Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Alarmant: Zika s-ar putea transmite de la mamă la făt

Publicat:

1455919237 Specialiștii din Brazilia au gasit urme de virus in lichidul amniotic de la doua gravide, ai caror copii nenascuți au microcefalie

În jur de 1,5 milioane de oameni doar din Brazilia au fost infectați cu virusul Zika de la începutul epidemiei mondiale. Este cea mai afectata țara. Tot aici, la femeile gravide, au fost diagnosticați cei mai mulți feți cu microcefalie – peste 500. Cercetatorii suspecteaza ca virusul ar putea cauza aceasta afecțiune grava care se caracterizeaza printr-o dimensiune foarte mica a craniului și creierului copilului, dar dovezile,…

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Olandezul care a avut COVID pentru un numar record de 613 zile n-a putut fi vindecat, iar virusul a suferit peste 50 de mutații in corpul lui

13:10, 20.04.2024 - Un barbat olandez e considerat cel mai lung caz de infecție cu COVID inregistrat vreodata și a fost infectat timp de 613 zile, un record. Virusul s-a transformat in acest timp intr-o varianta noua, unica, care a derutat cercetatorii medicali, relateaza saptamanalul american Time, preluat de catre cotidianul…

Adevarul despre indulcitori. Au efecte nebanuite asupra organismului, potrivit nutriționiștilor

12:40, 10.04.2024 - Controversa de durata provocata de utilizarea indulcitorilor in locul zaharului provine din opinii contradictorii despre potențialul indulcitorilor de a stimula apetitul. Studii anterioare au incercat sa clarifice dilema, insa nu au reușit sa aduca probe indubitabile intr-o direcție sau alta.Un studiu…

Admitere Rezidentiat 2024. Tematica si bibliografie de concurs

13:15, 08.04.2024 - Ministerul Sanatatii va organiza in luna noiembrie sesiunea pentru Admitere Rezidentiat 2024. Concursul se desfasoara in centrele universitare din Bucuresti, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Targu-Mures si Timisoara. Alegerea locurilor sau a posturilor de catre absolventii Universitatilor de Medicina si…

Particule de microplastic gasite acolo unde nu ar fi putut fi

01:10, 30.03.2024 - Un studiu recent publicat in revista Science of the Total Environment a dezvaluit prezența microplasticelor in eșantioanele istorice de sol, ceea ce ridica semne de intrebare cu privire la conservarea descoperirilor arheologice. Cercetatorii de la Universitatea din York au descoperit microplastice in…

Romania, printre țarile care au cele mai multe probleme de sanatate orala. Consultații stomatologice gratuite in cadrul campaniei de la UMF Cluj.

15:01, 20.03.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie Cluj-Napoca deruleaza campania „Cu un zambet mai aproape de sanatate!” care prevede promovarea educației pentru sanatate orala in randul copiilor de gradinița și a elevilor și acordarea de consultații stomatologice gratuite.

„Amprente pe spațiul gol”: o calatorie emoționanta in inima medicinei

18:05, 18.03.2024 -   Autor consacrat și medic specialist in boli pulmonare la Universitatea de Medicina din Pamukkale, Turcia, Goksel Altinisik ne bucura cu un nou volum de scrieri, in versuri și proza, inspirat din viața profesionala. In „Amprente pe spațiul gol”, autoarea face „observații ale unor situații cat se poate…

Inventatorii romani au inregistrat la OSIM ”painea cu friptura”: ”Nu se vede carnea, dar se simte”

10:25, 13.03.2024 - Cercetatorii romani au brevetat la OSIM painea cu friptura, in care carnea nu se vede, dar se simte. Universitatea ”Dunarea de Jos” din Galați a obținut un brevet de invenție pentru o paine proteica, la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.Specialiștii…


Ce parere ai despre aceasta stire?