Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

10 lucruri de ştiut despre cea mai folosită armă din istorie, Kalaşnikov

Publicat:

Una dintre cele mai faimoase arme de lupta, prezenta in aproape toate razboaiele modern, aceasta arma a fost copiata si perfectionata in mod constant, scrie Historia.

Iata 10 lucruri de stiut despre Kalasnikov:

Arma s-a “nascut” in anul 1941 in timpul luptelor de la Brausk, unde un tanar ofiter rus, Kalashnikov, a fost ranit grav, parasind unitatea de tancuri in care lucra. Nemaifiind apt de a continua lupta in acea unitate, a fost transferat la artilerie, orientandu-se catre proiectarea de arme.Prima versiune a Kalashnikovului avea corpul din tabla de otel, inlocuit ulterior  cu…

Citeste articolul mai departe pe obiectiv.info…  

Sursa articol: obiectiv.info


Stiri pe aceeasi tema

Va fi iureș, pica iar Dinamo? 5 lucruri de știut intr-un final INCENDIAR de play-out + Programul echipelor care lupta pentru supraviețuire

00:15, 24.04.2024 - Dinamo mai are trei meciuri de disputat pana la finalul play-out-ului, doua partide acasa, cu Voluntari și UTA, plus deplasarea de la Cluj, cu Universitatea. „Cainii” au nevoie de un parcurs perfect, impletit cu jocul favorabil al rezultatelor, pentru a nu retrograda din nou. Nu e de gluma pentru Dinamo,…

Mohammad Murad, candidat AUR la CJ Constanta - Nu imi este frica sa duc aceasta lupta si sunt convins ca voi fi invingator“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

15:25, 23.03.2024 - Presedintele AUR George Simion a anuntat astazi ca Mohammad Murad este candidat din partea AUR la functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta. "Sunt in lupta din anii 2000. Sunt singura persoana care am vorbit intotdeauna diferit de toti ceilalti. Imi doresc ca toti constantenii sa simta…

8 martie – o lunga istorie in lupta pentru drepturile femeilor din intreaga lume

07:25, 08.03.2024 - Ziua Internaționala a Femeilor, sarbatorita pe 8 martie, este o zi de recunoaștere a realizarilor femeilor in diverse domenii ale societații, indiferent de naționalitate, etnie, limba, cultura, economie sau politica. Originile acestei zile se regasesc in lupta femeilor pentru egalitate, dreptul la vot,…

Astazi in istorie: De la nașterea umanismului la lupta pentru independența, o calatorie prin evenimentele marcante ale zilei de 6 martie

09:05, 06.03.2024 - De la schimbari de paradigme in sfera religioasa și descoperiri geografice care au extins orizonturile umanitații, pana la confruntari eroice și progrese științifice ce au redefinit cunoașterea, ziua de 6 martie a fost martora unor evenimente importante care au traversat spectrul umanitații.

Astazi in istorie: De la cruciade și razboaie civile la cutremure devastatoare și lupta pentru suveranitate

09:05, 04.03.2024 - Pe 4 martie, istoria iși deschide paginile pentru a revela momente pivotale care au modelat contururile lumii de astazi. De la rasturnari de monarhii și declarații de razboi, pana la cutremure devastatoare și mișcari de independența, aceasta data a fost martora unor evenimente care au traversat spectrul…

Secretarul american al apararii va fi audiat in Congresul SUA pentru ca si-a ascuns boala: „Comandantul suprem nu a stiut ca secretarul apararii este scos din lupta“

10:30, 29.02.2024 - Secretarul american al apararii, Lloyd Austin, va trebui sa explice joi Congresului Statelor Unite motivele pentru care a ascuns fata de presedintele Joe Biden si fata de numarul doi de la Pentagon ca a fost operat de cancer la prostata, transmite Reuters.

La fiecare patru ani: Patru lucruri de stiut despre 29 februarie

06:55, 28.02.2024 - Joi va fi 29 februarie, o zi neobisnuita in calendar care exista doar o data la patru ani… ei bine, aproape. Iata patru lucruri de stiut despre aceasta zi suplimentara din anii bisecti, transmite AFP. Egiptul antic a incercat sa-si alinieze mai bine calendarul cu ciclul natural al anotimpurilor, dar…

Patru lucruri de stiut despre 29 februarie

00:16, 28.02.2024 - Joi va fi 29 februarie, o zi neobisnuita in calendar care exista doar o data la patru ani… ei bine, aproape. Iata patru lucruri de stiut despre aceasta zi suplimentara din anii bisecti, transmite AFP. Egiptul antic a incercat sa-si alinieze mai bine calendarul cu ciclul natural al anotimpurilor, dar…


Ce parere ai despre aceasta stire?