Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alimentele care-ţi „fură” calciul din organism

Publicat:

Acidul fitic, prezent in taratele boabelor integrale de grau, in nuci, in alune si in unele leguminoase, poate impiedica absorbtia intestinala a calciului.

De asemenea, acidul oxalic, care se gaseste in spanac, in fasole, in cartofi dulci si in ciocolata poate forma unii compusi, care impiedica asimilarea normala calciului. Acelasi efect il are si acidul tanic din ceai, din vin rosu si din unele fructe.

Astfel, desi unele legume, precum spanacul, stevia, varza si loboda, sunt bogate in calciu, mineralul nu poate fi asimilat optim din cauza acidului oxalic.

Atentie

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

ANSVSA: Consumatorii trebuie sa acorde atentie modului de pastrare si preparare a alimentelor si locurilor de unde le cumpara, in sezonul cald

00:10, 12.06.2024 - Riscul alterarii alimentelor si, implicit, al aparitiei toxiinfectiilor alimentare creste in sezonul cald, astfel incat consumatorii trebuie sa acorde atentie modului in care pastreaza sau prepara alimentele si locurilor de unde acestea sunt cumparate, recomanda Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara…

Nu toate alimentele vegane sunt sanatoase. Unele sunt de-a dreptul nocive pentru organism

21:55, 11.06.2024 - Persoanele care aleg sa devina vegane fac acest lucru, in principal, pentru ca isi doresc sa obtina o stare de sanatate mai buna, printr-un stil de viata cat mai echilibrat. Un studiu recent arata insa ca nu toate produsele vegane sunt sanatoase.

Atenție la alimentele procesate. "In momentul in care ne uitam pe eticheta..."

20:35, 22.05.2024 - Alimentele procesate ne fac, in aparența, viața mai ușoara. Nu trebuie sa gatim, sunt mai ieftine, gustoase și la indemana. Dar specialiștii atrag atenția ca ne pot scurta viața cu cațiva ani.

Care sunt alimentele care te pot duce direct la spital de 1 mai și de Paște. Un medic explica de ce anume sa ne ferim in aceste zile de sarbatoare

08:25, 01.05.2024 - Atenție la alimentele din carne cruda sau preparate insuficientToxinfecțiile și colecististita sunt cele mai frecvente afecțiuni care ne trimit la urgențe in perioada sarbatorilor de Paște. Toxinfecțiile sunt cauzate cel mai adesea de consumul unor alimente contaminate cu bacterii sau de faptul ca mancarea…

Atenție la alimentele care pateaza dinții. Cum sa ai o dantura perfecta

22:50, 19.04.2024 - Toți vrem sa avem dinți sanatoși și frumoși insa trebuie sa știm ca anumite alimente ar putea sa-i pateze, astfel ca este recomandat sa le consumam mai rar. In privința bauturilor, o idee buna ar fi sa folosim paie.

Atenție la ținuta vestimentara! Mai multe companii aeriene iau in calcul inasprirea regulilor: 'Avem dreptul de a impiedica oamenii sa urce in avion'

00:20, 17.04.2024 - Pasagerii companiilor Jet2, Ryanair, Easyjet și TUI ar putea fi refuzați la imbarcare din cauza unei reguli stricte privind ținuta. Un insoțitor de bord a explicat ca anumite alegeri vestimentare pot fi considerate nepotrivite și ar putea duce la refuzul de a urca la bord.

Alimentele periculoase pe care romanii le consuma in timpul Postului Paștelui. Sfatul nutriționistului Mihaela Bilic: ”Atenție la combinația...”

21:31, 12.04.2024 - Postul Paștelui reprezinta o perioada sfanta pentru creștini, dar pentru care fac și foarte multe excepții alimentare. Din dorința de a respecta regulile, se ajunge de multe ori la combinații periculoase de mancare. Iata ce sfaturi are Mihaela Bilic pentru creștini!

Eclipsa de Luna plina pe 25 martie, de Bunavestire! Ce vești aduce zodiilor!

12:05, 23.03.2024 - La ceas de mare sarbatoare, de Bunavestire, se petrece unul dintre cele mai importante fenomene astrologice de la inceputul anului. Vom avea o eclipsa de Luna plina pe 25 martie, in zodia Balanței, o zodie de multe ori asociata cu echilibrul și generozitatea Maicii Domnului.Eclipsa de Luna plina din…


Ce parere ai despre aceasta stire?