Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Autonomie Catalonia. Oficial catalan, atac frontal la UE

Publicat:

iși va pierde credibilitatea daca va permite Madridului sa impuna o conducere directa asupra Cataloniei, și numai catalanii au dreptul sa schimbe instituțiile regionale, a declarat luni responsabilul pentru afaceri externe al Cataloniei, potrivit Reuters, scrie Agerpres.

"Cum va putea sa fie de acord cu o astfel de situație in cazul in care se va intampla?", a declarat pentru radio BBC, raspunzand unei intrebari despre cum guvernul regional catalan va impiedica executivul spaniol sa impuna din nou o conducere directa.

"Cum pot fi…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapida de arme

09:05, 29.04.2024 - Presedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminica un nou apel catre comunitatea internationala sa se grabeasca si sa livreze mai multe sisteme de aparare aeriana, sa inceapa discutiile oficiale pentru ca tara sa sa intre in Uniunea Europeana si sa invite Ucraina sa adere la NATO, relateaza…

Un raport important așteptat de UE avertizeaza ca aceasta are o ultima șansa pentru a ramane competitiva: „Nu ne putem permite sa așteptam”

19:50, 17.04.2024 - Uniunea Europeana este in fața unei ultime oportunitați de a lua masurile necesare pentru a-i permite sa concureze eficient cu Statele Unite, China și alți rivali, a declarat miercuri autorul unui raport important așteptat de liderii europeni, relateaza Reuters, potrivit hotnews.ro .

Elveția vrea sa-și actualizeze relațiile cu Uniunea Europeana și va negocia cu Bruxelles-ul accesul nerestricționat la piața UE

22:35, 08.03.2024 - Guvernul elvețian a aprobat vineri un nou mandat de negociere pentru a discuta cu Bruxelles-ul modernizarea relației țarii cu Uniunea Europeana și spera la un rezultat „echitabil”. Elveția vrea, in principal, acces nerestricționat la piața UE, informeaza Reuters.

AUR: O delegație a partidului, condusa de George Simion - la Washington, la Conservative Political Action Conference

15:51, 24.02.2024 -   Potrivit unui comunicat al AUR transmis vineri, reprezentantii formatiunii politice au participat la CPAC International Summit si au avut intalniri bilaterale cu oficiali ai Partidului Republican din Statele Unite, cu europarlamentari, membri ai grupului Conservatorilor si Reformistilor Europeni,…

Fermierii, aproape sa invinga UE - Comisarul pentru Agriculturii vrea sa renunțe la unele masuri ecologice forțate

22:45, 23.02.2024 - Uniunea Europeana ar trebui sa schimbe condițiile impuse fermierilor pentru a beneficia de fondurile politicii agricole comune, a declarat comisarul european pentru Agricultura, Janusz Wojciechowski, conform Reuters. Comentariile comisarului european pentru Agricultura, Janusz Wojciechowski, vin…

Emil Boc are tot mai mult de lucru la Bruxelles. Ce sarcina a primit primarul Clujului

14:51, 22.02.2024 - Comitetul European al Regiunilor l-a numit, joi, pe primarul Clujului raportor pe tema Inteligenței Artificiale, subiect pentru care Uniunea Europeana se pregatește sa adopte un pachet legislativ.

Republica Moldova, de un „optimism prudent” ca va incepe negocierile de aderare la UE inaintea alegerilor europene din iunie

16:20, 16.02.2024 - Republica Moldova este de un „optimism prudent” ca va putea incepe negocierile oficiale de aderare cu Uniunea Europeana inaintea alegerilor din iunie pentru Parlamentul European, a declarat ministrul de externe Mihai Popsoi, intr-un interviu acordat, vineri, agentiei Reuters.

Orezul din care se face paella va disparea din cauza interzicerii pesticidelor

12:00, 08.02.2024 - Orezul folosit in mod tradițional in Spania pentru a gati paella este amenintat de o ciuperca, dupa ce Uniunea Europeana a interzis un pesticid pe care fermierii spanioli se bazau, scrie Reuters.


Ce parere ai despre aceasta stire?