Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10+1 motive ca să mănânci pătrunjel verde la fiecare masă

Publicat:

 Patrunjelul conține proteine (20%), flavonoide (intretin membranele celulelor sangelui, au rol de antioxidant), uleiuri esentiale, fier, calciu, fosfor, mangan, inositol, sulf, vitamina K, betacaroten si, in special, vitamina C.

Substantele componente din uleiul volatil al patrunjelului (miristicin, limonen, eugenol, etc.) inhiba formarea tumorilor localizate la nivelul plamanilor. Acestea actioneaza asemanator antioxidantilor care neutralizeaza anumite tipuri de substante cancerigene (ca benzopirenul emanat de fumul de tigara, fumul carbunilor pentru gratar, etc.). Patrunjelul…

Citeste articolul mai departe pe jurnalul.ro…  

Sursa articol: jurnalul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum deosebesti radacina de patrunjel de cea de pastarnac

14:35, 06.06.2024 - Și pastarnacul și radacina de patrunjel sunt legume radacinoase cu parți comestibile care se dezvolta sub pamant. Și deși ambele sunt membre ai familiei Umbelliferae, care include și morcovi, țelina, fenicul și țelina, au un gust destul de diferit. Așadar, este bine sa știi cum deosebesti radacina de…

Cu ce se stropesc castraveții vara pentru a da o recolta bogata. Trucul știut doar de gradinari

21:15, 04.06.2024 - Secretul gradinarilor. Cu ce se stropesc castravețiiUn ingredient banal din bucatarie ne va ajuta sa avem o recolta bogata de castraveți vara aceasta, Trebuie doar sa știm cand și unde trebuie sa aplicam ingredientul. Daca nu ați ghicit pana acum, va spunem ca bicarbonatul de sodiu va poate fi de mare…

Cat de sanatos este sa mananci picant

10:05, 15.05.2024 - Alimentele picante ori intens condimentate dau un plus de aroma preparatelor culinare, insa este sanatos sa mananci picant? Cum reacționeaza organsimul in urma consumului de alimente picante. Citește mai jos cat de sanatos este sa mananci picant.Mancarea picanta crește secreția de acid hidrocloric din…

Ce se intampla in corpul tau daca mananci roșii in fiecare zi: beneficii și contraindicații

17:00, 08.05.2024 - Roșiile sunt sunt bogate in vitamine, minerale și antioxidanți, care pot juca un rol in reducerea riscului de apariție a anumitor boli, precum și in susținerea sanatații digestive și a pielii tale.Ce se intampla in corpul tau daca mananci roșii in fiecare ziExista multe modalitați prin care poți adauga…

Nautul: Cinci motive pentru a-l consuma cu regularitate

15:10, 03.05.2024 - Nautul este o excelenta sursa de proteine vegetale, alternativa la cele de origine animala, precum carnea, derivatele sale și peștele. Dar asta nu e tot, transmite revista Grazia. Consumul a cel puțin trei porții de leguminoase pe saptamana reduce riscul de afecțiuni precum diabetul de tip 2 și bolile…

Beneficiile consumului regulat de mango

11:41, 24.04.2024 - Mango este atat de popular, nutritiv și consumat pe scara larga in intreaga lume, incat a fost numit de unii oameni „regele fructelor”. Dulce și suculenta, pulpa sa galbena este delicioasa consumata ca atare, poate fi transformata in nectar sau suc, adaugata intr-un smoothie sau transformata intr-o…

Alimentele pe care trebuie sa le consumi in aceasta primavara pentru a avea un sistem imunitar puternic

09:20, 17.04.2024 - Iata cateva dintre cele mai importante alimente pentru sistemul imunitar in aceasta perioada a anului:1. CitriceleCitricele, cum ar fi portocalele, lamaile, grepfrutul și limele, sunt bogate in vitamina C, un puternic antioxidant care ajuta la intarirea sistemului imunitar. Vitamina C stimuleaza producția…

Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala

17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…


Ce parere ai despre aceasta stire?