Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Anemia este ereditară. Cum o depistezi

Publicat:

Anemie. Aceasta afecțiune hematologica se manifesta prin scaderea hemoglobinei din sange sau a globulelor roșii (hematii). Hemoglobina este un constituent principal al hematiilor și transporta oxigenul in organism. Daca exista un numar prea mic de hematii sau acestea sunt anormale (nu sunt sanatoase) sau daca hemoglobina este anormala sau prea scazuta, celulele din corp nu primesc suficient oxigen. Simptomele anemiei – cum ar fi oboseala – se produc deoarece organele nu primesc oxigenul necesar pentru a funcționa corespunzator.  Femeile, copiii și persoanele care sufera de boli cronice prezinta…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Actualitate medicala/ EMA avizeaza prima monoterapie orala pentru hemoglobinuria paroxistica nocturna

01:00, 28.03.2024 - Agentia Europeana pentru Medicamente (EMA) a aprobat acordarea unei autorizatii europene de introducere pe piata pentru Fabhalta, prima monoterapie orala pentru pacientii adulti cu hemoglobinurie paroxistica nocturna (HPN) care sufera de anemie hemolitica, o boala genetica rara a sangelui care distruge…

Ești singur și simți ca ești pe punctul de a face un infarct? Iata ce trebuie sa faci pentru ați salva viața!

13:01, 17.03.2024 - Infarctul vine cand te aștepți mai puțin, iar durerea este atat de puternica incat ai impresia ca nimic nu mai este de facut și iți pierzi rapid speranța. Ei bine, sunt cateva lucruri pe care le poți face pentru ați salva viața. Sigur, infractul poate fi prevenit prin o alimentație echilibrata, prin…

Sunt disponibile noile tipuri de roviniete

13:11, 12.03.2024 - Incepand cu data de 11 martie s-au modificat prețurile și intervalele de emitere pentru roviniete, aceste schimbari avand loc la toate categoriile de autovehicule. Ele devin operabile ca urmare a intrarii in vigoare a prevederilor Ordonanței 14/2024 pentru modificarea și completarea OUG nr. 15/2002…

trandafiri pentru femeile cu funcții

23:55, 09.03.2024 - Aocial-democrații vasluieni au imparțit pe strada garoafe roșii, iar la Consiliul Județean – trandafiri roșii angajatelor și jurnalistelor. In dimineața de 8 martie, social-democrații din Vaslui, conduși de Valeriu Caragața, Ciprian Trifan, Irinel Stativa și Lucian Braniște, au organizat o acțiune in…

Rata somajului a crescut la 5,7%, in ianuarie. Cele mai afectate sunt femeile

13:00, 04.03.2024 - Rata somajului in luna ianuarie 2024 a fost, in forma ajustata sezonier, de 5,7%, in crestere cu 0,1 puncte procentuale fata de cea inregistrata in luna decembrie 2023, arata datele publicate luni de Institutul National de Statistica. Rata somajului la barbati a fost cu 1,3 puncte procentuale mai mare…

Afecțiunile umarului. Care sunt cele mai frecvente și din ce cauze apar

12:20, 01.03.2024 - Umarul este una dintre cele mai mobile și complexe articulații ale corpului uman, fiind implicat in diverse activitați zilnice, de la ridicarea obiectelor grele pana la practicarea sporturilor. Tocmai mobilitatea sa extinsa determina creșterea predispoziției umarului la afecțiuni reumatologice și la…

Femeile din Romania vor mai multe femei in politica

13:56, 28.02.2024 - Centrul FILIA a lansat studiul ”Grija pentru democrație: Interesele politice ale femeilor 2024” prin care evidențiaza perspectivele și vocile femeilor din Romania, voci care adesea lipsesc de pe agenda politica. Cercetarea este reprezentativa național și se concentreaza asupra intereselor politice…


Ce parere ai despre aceasta stire?