Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alexandru Mironov: Planetele unde există viață. Sunt sigur că așa va fi

Publicat:

a explicat pentru DCNews ca in apropierea fiecarei stele exista o zona in care dezvoltarea vieții este foarte posibila. 

"Știm ca exista o zona a vieții care este o banda din jurul stelei, in care eventuala dezvoltare a vieții nu sufera din cauza temperaturii prea mari a stelei, care nu 'prajește' și este suficient de aproape incat sa aiba energie. Aceasta se numește goldie locks zone, o zona fericita, de aur și asta se gasește in jurul majoritații planetelor," a explicat .

Totodata, Mironov spune ca descoperirea exoplanetelor aflate la 40 de…

Citeste articolul mai departe pe dcnews.ro…  

Sursa articol: dcnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Science Report: Cel mai probabil, telescopul spațial James Webb nu a descoperit viața extraterestra la 120 de ani lumina de Terra

14:35, 03.05.2024 - Datele oferite de telescopul spațial James Webb la finalul anului 2023 indicau prezența unui compus organic (dimetil sulfura) care este produs de forme de viața (pe Terra, el este produs de fitoplancton) pe o planeta din constelația Leo, aflata la circa 120 de ani lumina fața de Pamant. Un studiu recent…

Science Report: Violet, nu verde, ar fi culoarea preponderenta a vieții din Univers ● „Aurul proștilor” ar fi mult mai valoros decat și-ar fi imaginat cineva ● De ce au disparut vanatorii-culegatori din Europa?

10:15, 17.04.2024 - Violet, nu verde, ar fi culoarea preponderenta a vieții din Univers ● „Aurul proștilor” ar fi mult mai valoros decat și-ar fi imaginat cineva ● De ce au disparut vanatorii-culegatori din Europa?

Exista viata pe o luna a planetei Jupiter? NASA va trimite o sonda catre Europa pentru a afla ce se intampla pe satelit

14:06, 13.04.2024 - Exista extraterestri care „se balacesc” in apa aflata sub suprafata unei luni inghetate a planetei Jupiter? NASA a prezentat o sonda interplanetara care a fost construita pentru a incerca sa descopere ceea ce se intampla pe satelitul Europa, informeaza AFP, citata de Agerpres.

Se schimba tot ceea ce se știa pana acum: Ar putea exista viața pe 'Luna' lui Jupiter. NASA a prezentat sonda care ar putea descoperi acest lucru / VIDEO

22:51, 12.04.2024 - Exista extraterestri care "se balacesc" in apa aflata sub suprafata unei luni inghetate a planetei Jupiter? NASA a prezentat joi o sonda interplanetara care a fost construita pentru a incerca sa descopere ceea ce se intampla pe satelitul Europa, informeaza AFP, potrivit Agerpres.

Care este costul vieții in Italia. Un roman a explicat cat caștiga la al 13-lea și al 14-lea salariu

13:41, 11.03.2024 - Un roman stabilit in Italia, unde lucreaza ca șofer de TIR, a explicat cum se traiește in Peninsula, care este costul vieții in Italia și ce salariu are. ”Viața e un pic mai diferita fața de acum 7 ani (cand a plecat in Italia)" a marturisit romanul, continuand: "S-au dublat prețurile la mancare, combustibilul...…

Care este costul vieții in Italia. Un roman a explicat cat caștigp la 13-lea și al 14-lea salariu

13:35, 11.03.2024 - Un roman stabilit in Italia, unde lucreaza ca șofer de TIR, a explicat cum se traiește in Peninsula, care este costul vieții in Italia și ce salariu are. ”Viața e un pic mai diferita fața de acum 7 ani (cand a plecat in Italia)" a marturisit romanul, continuand: "S-au dublat prețurile la mancare,…

O luna a lui Jupiter produce suficient oxigen pentru a ține in viața un milion de persoane timp de o zi

16:56, 10.03.2024 - Este vorba despre Europa, care produce 1.000 de tone de oxigen la fiecare 24 de ore. NASA a anunțat saptamana aceasta ca oxigenul generat de acest satelit este suficient pentru a ține in viața un milion de oameni timp de o zi.

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.


Ce parere ai despre aceasta stire?