Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A murit Gigi Tăuș, bijutierul care a dus jazzul la Gărâna

Publicat:

Acum mai bine de 20 de ani, Gigi Tauș, un bijutier celebru din Timișoara, a deschis cartea Festivalului de Jazz de la Garana. Spunea ca s-a indragostit de satul din Poiana Lupului cand mergea cu cortul la , astfel ca a cumparat o casa in sat și și-a deschis primul han din Garana. I-a spus „”.

Gigi Tauș a fost unul dintre fondatorii Festivalului de Jazz de la Garana, festival care aduna an de an mii de iubitori de jazz din țara și de peste hotare. Prima ediție a fost, in 1996, mai mult o cantare intre prieteni. Numele lui Gigi Tauș este strans legat și de celebrul gulaș…

Citeste articolul mai departe pe caon.ro…  

Sursa articol: caon.ro


Stiri pe aceeasi tema

Obiectiv indeplinit la Cluj. Victorie cu bonus ofensiv pentru SCM USV Timișoara

15:51, 20.04.2024 - Prim-divizionara de rugby SCM USV Timișoara și-a confirmat statutul de favorita in etapa a doua a campionatului și s-a impus conform așteptarilor cu 45-10, pe terenul echipei U Elbi Cluj. Nu a fost insa un meci extrem de spectaculos, fragmentari, multe greșeli de ambele parți, indisciplina, facandu-și…

Ce adauga gospodinele din Transilvania in fasolea batuta de post pentru un gust divin. Ingredientul secret care o transforma intr-un deliciu

21:55, 13.04.2024 - Fasolea batuta este unul dintre cele mai iubite preparate de post, care se pregatește rapid și pentru care nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Unul, insa, face minuni cu acest fel de mancare și ii da un gust de-a dreotul special. Ce trebuie sa adaugi ca sa iasa ca la carte. Rețeta speciala de […]…

Pilaf cu urzici. Rețeta de post plina de savoare și vitamine

16:15, 18.03.2024 - Este o rețeta simpla, ușoara și foarte rapid de preparat. Este ideala pentru atunci cand cand vii obosita de la birou și nu ai prea multe opțiuni pentru un pranz delicios. Este ideala și pentru zilele de post, pentru ca este plina de savoare și este sanatoasa. In plus, combinația de ingrediente este…

Ce trebuie sa pui in gogoși, ca sa iasa pufoase ca la patiserie. Secretul pe care doar gospodinele iscusite il știu

13:50, 14.03.2024 - Nu este necesar sa fii un cofetar experimentat pentru a le realiza, lista de mai jos conținand tot ceea ce ai nevoie. Gogoșile facute in casa sunt pur și simplu perfecte și aceste rețete vor deveni o parte din repertoriul de dulciuri al familiei. Ingrediente simple, pe care le gasești in orice camara,…

Secretele bucatareselor croate cand pregatesc sarmale. Ce ingrediente neașteptate adauga in preparatul iubit de romani

09:55, 07.03.2024 - Arta culinara este plina de trucuri și secrete pentru a gati sarmale gustoase in propia bucatarie. Totuși, prin ce se deosebesc cele gatite in Romania, fața de cele gatite in Croația? Sarmale ca in CroațiaExista un mod deosebit prin care gospodinele din Croația aleg sa prepare sarmalele. Pentru un gust…

Cum prepari celebrii mucenici muntenești? Rețeta delicioasa a lui Catalin Scarlatescu: aroma de care te vei indragosti

10:11, 27.02.2024 - Ingrediente mucenici muntenești a la chef ScarlatescuPentru aluatul de mucenici muntenești500 de grame de faina50 de grame de drojdie200 de ml de apa calduta100 ml de uleisarezahar vanilatPentru zeama mucenicilor2-3 litri de apa350 de grame de zahar800 de grame de nuca macinata1 lingurita de scortisoaracoaja…

Salata Tabbouleh cu rodie

00:30, 23.02.2024 - Ingrediente 50 de gr. de cuscus 150 ml apa fierbinte 1 legatura de patrunjel proaspat 1 rodie 10 rosii cherry 1 ceapa rosie ulei de masline, sare, piper, suc de lamaie Optional: lipii libaneze Mod de preparare Se hidrateaza cuscus in 150 ml apa fierbinte, pentru 15 minute, intr-un bol acoperit. Intre…

Reteta pentru doua anotimpuri intr-unul singur: gutui umplute cu carne

21:00, 10.02.2024 - 6 gutui mari1 lamaie6 linguri de unt nesarat sau margarina2 cepe mari, tocate marunt350g carne de miel dezosata, tocata1 rosie mare, ferma, coapta sau 2/3 cana de piure de rosii la conservaSare si piper negru proaspat macinat1 lingurita de scortisoara½ lingurita de cuisoare1 legatura de patrunjel proaspat,…


Ce parere ai despre aceasta stire?