Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Atenție mare! O nouă metodă de fraudă online a apărut în România și puteți rămâne imediat fără bani!

Publicat:

de (DNSC) a anunțat ca in Romania a aparut o noua metoda de frauda digitala care devine din ce in ce mai populara in țara noastra. Metoda de inșelatorie se numește „SMishing”, iar prin aceasta metoda infractorii cibernetici va pot fura datele personale și intr-un final, banii. Mai exact, SMishing-ul reprezinta o forma de frauda similara cu phishing-ul, dar este realizata prin intermediul mesajelor text (SMS), combinand termenii „SMS” și „phishing”. Cum funcționeaza smishing-ul Mesaje text frauduloase: Infractorii trimit mesaje text care par sa provina…

Citeste articolul mai departe pe turdanews.net…  

Sursa articol: turdanews.net


Stiri pe aceeasi tema

O escrocherie in mediul online ia amploare in Romania! Cum funcționeaza metoda ,,iubire prefacuta” și cum va puteți feri

13:30, 17.04.2024 - O metoda de frauda care va poate lasa rapid fara bani in conturi ia amploare in Romania, avertizeaza Directoratul Național de Securitate Cibernetica (DNSC).Este vorba despre metoda ,,iubire prefacuta”, tehnica prin care infractorii cibernetici incearca sa șantajeze victimele in urma unei aparente relații…

Tentativa de frauda prin metoda “spoofing”! Cum a ajuns un clujean sa aiba un credit nesolicitat

22:31, 11.04.2024 - Un clujean a ajuns sa fie victima unei tentative de frauda prin metoda „spoofing”, o metoda destul de noua in Romania, și s-a trezit cu un credit pe care nu l-a solicitat. Miercuri, polițiștii clujeni au fost sesizați despre faptul ca un barbat a fost contactat telefonic de catre un presupus reprezentant…

O metoda de inșelatorie prin SMS a luat amploare in Romania ! Infractorii folosesc numele și imaginea unui cunoscut magazin online

16:06, 15.03.2024 - Directoratul Național de Securitate Cibernetica (DNSC) avertizeaza cu privire la o noua campanie de frauda prin folosirea identitații vizuale a companiei Emag.Concret, hackerii trimit catre utilizatori din Romania  mesaje care conțin link-uri malițioase. Modul in care este formulat mesajul activeaza…

O metoda de inșelatorie ia avant in Romania! Ce este ,,SMishing” și cum poate fi evitat

13:00, 22.02.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a explicat cum funcționeaza o metoda de frauda digitala care a devenit foarte populara in Romania. Este vorba "SMishing", o prin care infractorii cibernetici va pot fura datele personale sau banii. Mesajele primite de la instituții bancare…

Tentative de frauda cibernetica prin mesaje ce par a fi de la banci sau companii din diverse domenii

11:36, 21.02.2024 - Eveniment Tentative de frauda cibernetica prin mesaje ce par a fi de la banci sau companii din diverse domenii februarie 21, 2024 11:34 Directoratul Național pentru Securitate Cibernetica (DNSC) atrage atenția asupra altor tipuri de tentativa de frauda cibernetica. “Mesajele primite de la instituții…

Atenție! Atacatorii cibernetici se pot folosi de mesaje care par de la firme de curierat sau shopping online pentru a frauda

00:00, 09.02.2024 - Directoratul National de Securitate Cibernetica (DNSC) a transmis un nou avertisment cu privire la fraude cunoscute ca “SMishing”, pe care le pot derula atacatorii cibernetici, folosindu-se de mesaje care par a proveni de la firme de curierat sau de shopping online. ”Mesajele de la curieri…

Tentative de frauda prin mesaje primite pe SMS. Atenție ce link-uri accesați

11:20, 08.02.2024 - „Mesajele de la curieri sau site-uri de online shopping sunt ceva obișnuit și mulți dintre noi le primim frecvent. Atacatorii cibernetici se pot, insa, folosi de aceasta obișnuința a noastra pentru a derula fraude cunoscute ca „SMishing”. Astazi va supunem atenției trei exemple recente raportate de…

Noi informații dupa atacul cibernetic de la Camera Deputaților. 316 fisiere au fost copiate și s-au furat 300 MB, nu 250 de GB, spune ministrul digitalizarii

10:46, 31.01.2024 - Ministrul digitalizarii, Bogdan Ivan, a declarat miercuri, 31 ianuarie, dupa ședința de Guvern, ca, din informațiile recente pe care le are, hackerii au copiat 316 fișiere, cele mai importante fiind fișierele care conțin actele de identitate ale parlamentarilor. Vreau sa va dau cateva date foarte recente…


Ce parere ai despre aceasta stire?