Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Apariție editorială: Destin în bătaia vântului

Publicat:

A aparut la editura Corint, cu sprijinul Institutului de Investigare a si (IICCMER), volumul Destin in bataia vantului de , una dintre cele mai importante marturii despre regimul lui Stalin. La sfarsitul anilor 1930, era un membru loial si foarte activ al al . Totusi, ca atatia altii care au suferit in timpul regimului de teroare instaurat de Stalin, a fost arestata - in temeiul unor acuzatii fabricate, potrivit carora ar fi fost o terorista trotkista si o contrarevolutionara…

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

16 Iunie 1964: In Romania comunista  au fost gratiati ultimii detinuti politici

09:45, 16.06.2024 - In ziua de 16 iunie 1964, in Romania comunista  au fost gratiati 3467 detinuti politici.   Conform Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania, in timpul regimului comunist, in Romania au existat 44 de penitenciare principale și 72 de lagare de munca forțata destinate deținuților…

Dosarul „Orfelinatului groazei” de la Siret ajunge la Curtea Constituționala și ar putea ...

11:36, 19.05.2024 - Curtea de Apel București a admis solicitarea Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) referitoare la excepția de neconstituționalitate in dosarul privind victimele-copii din caminul-spital de la Siret din timpul regimului comunist, a informat ...

„40 de istorii de viața din leaganele de copii”, o carte emoționanta a Marielei Neagu, cercetator la Oxford

07:26, 18.05.2024 - La Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICMER) a avut loc lansarea volumului „40 de istorii de viața din leaganele de copii”, al Marielei Neagu, aparut recent la editura Universitații Babeș Bolyai din Cluj dupa ce in 2021 a aparut la o editura din Marea Britanie.…

Decizie a Curtii de Apel Bucuresti, in dosarul referitor la Spitalul de la Siret, supranumit „Orfelinatul Groazei”

19:46, 17.05.2024 - Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc saluta decizia Curtii de Apel Bucuresti, care a decis ca poate fi sesizata Curtea Constitutionala cu privire la ordonanta de clasare a dosarului referitor la Spitalul de la Siret, supranumit „Orfelinatul Groazei”. Este vorba…

Curtea Constituționala va decide in dosarul copiilor din anii ’80, victime ale Orfelinatului groazei de la Siret. Cazul fusese clasat

17:45, 17.05.2024 - Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au sesizat Curtea Constitutionala a Romaniei in dosarul privind victimele-copii din caminul-spital de la Siret, din perioada comunista 1980-1989, caz care fusese clasat de Parchetul General, a anunțat vineri, 17 mai Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului…

Ororile comunismului. 340 de morti la Siret si o prima victorie

17:05, 17.05.2024 - Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) anunta ca judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti sesiseaza Curtea Constitutionala in dosarul privind victimele-copii din caminul-spital de la Siret din timpul regimului comunist. Potrivit unui comunicat, IICCMER…

Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

10:25, 28.04.2024 - In incinta fostei inchisori de la Ramnicu Sarat vor fi construite, pana in anul 2026, Memorialul „Inchisoarea Tacerii” și Centrul Educațional privind Comunismul in Romania, conform unui proiect care a fost lansat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).…

OAMENI din BN: Alexandru Daraban, teolog și istoric, despre scriitorii bistrițeni care au scris poezii de dragoste regimului Ceaușescu

13:10, 31.03.2024 - Alexandru Daraban a facut primii ani de școala in Sangeorz, absolvind liceul la „Solomon Halița”. Este și cetațean de onoare al orașului stațiune și coordoneaza, din 2012, Revista Pisanii Sangeorzene . Ne-a povestit, intre altele, și despre scriitorii din județ care inainte de 89 obișnuiau sa scrie…


Ce parere ai despre aceasta stire?