Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

29 ianuarie: Ziua Invenției Automobilului. Care a fost prima mașină cu combustie și cum s-a dezvoltat tehnologia până azi

Publicat:

29 ianuarie: Ziua Invenției Automobilului. Care a fost prima mașina cu combustie și cum s-a dezvoltat tehnologia pana azi 29 ianuarie este Ziua internaționala a invenției automobilului. Primul automobil din lume a fost construit in anul 1885 de catre , un inginer german. Automobilul, numit „Benz Patent-Motorwagen”, avea un motor cu combustie interna și era alimentat cu benzina. Acesta a fost proiectat și construit in garajul casei lui Benz in Mannheim, Germania. Automobilul […] Citește 29 ianuarie: Ziua Invenției Automobilului. Care a fost prima mașina cu combustie și cum s-a dezvoltat

Citeste articolul mai departe pe alba24.ro…  

Sursa articol: alba24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un șofer roman care luase ITP-ul in țara de doua zile a ramas fara camioneta, in Germania: „Aproape 40 de defecte”

09:45, 26.04.2024 - Poliția a scos din funcțiune o camioneta de remorcare condusa de un șofer roman, pe autostrada federala 47, langa Michelstadt. Mașina luase ITP-ul de doua zile, scrie portalul de știri al Poliței Federale.Miercuri,24 aprilie, camionul platforma al romanului a intrat in centrul atenției unei patrule…

Un Ferrari rar de 3 milioane de euro a fost distrus de un angajat al unui dealer de mașini de lux, in drum spre o expoziție, in Germania

12:15, 22.04.2024 - Un Ferrari de lux rar a fost distrus duminica in apropiere de Stuttgart, in Germania, dupa ce șoferul a pierdut controlul intr-un tunel și s-a izbit un perete. Mașina urma sa ajunga la o expoziție, scrie cotidianul german Bild, citat de libertatea.ro.

Cum comunica peștii intre ei. „Oceanele sunt pline de sunete”

15:45, 20.04.2024 - De la zgomote misterioase de clicuri intr-un acvariu de laborator, la zumzaituri și cantece de pești broasca, oamenii de știința descopera minunea comunicarii subacvatice, transmite  BBC , citatde G4Media . Atunci cand va gandiți la modul in care peștii comunica intre ei, s-ar putea sa va imaginați…

Un roman și-a facut praf BMW-ul in Germania, l-a abandonat pe autostrada și, grav ranit, a fugit pe jos dincolo de granița, in Cehia

15:01, 08.04.2024 - BMW-ul condus de un roman s-a rasturnat in weekend pe o autostrada din Germania, iar dupa accident șoferul a ieșit grav ranit din mașina și a fugit, fiind prins peste granița, in Cehia, scrie cotidianul TAG24.Duminica, in jurul orei 1:30, șoferul unui BMW X5 circula pe A17. La scurt timp dupa ieșirea…

Mașina de 17.000 de euro, furata din Germania, gasita la Bistrița

14:10, 04.04.2024 - O mașina in valoare de 17.000 de euro, care figura ca fiind furata din Germania, a fost gasita ieri, la Bistrița, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale. Ieri, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale au depistat in posesia unui barbat de 31 de ani, din Bistrița, un autoturism in…

Reuters: Statele UE sunt imparțite in ceea ce privește folosirea energiei nucleare. Romania și alte 11 țari susțin tehnologia

19:05, 04.03.2024 - Statele membre UE au aratat luni cat sunt de divizate in politica din domeniul energiei nucleare, o parte, condusa de Franta, promovand tehnologia, iar o alta, condusa de Austria si Germania, facand in schimb presiuni pentru prioritizarea surselor de energie regenerabila, transmite Reuters, preluat…

Seful Bosh: „Va fi nevoie de pana la 35 de ani pentru a electrifica toate automobilele din intreaga lume”

16:30, 03.03.2024 - Directorul general al grupului german de inginerie Bosch, Stefan Hartung crede ca va fi nevoie de vehicule echipate cu motoare pe combustie timp de cel putin 35 de ani, pana cand va putea fi finalizata electrificarea transportului rutier, informeaza Agerpres, care citeaza DPA.Daca intreaga productie…

Apeductele, minuni inginerești care uimesc și astazi: detalii inedite despre construcția si utilitatea acestora

05:46, 03.02.2024 - Roma a fost, fara indoiala, o civilizație care s-a bucurat de multe minuni inginerești. Tehnologia pe care romanii au dezvoltat-o pentru colectarea, distribuția și consumul de apa era una impresionanta.Este adevarat ca orașele grecești au construit sisteme de tuneluri, galerii și rezervoare, uneori…


Ce parere ai despre aceasta stire?