Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Ariane 5, pentru a 100-a oară pe rampa de lansare

Publicat:

O racheta Ariane 5 va fi lansata pentru a 100-a oara, marti, de pe o rampa de la centrul Kourou din , marcand cel de-al 100-lea zbor al unui lansator din aceasta gama de vehicule spatiale europene, in contextul in care creatorul lor, compania Arianespace, are parte de o concurenta acerba din partea companiei private americane SpaceX, informeaza AFP.

Racheta va avea misiunea de a plasa pe o orbita de transfer geostationar doi sateliti de telecomunicatii pentru trei operatori (gigantul Intelsat, japonezul JSAT si compania azera Azercosmos).

"Pentru…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Blue Origin, compania lui Jeff Bezos, trimite o racheta cu 6 turiști in spațiu: Unul dintre ei are 91 de ani

15:06, 15.05.2024 - Sase turisti vor incerca sa ajunga in spatiu la bordul unei rachete construite de Blue Origin, care va fi lansata duminica din Statele Unite, au anuntat reprezentantii companiei americane, potrivit digi24.ro .

SpaceX a lansat alti 22 de sateliti in cadrul retelei sale de internet ''Starlink''

19:55, 02.04.2024 - Compania spatiala privata americana SpaceX a lansat luni seara pe orbita Pamantului alti 22 de sateliti in cadrul retelei sale de internet din spatiu, denumita "Starlink", informeaza Xinhua.

OpenAI vs Elon Musk. Compania a publicat email-uri ale miliardarului in care cerea „control complet”

11:55, 06.03.2024 - OpenAI a raspuns public la acuzațiile lui Elon Musk, dorind, se pare, sa ilustreze ipocrizia miliardarului in momentele in care acesta se afla printre susținatorii companiei. Astfel, compania a publicat o serie de email-uri vechi ale lui Musk, in care CEO-ul SpaceX și Tesla incuraja startup-ul sa adune…

Festivalul „Lumini Sonore” by Ozana Barabancea. O rampa de lansare pentru cantareți și compozitori

06:51, 29.02.2024 - Celebra cantareața Ozana Barabancea organizeaza un eveniment pentru toți cei care vor sa se afirme, fiind cantareți talentați. Festivalul „Lumini Sonore” a fost conceput pentru a descoperi și a lansa talente, fiind deschis pentru participanți de toate var

Pe Luna, dupa 50 de ani. Odysseus, aselenizare reușita

07:30, 23.02.2024 - Sonda spatiala, supranumita Odysseus, a aselenizat in apropierea Polului Sud al Lunii, unde oamenii de stiinta spera ca ar putea exista o sursa de apa. Modulul spatial a facut o calatorie de 384.400 km de pe Pamant dupa ce a decolat de la Cape Canaveral, Florida, joia trecuta. Startup-ul Intuitive Machines…

Demisie la nivel inalt din compania spațiala a lui Elon Musk

10:55, 22.02.2024 - Unul dintre directorii executivi ai SpaceX pleaca a demisionat din cadrul companiei spațiale a lui Elon Musk, a aflat CNBC. Tom Ochinero, vicepreședintele senior al SpaceX pentru afaceri comerciale, a demisionat luni.

Demisie rasunatoare din SpaceX / Tom Ochinero lucra in compania spațiala a lui Musk de peste un deceniu

10:00, 22.02.2024 - Unul dintre directorii executivi ai SpaceX pleaca a demisionat din cadrul companiei spațiale a lui Elon Musk, a aflat CNBC. Tom Ochinero, vicepreședintele senior al SpaceX pentru afaceri comerciale, a demisionat luni. Ochinero a lucrat in companie timp de peste un deceniu și a fost "personal responsabil…

Elon Musk și-a mutat compania SpaceX din Delaware in Texas și indemna alte companii sa faca același lucru

14:56, 15.02.2024 - "SpaceX și-a mutat sediul social din Delaware in Texas! Daca compania ta este inca inregistrata in Delaware, recomand sa te muți in alt stat cat mai curand posibil", a declarat Elon Musk pe platforma sa X.


Ce parere ai despre aceasta stire?