Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

APĂRĂTORII Planetei! NASA va modifica traiectoria unui ASTEROID. La această misiune lucrează și ROMÂNI

Publicat:

DART se va ciocni cu luna unui asteroid pentru a-i schimba orbita in jurul corpului sau mama, testand astfel conceptul de deviere departe de Pamant a obiectelor cosmice ce prezinta un risc.Agenția Spațiala Europeana (ESA) va oferi suport de la sol pentru plecare in spațiu a misiunii DART, ajutand la transmiterea semnalelor misiunii imediat dupa lansare.In plus, un grup de specialiști europeni urmarește indeaproape campania de lansare a lui DART.Din grupul european al misiunii Hera fac parte și mai multe echipe romanești, care contribuie la prima misiune de aparare planetara.DART o naveta spatiala…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Exercițiu. Incendiu la un camin de batrani din Zalau. Doi pacienți au ramas blocați

11:35, 23.04.2024 - Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgența „Porolissum” al județului Salaj au organizat luni, 22 aprilie, un exercițiu de antrenament pentru gestionarea optima a unei situații de urgența, in cadrul unui centru de recuperare și ingrijire persoane din Zalau. Scenariul simulat a implicat izbucnirea…

Gaura neagra colosala, descoperita in galaxia noastra de Agenția Spațiala Europeana

07:51, 17.04.2024 - O echipa de cercetatori de la Agenția Spațiala Europeana (ESA) a facut o descoperire uluitoare: o gaura neagra colosala in galaxia noastra, Calea Lactee, cu o masa de 33 de ori mai mare decat a Soarelui. Aceasta gaura neagra, numita Gaia BH3, se afla in constelația Aquila și este una dintre cele mai…

Agenția Spațiala Europeana face o descoperire uluitoare: gaura neagra colosala in galaxia noastra

03:46, 17.04.2024 - O echipa de cercetatori de la Agenția Spațiala Europeana (ESA) a facut o descoperire uluitoare: o gaura neagra colosala in galaxia noastra, Calea Lactee, cu o masa de 33 de ori mai mare decat a Soarelui. Aceasta gaura neagra, numita Gaia BH3, se afla in constelația Aquila și este una dintre cele mai…

„Ar fi o premiera”. Oamenii de știința vor sa creeze o eclipsa artificiala de Soare. Ce este misiunea „Proba-3”

19:00, 15.04.2024 - Agenția Spațiala Europeana (ESA) vrea sa lanseze doi sateliți in spațiu pentru a crea o eclipsa artificiala de Soare. Oamenii de știința vor sa studieze coroana Soarelui, pentru a putea prezice mai bine diverse fenomene, cum ar fi furtunile solare, transmite euronews.com.

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

10:36, 13.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Noi date despre asteroidul care va trece la mica distanța de Terra. Exista vreun risc sa loveasca planeta?

23:55, 12.03.2024 - Asteroidul cu un diametru de doar 340 de metri va trece foarte aproape de Terra in ziua de 13 aprilie 2029, la o distanța de doar 32.000 de kilometri, o valoare aproape nesemnificativa la scara cosmica, potrivit Live Science . Astronomii de la Universitatea Western, Ontario și Universitatea din Waterloo,…

Viitorul planetei, mineritul asteroizilor?

14:25, 14.02.2024 - ”Exploatarea resurselor din spațiu este o idee mai veche, insa mai actuala ca niciodata. De la an la an epuizam din ce in ce mai repede resursele anuale ale planetei, in 2023 “reușind” performanța ca la puțin peste jumatatea anului (2 august) sa consumam toate resursele naturale regenerabile pentru…


Ce parere ai despre aceasta stire?