Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Apneea în somn distruge sănătatea

Publicat:

Apneea e caracterizata prin oprirea repetata a respirației in timpul somnului pentru 10 secunde sau mai mult. Apare cand musculatura gatului si a limbii se relaxeaza in timpul somnului si blocheaza partial caile aeriene. Somnul este fragmentat, insoțit de zgomote deranjante precum sforait sau horcait. Factorii de risc sunt obezitatea, polipii si amigdalele marite. Netratata, apneea in somn duce la complicatii precum creșterea tensiunii arteriale, afectiuni cardiace sau atac vascular cerebral.

Obstructiva, centrala, mixta

Exista trei tipuri de apnee in somn:

De tip obstructiv:…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Cazurile de cancer la tineri, creștere brusca la nivel mondial. Ce recomanda experții pentru preventie

14:06, 20.04.2024 - Numarul cazurilor de cancer in randul tinerilor au crescut brusc, manifestand tendinte ingrijoratoare la nivel mondial. Specialisti in domeniul medical spun ca exista masuri de preventie care pot fi luate pentru a diminua riscurile de cancer si alte boli care pun viata in pericol, avand un risc major…

ANAF a publicat: Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obtinute de persoanele fizice din prestarea unor activitati de infrumusetare/intretinere corporala

12:31, 18.04.2024 - ANAF a publicat Ghidul privind tratamentul fiscal aplicabil veniturilor obtinute de persoanele fizice din prestarea unor activitati de infrumusetare intretinere corporala, pe portalul institutiei, www.anaf.ro, la rubrica Asistenta contribuabili Servicii oferite contribuabililor Ghiduri curente si alte…

Terapia cu NAD+perfuzabil, excelenta pentru creier, inima, ficat, scaderea in greutate, atenuarea simptomelor de sevraj…  

13:35, 07.04.2024 - NAD+ este denumita coenzima tinereții și a sanatații, deoarece este aplicata cu rezultate excelente in terapii anti-aging, de prevenție a unor boli degenerative ca Parkinson sau Alzheimer, dar și de combatere a oboselii cronice, anxietații, depresiei, a simptomelor de sevraj. Ce este NAD+ NAD+ (nicotinamida…

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

Dupa 40 sau 50 de ani, te mai poți angaja?

19:15, 05.04.2024 - De la 40, 50 de ani, un om nu mai poate fi angajat cu ușurința. I se spune ca experiența pe care o are este prea mare pentru compania respectiva. O tema interesanta pe care am dezbatut-o la Dialogurile Puterii cu Gabriela Nița, specialist resurse umane. Unii oameni,  dupa varsta de 40 de ani, intampina…

Se vor majora de la 1 martie 2024: indemnizația de șomaj, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului

08:01, 25.02.2024 - Se vor majora de la 1 martie 2024: indemnizația de șomaj, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al indemnizației pentru creșterea copilului The post Se vor majora de la 1 martie 2024: indemnizația de șomaj, prestațiile sociale pentru persoanele cu handicap, nivelul minim al…

Legatura neștiuta dintre miros și depresie. Cheia care deblocheaza amintile: „Are acces direct, de super-autostrada, la creier”

15:05, 14.02.2024 - Mirosurile familiare deblocheaza amintiri la persoanele cu depresie. Ar putea "terapia olfactiva" sa ajute pacienții? Studiile arta ca persoanele cu depresie au probleme legate de anumite amintiri.

Ora de vara 2024, iar dormim mai putin. Cand se potrivesc din nou ceasurile. Parlamentul European a recomandat Romaniei sa nu mai schimbe ora

14:45, 10.02.2024 - Anul acesta, romanii trec la ora de vara pe 31 martie 2024, respectiv in ultima zi de duminica a lunii martie. In duminica respectiv, ora 03.00 devine ora 04.00, ceea ce, in termeni populari, se poate traduce prin faptul ca „dormim mai putin”. Schimbarea orei de doua ori pe an are efecte asupra organismului…


Ce parere ai despre aceasta stire?