Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Armenia: Comemorarea genocidului armean, la o zi după demisia lui Serj Sargsyan

Publicat:

Principalii lideri din Armenia comemoreaza marti genocidul armean, ca in fiecare an la 24 aprilie, la o zi dupa demisia neasteptata a premierului , in urma a 11 zile de proteste, relateaza AFP. (fara legatura de rudenie cu ), premierul interimar si principalii oficiali religiosi ai tarii s-au deplasat la memorialul dedicat victimelor masacrelor comise intre 1915 si 1917 sub , situat pe o colina de la marginea Erevanului. Dupa o noapte de celebrari care au urmat anuntului surprinzator al demisiei facut de fostul…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Tensiunea escaladeaza in Caucaz. Cel mai influent arhiepiscop armean renunța la hainele preoțești și intra in politica

06:26, 28.05.2024 - Arhiepiscopul Bagrat Galstanian, liderul protestatarilor din Armenia, a renuntat luni la functia de cleric pentru a putea incerca sa o obtina pe cea de prim-ministru, in locul lui Nikol Pasinian, transmite AFP, informeaza Agerpres.

Protest de amploare in Armenia: Mii de manifestanți cer demisia premierului Nikol Pachinian

21:51, 26.05.2024 - Mii de persoane au manifestat duminica in Armenia pentru a cere demisia premierului Nikol Pachinian in urma transferului unor sate de frontiera catre Azerbaidjan, cu care Erevanul are dispute teritoriale de zeci de ani.

Proteste de amploare in Armenia. Oamenii sunt furioși dupa decizia de a ceda Azerbaidjanului mai multe sate și cer demisia premierului

19:30, 26.05.2024 - Mii de armeni au protestat duminica, cerand demisia premierului Nikol Pasinian, dupa ce Armenia a cedat Azerbaidjanului mai multe sate din apropierea frontierei, pentru a pune capat unui diferend teritorial vechi de cateva decenii, transmite AFP, citata de Agerpres.

Retragere istorica: Forțele ruse se retrag din Armenia

18:15, 09.05.2024 - Președintele rus Vladimir Putin a dat acordul pentru retragerea militarilor și polițiștilor de frontiera ruși din diferite parți ale Armeniei, la cererea Erevanului, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de agenția rusa Interfax și relatat de Reuters. Aceasta decizie intervine…

Putin a fost de acord sa retraga fortele ruse din mai multe regiuni din Armenia

16:21, 09.05.2024 - Presedintele rus Vladimir Putin a fost de acord sa retraga militarii si politistii de frontiera rusi din diferite parti ale Armeniei la cererea Erevanului, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului Dmitri Peskov, citat joi de agentia rusa Interfax, relateaza Reuters.

Putin și-a dat acordul: Forțele ruse se retrag din Armenia

15:25, 09.05.2024 - Presedintele rus Vladimir Putin a fost de acord sa retraga militarii si politistii de frontiera rusi din diferite parti ale Armeniei la cererea Erevanului, a declarat purtatorul de cuvant al Kremlinului Dmitri Peskov, citat joi de agentia rusa Interfax, relateaza Reuters, potrivit Agerpres.

Conflictul azero-armean continua la CIJ: Armenia duce o campanie mediatica impotriva Azerbaidjanului

17:30, 15.04.2024 - Armenia a sesizat cea mai inalta jurisdictie a Natiunilor Unite cu privire la teritoriul contestat Karabah, pentru a duce "o campanie mediatica" impotriva Azerbaidjanului, a acuzat Baku luni la Curtea Internationala de Justitie (CIJ), informeaza AFP, potrivit Agerpres.

Rusia contesta suveranitatea Erevanului prin reținerea unui cetațean rus in Armenia (ISW)

14:40, 10.04.2024 - Autoritațile militare ruse l-au reținut pe cetațeanul rus Anatoly Shchetin in Armenia pentru ca ar fi evitat proiectul militar, se arata in raportul Institutului pentru Studierea Razboiului (ISW), citand organizația internaționala pentru drepturile omului Helsinki Citizens' Assembly din Vanadzor, pe…


Ce parere ai despre aceasta stire?