Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Astăzi sunt sărbătoriți Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril. Tradiții, obiceiuri și semnificații

Publicat:

ii sarbatoreste pe 8 noiembrie pe si Gavril. Cu ocazia acestei sarbatori, tradiția creștina spune ca este bine sa aprinzi o lumanare ca sa ai „lumina” și pe cealalta lume. si Gavril sunt considerati a fi conducatorii cetelor de ingeri si calauzele sufletelor in drumul lor spre Rai. In popor, ziua de 8 noiembrie mai poarta și numele de „vara arhanghelilor”. Superstițiile spun ca vremea in aceasta zi este mai calda decat ar trebui sa fie in aceasta perioada a lunii. Totodata, munca in aceasta zi de sarbatoare este considerata a fi un semn…

Citeste articolul mai departe pe dej24.ro…  

Sursa articol: dej24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sambata Mare. Ultima zi in care se mai fac pregatiri pentru Paste 2024. Semnificații religioase, obiceiuri, tradiții, superstiții

07:05, 04.05.2024 - Sambata Mare. Ultima zi in care se mai fac pregatiri pentru Paste 2024. Semnificații religioase, obiceiuri, tradiții, superstiții Sambata Mare este ultima zi in care se mai fac pregatiri pentru Paște 2024. Din punct de vedere religios, se comemoreaza ziua in care Iisus a fost pus in mormant. Este ultima…

Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra: Ziua in care Iisus a fost rastignit pe cruce. Semnificații, tradiții, obiceiuri

19:05, 02.05.2024 - Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra: Ziua in care Iisus a fost rastignit pe cruce. Semnificații, tradiții, obiceiuri Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra este una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul creștin ortodox. Ea marcheaza ziua in care Hristos a fost rastignit…

Miercurea Mare: Spalarea picioarelor, tradarea lui Iisus de catre Iuda și zi de post sever. Tradiții, obiceiuri și semnificații

22:05, 30.04.2024 - Miercurea Mare: Spalarea picioarelor, tradarea lui Iisus de catre Iuda și zi de post sever. Tradiții, obiceiuri și semnificații Miercurea Mare este o zi importanta in calendarul creștin ortodox și greco-catolic. Aceasta zi cade in Saptamana Patimilor și precede Vinerea Mare, fiind considerata una dintre…

A inceput Saptamana Patimilor: Lunea Mare, ziua in care femeile incep curațenia de Paște. Semnificații, tradiții și obiceiuri

06:05, 29.04.2024 - A inceput Saptamana Patimilor: Lunea Mare, ziua in care femeile incep curațenia de Paște. Semnificații, tradiții și obiceiuri A inceput Saptamana Patimilor. Credincioșii au intrat in Saptamana Patimilor. Este Lunea Mare din Saptamana Patimilor lui Iisus Hristos: Saptamana premergatoare Paștilor, Saptamana…

Traditii si superstitii in Duminica Floriilor. Obiceiuri si semnificatii

09:20, 28.04.2024 - Duminica Floriilor sau Intrarea Domnului in Ierusalim este cea mai mare sarbatoare din Postul Mare si aminteste de intrarea triumfala a Mantuitorului in cetatea Ierusalimului, a doua zi dupa ce L a inviat pe Lazar.Astfel, oamenii, auzind de venirea lui Isus, au luat ramuri de finic si au iesit bucurosi…

25 martie. Tradiții și obiceiuri de Buna Vestire sau Blagovestenia. Este și dezlegare la pește

08:30, 25.03.2024 - La 25 martie, crestinii ortodocsi praznuiesc Buna Vestire, prima dintre cele mai importante sarbatori inchinate Maicii Domnului. La praznicul Bunei Vestiri, Biserica Ortodoxa celebreaza ziua in care Arhanghelul Gavriil i-a vestit Maicii Domnului ca-l va naste pe Fiul lui Dumnezeu. Buna Vestire este…

17 Martie – Duminica Izgonirii lui Adam din Rai. Tradiții și obiceiuri de Lasatul Secului de branza

14:01, 17.03.2024 - Duminica Izgonirii lui Adam din Rai sau Lasatul Secului de Branza are loc in acest an la data de 17 Martie. In aceasta zi credincioșii renunța la produsele lactate, urmand ca luni, 18 Martie, sa inceapa cel mai lung post al Bisericii Ortodoxe. In calendarul creștin ortodox, Lasatul Secului are doua…

A inceput Postul Paștelui Catolic 2024. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri. Ce este Miercurea Cenușii

11:11, 14.02.2024 - A inceput Postul Paștelui Catolic 2024. Semnificații pentru credincioși, tradiții și obiceiuri. Ce este Miercurea Cenușii Postul Paștelui Catolic 2024. Credincioșii romano-catolici au inceput Postul Paștelui. In acest an, diferența intre cele doua sarbatori marcate de catolici și ortodocși este de peste…


Ce parere ai despre aceasta stire?