Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A murit Milan Kundera, cel mai popular scriitor ceh după Franz Kafka

Publicat:

a murit, a anuntat miercuri postul de televiziune public din , citat de Reuters. Kundera, romancier si eseist de origine ceha, stabilit in Franța, avea 94 de ani.

Kundera a primit in 2020 premierul in semn de recunoastere pentru intreaga sa cariera. „Opera sa reprezinta nu doar o contributie extraordinara la cultura ceha (...), dar are totodata un ecou in cultura europeana si mondiala, dupa ce s-a vandut in peste 40 de limbi straine", a apreciat juriul care decerneaza premiul.

CITESTE SI Batranii torturați in azilele groazei ar fi disparut…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Accident aviatic in Kenya: Cel putin cinci soldati kenyeni au murit in urma prabusirii unui elicopter militar

19:35, 18.04.2024 - Un elicopter militar kenyan s-a prabusit joi in vestul tarii; cinci soldati aflati la bord si-au pierdut viata, a declarat o sursa din politie a agentiei Reuters, adaugand sub rezerva anonimatului ca alti trei militari au fost raniti si sunt acum spitalizati.

Belgia, Franta, Germania si Republica Ceha i-au convocat pe ambasadorii Iranului dupa atacul asupra Israelului

20:10, 15.04.2024 - Belgia a decis luni sa-l convoace pe ambasadorul iranian la Bruxelles, pentru a-i transmite "ferma condamnare a atacului Iranului impotriva Israelului", a anuntat Ministerul belgian de Externe, transmit AFP, Reuters si dpa, potrivit Agerpres.

La un pas de un conflict internațional! Israelul a bombardat consulatul Iranului din Siria

19:45, 01.04.2024 - Israel a atacat, luni, cladirea Consulatului Iranului din capitala Siriei, Damasc. In acest raid aerian al Israelului, in capitala Siriei, Damasc, a murit liderului Garzilor Revolutionare ale Iranului, Mohammad Reza Zahedi. Ambasadorul Iranului nu a fost ranit in urma atacului din Siria.O sursa de securitate…

Franța va folosi un sistem de supraveghere video cu AI pentru a asigura securitatea Jocurilor Olimpice de la Paris

18:55, 08.03.2024 - Franța a testat tehnologia de supraveghere video bazata pe inteligența artificiala, care va fi implementata in timpul Jocurilor Olimpice, la un concert Depeche Mode, saptamana aceasta, considerand exercițiul un succes, noteaza Reuters.

Ipoteza-dinamita! State occidentale iau in considerare sa trimita trupe in Ucraina!

16:41, 26.02.2024 - Ar fi premiera premierelor in razboiul din Ucraina! Mai multi membri ai NATO si Uniunii Europene iau in considerare trimiterea de soldati in Ucraina pe o baza bilaterala, a declarat luni prim-ministrul slovac Robert Fico, conform Reuters. Fico, care se opune de mult timp livrarilor militare catre Ucraina…

Razboi in Ucraina, ziua 724: Fortele ucrainene se retrag de la Avdiivka pentru a evita incercuirea, spune seful armatei

10:41, 18.02.2024 - UPDATE 20:50 - Noi fragmente de drona, asemanatoare celei de tip "Gherani-2", au fost gasite sambata in zona de frontiera moldo-ucraineana, a indicat Politia de frontiera a Republicii Moldova, citata de NewsMaker si Deschide.md.Fragmentele au fost gasite pe un camp din apropierea localitatii Etulia…

Catalin Toma, presedintele Consiliului Judetean Vrancea, a murit. Avea 46 de ani și s-a intors recent din Franța

11:35, 17.02.2024 - Catalin Toma a murit, in urma cu doar cateva ore. Președintele Consiliului Județean Vrancea avea 46 de ani și s-a intors recent din Franța. Acesta s-a stins din viața la scurt timp dupa ce a revenit acasa. Iata care ar fi fost cauza morții lui.

Doliu uriaș: Fostul presedinte chilian Sebastian Pinera a murit intr-un accident de elicopter

22:40, 06.02.2024 - Sebastian Pinera a avut doua mandate, intre 2010 si 2014 si intre 2018 si 2022.Fostul consilier a declarat pentru Reuters ca Pinera nu a supravietuit accidentului, dar ca alte trei persoane aflate la bord au fost salvate.Surse guvernamentale citate de publicatia La Tercera au declarat ca patru persoane…


Ce parere ai despre aceasta stire?