Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Banca Centrală Europeană: 'Peste jumătate din plăţile din zona euro au fost efectuate cu cardul pentru prima dată'

Publicat:

Peste jumatate din platile din zona euro au fost efectuate cu cardul pentru prima data in 2019, conform unui studiu publicat de (BCE), potrivit Mediafax.

Astfel, consumatorii din cele 19 state au platit cu bani cash in proportie de doar 48% anul trecut, cardurile si optiunile de plata contactless castigand tot mai mult teren in ultimii ani. Ultimul studiu, efectuat in 2016, arata ca banii cash reprezentau 54% din totalul platilor din zona euro.

Totusi, 73% din totalul tranzactiilor individuale au fost efectuate cu bani gheata in 2019, ceea ce sugereaza…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Aproape 10.000 de copii au disparut in ultimul an in Romania

00:05, 24.05.2024 - • In peste jumatate dintre cazuri, copiii au plecat voluntar din locuințele sociale Aproape 10.000 de copii au disparut in ultimul an in Romania. Iar numarul lor este in creștere pentru al doilea an consecutiv, potrivit unui raport publicat de Organizația Salvați Copiii și citat de tvr info. Ingrijorator…

Jumatate din platile facute de Rusia pentru marfuri din China au avut loc prin intermediari

08:51, 29.04.2024 - Eforturile firmelor rusești de a efectua plati pentru marfuri in China, in contextul temerilor de sanctiuni secundare ale bancilor locale, au generat o piata infloritoare pentru intermediari, pana la jumatate din tranzactii fiind acum gestionate de acestia, au declarat patru surse pentru Reuters, potrivit…

Dupa Saptamana verde, elevii intra in vacanța de Paște. Cand incepe ultimul modul de studiu?

13:26, 26.04.2024 - Elevii vor intra de vineri in vacanta, dupa finalizarea cursurilor, și vor avea mai multe zile libere. Dupa vacanța de primavara, elevii vor reveni pentru a urma ultimul modul de studiu din acest an școlar.

Patru inșelaciuni legate de plațile contactless cu cardul care va pot goli contul bancar. Cum sa va protejați datele

21:35, 16.04.2024 - Folosirea sistemelor de plata mobile și cardurilor de tip tap-and-go s-a extins considerabil in ultimii ani, dupa schimbarea semnificativa a modului in care platim pentru bunuri și servicii, arata Daily Record, care a publicat un avertisment.

Țara care va avea secete care vor dura zeci de ani. Ce arata ultimul studiu

16:10, 02.04.2024 - Inca din 2018, cercetatorii trageau un nou semnal de alarma, precizand atunci ca avem la dispoziție 12 ani pentru a limita catastrofa provocata de schimbarile climatice. Dar, daca in cazul Europei mai exista posibile speranțe, conform unor studii recente, se vorbește intens despre țara care va avea…

In atenția devenilor care solicita noile legitimații pentru parcare gratuita!

09:30, 26.03.2024 - Persoanele din municipiul Deva care solicita Direcției de Asistența Sociala Deva schimbarea legitimației pentru locuri gratuite de parcare cu noul format al documentului au obligația sa predea instituției legitimația veche – pentru distrugere. Masura are ca scop prevenirea utilizarii acesteia de…

Jumatate dintre romani nu considera apa de la robinet o sursa sigura de hidratare STUDIU

18:05, 22.03.2024 - Jumatate dintre romani nu considera apa de la robinet o sursa sigura de hidratare. Cel puțin, așa arata un studiu realizat in patru tari din Europa Centrala si de Est (ECE), inclusiv Romania.

Plațile cu cardul social Visa de la Moldindconbank te pot duce la seminarul lui Evghenii Komarovsky

10:25, 04.03.2024 - Ești o tanara mamica sau vrei sa afli mai multe despre creșterea și dezvoltarea sanatoasa a copilului tau? Moldindconbank te invita la seminarul susținut de catre renumitul medic pediatru Evghenii Komarovsky, organizat la Chișinau in data de 24 martie 2024.


Ce parere ai despre aceasta stire?