sub numele de "Legea asupra pașapoartelor", a fost promulgata de regele Carol I, prin Inaltul Decret Regal nr. 1758, in anul…

Atlasul geografic si statistic al Romaniei publicat in 1864, expus la Muzeul National de Istorie

20:00, 28.02.2024 - "Atlasul geografic si statistic al Romaniei" sau "Atlasul lui Papazoglu", publicat in 1864, este expus la Muzeul National de Istorie a Romaniei. Volumul, deosebit de valoros din punct de vedere istoric si documentar, a fost intocmit de Dimitrie Papazoglu, colonel, istoric, cartograf si geograf roman,…


Ce parere ai despre aceasta stire?