Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

1917 | Regina Maria, curaj și solidaritate pe linia frontului

Publicat:

Monarhia constitutionala, o elita politica educata si avuta si o clasa de mijloc in plina ascensiune, au facut ca inca inainte de primul razboi mondial Romania sa fie un stat de luat in seama in Europa. Stilul auster al regelui Carol I, a carui domnie a durat 48 de ani, a temperat excesele partidelor politice. Efectele stabilitatii politice s-au vazut in economie. Relativa prosperitate a alimentat apoi educatia si artele, iar noile clase educate au impulsionat o si mai mare dezvoltare economica. in 1918 a multiplicat potentialul tarii. si au…

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Romania iși prezinta fregatele vechi de peste 30 de ani. Peste 2000 de militari și peste 40 de nave și avioane participa la exercițiul Sea Shield

14:50, 08.04.2024 - Forțele Navale Romane organizeaza in Marea Neagra și in Delta Dunarii, in perioada 8 – 21 aprilie, exercițiul multinațional „Sea Shield 24”, la care, drept cele mai puternice vase de lupta, ar putea trimite fregatele Marașești, Regele Ferdinand și Regina Maria, toate cu o vechime mai mare de 30 de ani.…

Un nou studiu confirma efectele politicilor PSD care susțin creșterea economica

12:10, 25.03.2024 - In ultimii ani, multe țari din Europa, dar și la nivel global se confrunta cu o stagnare sau, mai rau, cu o scadere a creșterii economice. PSD a reușit, prin politicile economice și sociale implementate, sa conduca Romania spre una dintre cele mai mari cr

Ce caștiga Romania dupa Congresul PPE de la București: masuri, decizii, poziții politice

18:55, 15.03.2024 - Saptamana trecuta, Bucureștiul a fost gazda unui eveniment ce va ramane inscris in analele politicii europene: Congresul Partidului Popular European (PPE). In cifre, acest „summit internațional” a insemnat peste 2000 de delegați și alte sute de invitați din 44 de țari din UE și Europa, 15 șefi de stat…

Palatul Placerilor, conacul celui mai mare bancher din Romania interbelica. Petreceri excentrice cu regi și regine

22:50, 25.02.2024 - Conacul familiei Crissoveloni de la Ghidigeni, din nordul judetului Galati, a fost construit in anul 1878 si a fost frecventat in repetate randuri de Regina Maria si Regele Ferdinand. In timpul Razboiului Mondial, conacul a fost transformat in spital pentru militarii raniti.

Klaus Iohannis, discurs istoric in Parlamentul European: Aderarea ne-a adus beneficii indiscutabile și dintre cele mai concrete

15:55, 08.02.2024 - Principalele declarații facut de Klaus Iohannis in Parlamentul European:Va mulțumesc, doamna președinte, ca mi-ați oferit ocazia de a reveni in centrul democrației europene la inceputul unui an crucial pentru viitorul Uniunii Europene.Vreau sa reafirm increderea mea și a poporului roman in valoarea…

UPDATE – Comisia Europeana acuza PPC ca a vandut energie electrica pe piata angro sub cost, pentru a exclude companiile concurente / Reactia PPC

17:55, 07.02.2024 - Comisia Europeana a declarat ca practica anticoncurentiala a avut loc intre 2013 si 2019, cand PPC a abuzat de dominatia sa pe piata angro de energie electrica din Grecia, vanzand energie electrica generata de centralele sale termice la preturi sub costurile variabile ale acestora. Institutia UE a trimis…

Comisia Europeana acuza PPC ca a vandut energie electrica pe piata angro sub cost, pentru a exclude companiile concurente

16:55, 07.02.2024 - Comisia Europeana a declarat ca practica anticoncurentiala a avut loc intre 2013 si 2019, cand PPC a abuzat de dominatia sa pe piata angro de energie electrica din Grecia, vanzand energie electrica generata de centralele sale termice la preturi sub costurile variabile ale acestora. Institutia UE a trimis…

Scad prețurile la facturile de gaze și electricitate in Romania. Veste buna pentru acești clienți

16:10, 07.02.2024 - Criza generalizata din Europa avea sa duca la o explozie  a prețului la energia electrica și gazele naturale, de altfel o consecința a invaziei Rusiei in Ucraina. Efectele aveau sa fie resimțite și pe plan local, ducand la creșterea exponențiala a prețurilor catre clienții finali. Dupa aproape doi ani…


Ce parere ai despre aceasta stire?