Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astronomii au descoperit cea mai veche galaxie

Publicat:

Cea mai veche galaxie Folosind Telescopul Spatial Hubble, astronomii au descoperit cea mai veche galaxie spirala, o anomalie veche de 10.7 miliarde de ani, care, in mod normal, nu ar trebui sa existe, scrie ro.stiri.yahoo.com Galaxia a fost prezenta inca de la aparitia Universului, la aproximativ 3 miliarde de ani dupa , perioada in care galaxiile erau inca in formare. O echipa condusa de astronomul David R. Law, de la Universitatea din Toronto, a folosit Hubble pentru a observa mai mult de 300 de galaxii distante si pentru a le studia proprietatile. Una dintre galaxii,…

Citeste articolul mai departe pe buzznews.ro…  

Sursa articol: buzznews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Astronomii au descoperit in Calea Lactee o gaura neagra atipica pentru galaxia noastra

18:56, 16.04.2024 - ​Telescopul spatial Gaia, conceput de cercetatorii europeni pentru a cartografia Calea Lactee, a descoperit o gaura neagra cu o masa record - de 33 de ori mai mare decat cea a Soarelui -, care reprezinta ceva nemaivazut pana acum in galaxia noastra, potrivit unui studiu publicat marti, informeaza AFP…

Telescopul James Webb confirma un lucru uimitor, care pune la indoiala ințelegerea noastra despre univers

03:10, 03.04.2024 - Astronomii au folosit telescoapele spațiale James Webb și Hubble pentru a confirma una dintre cele mai derutante noțiuni din intreaga fizica, și anume ca universul pare sa se extinda cu viteze diferite, scrie tomorrowsworldtoday.com. In 2019, masuratorile efectuate de telescopul spațial Hubble au…

CERN: cercetatorii vaneaza misterioasele particule-fantoma

11:10, 25.03.2024 - O echipa de fizicieni se straduiește sa dezlege enigma particulelor „fantoma” din jurul nostru, o descoperire ce ar putea revoluționa ințelegerea noastra asupra adevaratei naturi a Universului. Cercetatorii de la Centrul European pentru Cercetari Nucleare (CERN) au aprobat un experiment destinat sa…

CEL PUȚIN 8 MOTIVE sa nu ratezi IQ DIGITAL Summit CRAIOVA – primul eveniment tech de nivel internațional organizat la Craiova chiar joi, saptamana viitoare!

13:40, 20.03.2024 - IQ DIGITAL Summit ajunge in 28 martie la Craiova – dupa edițiile de la București, Iași, Brașov, Cluj–Napoca și Timișoara – cu cel mai amplu format organizat pana acum. Cum a fost in celelalte orașe? Vedeți in acest film de doar 2 minute, aici IQ DIGITAL Summit este locul din care, fara vreo alta investiție…

Cea mai veche galaxie „moarta” a fost descoperita cu ajutorul telescopului James Webb

20:20, 06.03.2024 - Telescopul spatial James Webb a contribuit, de la momentul la care a devenit operational, in 2022, la descoperirea a numeroase surprize despre stadiile incipiente ale universului. La acestea se adauga inca una: observatii ale unei galaxii care era deja "moarta" cand universul avea doar 5% din varsta…

Science Report: China a prezentat trenul care va depași viteza unui avion ● Sistemul solar „perfect” este noua ținta in cautarea vieții inteligente ● Astronomii au descoperit un descendent direct al primelor stele din galaxie

15:20, 29.02.2024 - China a prezentat trenul care va depași viteza unui avion ● Sistemul solar „perfect” este noua ținta in cautarea vieții inteligente ● Astronomii au descoperit un descendent direct al primelor stele din galaxie

O galaxie „ciudata”, veche de 13 mlrd. de ani, care nu ar fi trebuit sa existe a fost descoperita de cercetatori

22:05, 26.02.2024 - Telescopul spațial James Webb a descoperit o galaxie veche de 13 miliarde de ani, care este mult prea complexa pentru a exista atat de devreme in Univers, spun cercetatorii, potrivit Insider, scrie digi24.ro .

Astronomii au descoperit cel mai stralucitor obiect din univers – un quasar care „mananca” un soare pe zi

08:35, 20.02.2024 - Lumina acestuia este de 500 de miliarde de ori mai stralucitoare decat soarele nostru, spun cercetatorii. Masa sa este de aproximativ 17 miliarde de ori mai mare decat cea a soarelui sistemului nostru solar, el devorand echivalentul unui soare pe zi, scrie The Guardian


Ce parere ai despre aceasta stire?