Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

A bea sau a nu bea? În ce condiţii un pahar de vin pe zi face bine sănătăţii

Publicat:

Daca e sanatos sau nu ca oamenii sa bea mici cantitati de alcool este un subiect intens dezbatut de specialisti, dar rezultaltele numeroaselor studii in domeniu erau adesea contradictorii. Acum, un nou studiu pare sa elucideze misterul: un pahar de vin pe zi face bine, dar numai celor cu o anumita inzestrare genetica.

Consumul unor cantitati mici de alcool protejeaza impotriva aparitiei bolilor de inima, dar numai in cazul persoanelor care poseda o anumita varianta a unei gene, numita CETP TaqIB, au descoperit cercetatorii, scrie descopera.ro.

Vestea proasta este ca doar aproximativ…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Ai mainile umflate? Boala care se ascunde in spatele acestui simptom: cand trebuie sa mergi la medic

09:45, 08.05.2024 - O tensiune arteriala normala este mai mica de 120/80 mmHg. Orice citire mai mare decat aceasta inseamna mai mult stres asupra arterelor, ceea ce le face mai puțin elastice in timp. Acest lucru poate duce la mai puțin sange care circula prin corpul tau, provocand un atac de cord, un accident vascular…

Harțuirea cibernetica, o problema care ii afecteaza cel mai mult pe copiii noștri

20:35, 01.05.2024 - Harțuirea cibernetica – o situație fara precedent Un nou studiu arata ca numarul de cazuri ale victimelor harțuirii cibernetice a crescut semnificativ. Iar aceasta vizeaza in special copiii de varsta școlara. In Romania, fetele de 13 ani sunt cel mai frecvent afectate de acest fenomen, precizeaza studiul…

Consum „alarmant” de alcool si tigari electronice, in randul copiilor de 11-15 ani. OMS vrea taxe mai mari si noi restrictii

10:01, 25.04.2024 - Consumul de alcool si de tigari electronice in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 11 si 15 ani este „alarmant”, potrivit unui raport al filialei europene a Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), care recomanda masuri de sanatate publica pentru a limita accesul la bauturile alcoolice. „Utilizarea…

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

'Boala papagalului' se raspandește la om in Europa. Cum se manifesta infecția care poate provoca pneumonie sau endocardita

09:50, 07.03.2024 - Organizația Mondiala a Sanatații (OMS) a avertizat intr-un buletin lansat marți asupra creșterii cazurilor de psitacoza in Europa, scrie Rai News, citat de Rador Radio Romania. Austria, Danemarca, Germania, Suedia și Olanda au raportat in cursul anului 2023 și in primele luni ale anului 2024 cazuri…

Prin fierberea apei de la robinet sunt eliminate aproape 90% din microplastice

00:11, 06.03.2024 - Prin fierberea apei de la robinet inainte de a o bea sunt eliminate aproximativ 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata, conform unui nou studiu publicat la sfarsitul lunii februarie in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, transmite Live Science, potrivit Agerpres. Microplasticele…

Studiu. E bine sau nu sa fierbem apa?

16:40, 04.03.2024 - Un nou studiu publicat in jurnalul Environmental Science and Technology Letters, citat de Live Science, fierberea apei de la robinet ar fi indicata.  In acest mod, arata studiul, 90% din microplasticele cu care poate fi contaminata apa sunt eliminate in proporție de 90%. Omniprezente in apele marilor…


Ce parere ai despre aceasta stire?