Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Amenzile de circulaţie cresc din nou, de la 1 ianuarie 2018

Publicat:

"Va propunem astazi o hotarare de guvern intr-o prima citire prin care salariul minim brut pe tara sa creasca la 1.900 de lei de la 1 ianuarie 2018, astfel incat salariile romanilor sa nu fie afectate de intoarcerea sarcinii fiscale", a declarat, joi, ministrul muncii,  .

Majorarea salariului minim aduce dupa sine si o crestrere cuantumului amenzilor rutiere. Potrivit articolului 98 din , amenzile contraventionale se stabilesc pe clase, in functie de numarul de puncte amenda aplicate. Un punct-amenda reprezinta, valoric, 10% din salariul minim brut pe…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Daca ii dai unui prieten mașina și il prinde radarul, cine platește amenda? Tu sau el? Codul Rutier spune clar, puțini au habar

14:15, 12.05.2024 - Ai imprumutat mașina ta unui prieten deoarece avea nevoie, iar mai tarziu ai aflat ca a primit o amenda deoarece a circulat peste limita de viteza admisa de lege. In astfel de cazuri, cine platește amenda? Cine platește amenzile pentru mașinile imprumutate Un prieten ți-a cerut mașina deoarece avea…

Cu cat cresc veniturile romanilor la aplicarea salariului minim european

19:15, 26.04.2024 - Salariul minim european – proiectul UE In mijlocul unui an electoral, oficialii PSD-PNL planuiesc o noua creștere a salariilor, chiar daca se confrunta cu presiuni legate de cheltuielile mari din buget. Inițial, salariul minim pe economie ar urma sa creasca incepand din iulie cu puțin peste 100 de lei,…

Cod Rutier 2024. Ce amenda primești daca transporți mai mulți pasageri in mașina

08:40, 13.04.2024 - Cod Rutier 2024. Ce amenda primești daca transporți mai mulți pasageri in mașina? S-a modificat punctul de amenda, iar de aici, unii șoferi s-ar putea sa nu mai știe exact cat au de platit in anumite situații. In primul rand, numarul maxim de pasageri care pot fi transportați intr-un vehicul este stabilit…

Amenda de 6000 de lei pentru un gest banal in trafic. Toți șoferii il fac, regula din Codul Rutier mai puțin știuta

23:20, 23.03.2024 - Un gest banal in trafic, pe care conducatorii auto il fac zilnic, cel puțin o data, le poate aduce o amenda de aproape 6.000 de lei. Puțini cunosc aceasta regula din Codul Rutier, aplicata fara ezitare de oamenii legii din Marea Britanie. Un gest banal facut in trafic aduce o amenda de 6.000 de lei…

Ce pațește pietonul daca lovește mașina cu piciorul sau pumnul daca șoferul nu ii acorda prioritate?

16:21, 08.03.2024 - Sunt mai multe situații in care traversarea drumului, chiar și pe la trecea de pietoni, este interzisa.Conform legii, prin Art. 167 se interzice pietonilor și persoanelor asimilate acestora:- sa se angajeze in traversarea drumului public atunci cand se apropie un autovehicul cu regim de circulatie prioritara…

Cine platește amenda de viteza cand conduci o masina imprumutata. Proprietarul e bun de plata?

10:10, 04.03.2024 - Conform reglementarilor din Codul Rutier, cand vorbim de sancțiunile acordate șoferilor care conduc mașini imprumutate, mulți s-au intrebat cine platește amenda de viteza cand conduci o masina imprumutata, spre exemplu.

Amenzile de circulație cresc tariful RCA! Șoferii, vanați pentru orice greșeala de catre asiguratori

12:35, 29.02.2024 - Șoferii vor fi vanați de catre firmele de asigurari pentru orice greșeala facuta in trafic, deoarece aceste greșeli le vor scumpi poliția RCA! Legea RCA urmeaza sa sufere modificari foarte importante. Amenzile de circulație cresc tariful RCA ! Asiguratorii din Romania fac tot posibilul sa creasca prețurile…

Cați pasageri au voie sa transporte in mașina, de fapt, șoferii incepatori? 

09:51, 27.02.2024 - Șoferii incepatori care dețin permis Categoria B au dreptul sa conduca mai multe categorii de vehicule, inclusiv dube și monovolume.Dar numarul maxim de pasageri pe care il pot transporta este limitat.Cați pasageri au voie sa transporte șoferii incepatori?Ordonanța 195/2002, Art. 53, lit. b), pct. 1,…


Ce parere ai despre aceasta stire?