Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Adrian Codirlașu (CFA România): ​Ar fi ideal să poți muta contrbuțiile la Pilonul de pensii pe care ți-l dorești. Pilonul I înseamnpă povară pentru generațiile viitoare, nu și Pilonul II

Publicat:

Pilonul I de pensii reprezinta doar promisiuni, este datorie, pe când Pilonul II reprezinta bani investiți, susține Adrian Codirlașu, președinte CFA România. Potrivit acestuia, avantajul acestui tip de sistem Pilon II este ca sunt finanțate pensiile, nu ar fi o povara pe generațiile urmatoare și dezvolta economia pentru ca acele fonduri private au bani pe care îi investesc în economie.

"Asta e diferența dintre Pilonul I și Pilonul II. Pilonul I este datorie, iar Pilonul II - investiții. Pilonul I înseamna povara pe generațiile viitoare, iar Pilonul II…

Citeste articolul mai departe pe hotnews.ro…  

Sursa articol: hotnews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania- țara cu viteze multiple ale economiei și cu dezechilibre in creștere. București are un PIB/locuitor de 177% din media UE, in timp ce Moldova a ramas blocata la sub 50% (raport)

10:31, 16.04.2024 - Povara asupra bugetelor de familie ramane semnificativa, mai ales la nivelul de jos al salariilor, confirmand ca cele mai dezavantajate segmente ale populației din punct de vedere economic suporta cele mai mari creșteri de prețuri. In 2023, saracia (6,85 USD/zi PPA) a scazut intr-un ritm lent, ajungand…

Valentin Lazea, BNR: „Nu va mai așteptați sa va creasca nivelul de trai”

10:25, 26.03.2024 - Economistul șef al BNR, Valentin Lazea, a declarat ca „de doi ani de zile bancile centrale practica dobanzi real pozitiv, ceea ce va face un iad din viața datornicilor”. Acesta a indemnat romanii sa nu mai aștepte sa creasca nivelul de trai, ci sa apeleze la alte soluții, precum refolosirea unor lucruri…

Peste 70% dintre romani cred ca tara se indreapta intr-o ­directie gresita

00:20, 06.03.2024 - Peste 70% dintre romani cred ca in Romania lucrurile se indreapta intr-o directie gresita. Intr-un procent similar, oamenii considera ca ceea ce se intampla in lume merge intr-o directie gresita, conform unui sondaj realizat de Inscop la comanda News.ro, potrivit Hotnews. Același sondaj arata ca mai…

Principalele riscuri care pot afecta Romania in urmatorii doi ani sunt riscul conflictelor armate intre state si cel de dezinformare

00:25, 28.02.2024 - Principalele riscuri care pot afecta Romania in urmatorii doi ani sunt riscul de conflicte armate intre state și riscul de dezinformare, arata cel mai recent sondaj al Chartered Financial Analyst (CFA®) Romania, remis HotNews. Acestea sunt urmate de riscul de atacuri cibernetice. Pe al doilea loc sunt…

Guvernatorul BNR: Deficitul trebuie sa fie finantat. Nu cred ca suntem o tara care sa ne putem juca cu finantarea deficitului

13:55, 15.02.2024 - Mugur Isarescu a fost intrebat joi, intr-o conferinta de presa, care ar fi riscurile daca ar fi luate noi masuri fiscal bugetare si daca este posibil sa fie introduse in acest an.  “Eu le citesc de la dumneavoastra din presa aproape zilnic, riscurile astea. Si dumneavoastra ma intrebati pe mine. Intrebati…

”Șoc demografic”. Mai puțini cu un milion, la fiecare 10 ani

12:55, 07.02.2024 - Populația Romaniei se reduce cu aproximativ un milion de locuitori la fiecare 10 ani.  Declinul populației va fi foarte accentuat in zona populației active in anii urmatori, a declarat economistul Ionuț Dumitru, potrivit HotNews.ro . Doar cateva țari europene vor inregistra creșteri de populație, potrivit…

Ofertele de preț pe piața energiei au scazut brusc, dupa ce Comisia Europeana și-a exprimat suspiciuni in legatura cu nivelul prețurilor din Romania

09:45, 07.02.2024 - La electricitate, spre exemplu, cele mai multe oferte li se adreseaza celor care au un consum mai mare.Inclusiv la gaze sunt peste 20 de variante mai ieftine decat limita maxima stabilita de stat. In București, pentru cei care folosesc sub 100 de kilowatt ora pe luna, nu exista nicio oferta de preț…

Credem ca va intereseaza: Piata pensiilor private a depasit, anul trecut, 8% din PIB

00:05, 07.02.2024 - • La Pilonul II – peste 8 milioane de participanți, cu o contribuție individuala de 266 lei • La Pilonul III – aproape 700 000 de participanți, cu o contribuție individuala de 157 lei • In primele noua luni din 2023 au fost facute plați in valoare de 654 de milioane de lei pentru 39.976 de beneficiari…


Ce parere ai despre aceasta stire?