Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:05, 21.06.2023

Deliciul brânzeturilor: Brânza cu mucegai și aroma sa distinctivă

Brânza cu mucegai este unul dintre acele alimente care pot polariza gusturile, dar care oferă o experiență culinară deosebită pentru cei aventuroși și pentru iubitorii de brânzeturi fine. Acest tip de brânză se…




23:10, 06.04.2023

Idei pentru masa de Paște: Lalele și liliac, tradiție și finețuri pe masă

Cum pregătim masa de PașteLalele și liliac, tradiție și finețuri pe masă Bucuria mea de sărbătorile Pascale nu stă numai în reunirea cu cei dragi, mâncăruri, tradiție și ouă colorate, ci și în flori. Nu există…




17:15, 30.03.2023

Ce este sosul gorgonzola și cum se prepară. Rețetă de sos gorgonzola

Sosul Gorgonzola este un sos bogat și decadent făcut din celebra brânză cu mucegai și alte ingrediente. Se prepară ușor și este un sos perfect pentru friptură, paste, gnocchi și chiar o mulțime de legume.Ce este…




17:01, 13.04.2022

Europenii au ajuns să mănânce brânză ieftină de la americani

Camembert, Roquefort, Mozarella, Gouda, Brie…Europa este renumită pentru delicioasele sale sortimente de brânzeturi, dar tocmai se confruntă cu probleme în aprovizionarea cu lapte. Prin urmare, europenii cumpără…




18:00, 15.11.2021

Sfaturi utile: Cum să păstrezi brânza în frigider pentru a rezista mai mult

Un lucru bine știut este că brânzeturile se pot altera rapid dacă nu sunt păstrate în condiții optime. În următorul articol îți vom recomanda care sunt cele mai bune metode de păstrare a brânzeturilor. Chiar dacă…




10:10, 14.04.2021

Tipuri de brânză. Cele mai populare sortimente de pe piață și cum le recunoști

Producătorii din întreaga lume au inventat sute de tipuri de brânză, mai dulci sau mai sărate, mai grase sau mai dietetice, tari și iuți sau cremoase. Există tipuri de brânză cu vin, cu ceapă, cu mucegai, cu diverse…




14:53, 06.05.2020

Renumita brânză franceză ar putea ajunge la gunoi

Fermierii francezi sună alarma: piața de brânzeturi se topește pe fondul pandemiei de coronavirus. Cei mai importanți producători ai țării avertizează că închiderea restaurantelor și o încetinire a comerțului internațional…




18:59, 03.12.2019

Deranjat de legislaţia GAFA, Trump vrea suplimentarea tarifelor vamale pentru brânza Roquefort şi vinul spumant francez

Statele Unite ameninţă Franţa cu aplicarea de noi tarife vamale asupra unora dintre produsele sale, în unele cazuri putând ajunge până la 100%, pe echivalentul a 2,4 miliarde de dolari. Administraţia Trump răspunde…




07:07, 26.07.2019

ORA 10.30 | Adriana Nedelea LA FIX: Povestea unei generații sacrificate. Despre imigrare și dezrădăcinare

A fost 16 ani în Legiunea Străină și spune că n-ar mai lua-o de la capăt. “Mă simt ca un om parte a unei generații sacrificate. Tinerii ar trebui să se oprească să imigreze. Simt că nu sunt nici de acolo, de acasă,…




15:37, 19.12.2018

Lactalis-Alba aduce pe piața Moldovei noi tipuri de brânzeturi

ÎCS Compania LACTALIS-ALBA SRL, parte a grupului internațional Lactalis – lider mondial în producerea brânzeturilor și lactatelor, lărgește sortimentul brânzeturilor și oferă consumătorului din Republica Moldova…




14:55, 17.10.2018

Acord comercial UE-Vietnam. Oportunităţi economice, fără taxe vamale

Comisia Europeană a adoptat miercuri acordul comercial şi acordul de investiţii UE-Vietnam, deschizând calea pentru semnarea şi încheierea acestora. Prin această adoptare, CE îşi demonstrează angajamentul de a…




20:49, 17.07.2018

UE și Japonia au semnat un tratat de liber-schimb, un ”mesaj puternic împotriva protecționismului” lui Donald Trump.

UE și Japonia au semnat un tratat de liber-schimb care se vrea a fi un ”mesaj puternic împotriva protecționismului” lui Donald Trump au declarat premierul japonez și președinții Consiliului European și Comisiei…




00:09, 28.10.2017

Rețete cu țelină. Savuroase, hrănitoare și sănătoase

O rădăcinoasă pe care o găsești tot timpul anului și de la care poți folosi și rădăcina și tulpina și frunzele. Aroma sa este inconfundabilă și pe placul tuturor. Se poate consuma crudă, fiartă sau coaptă. Încearcă…




08:48, 11.07.2017

Salata de vara cu sos de branza (reteta video)

Cu multe legume proaspete si sos de branza cremos, salata de vara cu sos de branza, nu este o simpla salata, ci un adevarat raftat, plin de savoare, sanatate, care aduna in ea toate deliciile verii.INGREDIENTE…




12:53, 16.01.2017

Cum arată ultimul meniu servit pe Titanic pentru pasagerii din cele trei clase sociale

Un meniu folosit în timpul ultimului prânz servit pe Titanic , salvat din apele reci ale Atlanticului de Nord de un pasager de la clasa I în urmă cu un secol, a fost făcut public recent. Având aplicate pe el o…




19:03, 28.07.2016

Au descoperit un pachet vechi de sute de ani pe un vapor. Cand l-au deschis, au amuțit. ”Incredibil”

Scafandrii au crezut că au adus la suprafață toate comorile de pe "Kronan", vas de război scufundat în 1676 de-a lungul coastei suedeze la Marea Baltică, dar au mai descoperit ceva: o brânză…




18:28, 28.07.2016

Suedia: O brânză veche de 340 de ani, descoperită în epava unui vas

Diamante, ducați și statuete: scafandrii au crezut că au adus la suprafață toate comorile de pe "Kronan", vas de război scufundat în 1676 de-a lungul coastei suedeze la Marea Baltică, dar au mai descoperit…




09:03, 17.05.2016

FOTO Calcan şi Roquefort, nu tocăniţă şi usturoi! Burleanu l-a acuzat pe Pompiliu Popescu de faptul că i-a ”îndopat” pe jucători înainte de Finlanda,…

Scandalul produs la echipa naţională de îndepărtarea medicului Pompiliu Popescu continuă să creeze valuri în interiorul FRF, dar şi al primei reprezentative. Unul dintre argumentele invocate de Răzvan Burleanu,…




11:02, 18.03.2016

Plăcintă de berbecuț, un preparat la care și zeii poftesc! Rețeta „semnătură” a lui chef Florin Dumitrescu este de-a dreptul divină!

Chef Florin Dumitrescu a prezentat fanilor rețeta sa &"semnătură&", cu care se mândrește. Acest preparat îl definește extrem de bine și poate fi făcut de orice pasionat de bucătărie.  Care e rețeta…




09:55, 04.03.2016

Petrecere de 8 Martie dedicată iubirii @ Bellaria Hotel

Pe 8 Martie 2016, începând cu ora 19.00, Bellaria Hotel vă invită la o ptrecere senzaţională dedicată iubirii, primăverii şi frumuseţii, alături de Festivo Band. Meniul de sărbătoare cuprinde feluri alese, pregătite…




18:32, 29.01.2016

O rețetă împărătească, demnă de o gospodină pe măsură! Cum se prepară cel mai delicios șnițel cu coroniță

 O zi minunată va fi întotdeauna mai plăcută dacă vei alege să găteşti un preparat delicios, iar Vlădutz, bucătarul de la Neatza, îţi recomandă şniţel cu coroniţă. Pentru prepararea snitelelor:…




09:40, 08.04.2015

Banc: Intr-o alimentara oarecare intreaba un domn...

Intr o alimentara oarecare intreaba un domn: Nu va suparati, aveti cumva branza Roquefort Branza roquefort Nu cred, ce i aia E branza cu mucegai, o specialitate... Ah, nu avem branza roquefort, dar avem mezeluri…




23:25, 18.11.2014

Periplu gastronomic în Franța și Italia: Roquefort, Gorgonzola,Brie...

O călătorie în Franţa sau în Italia este echivalentă cu un periplu gastronomic, iar brânzeturile cu mucegai, considerate a fi adevărate delicatese, au povestea lor. Prin tradiţie, o masă savuroasă se încheie cu…




09:42, 03.09.2014

Îţi place BRÂNZA cu MUCEGAI? Uite ce NU ţi-a spus nimeni niciodată despre ea

Brânza cu mucegai reprezintă cu siguranţă deliciul cunoscătorilor. Multe persoane se ţin departe de acest tip de branză din cauza gustului intens şi a mirosului specific. Dar ce nu ştiu cei care resping brânza…




12:42, 18.03.2014

De ce traiesc francezii mai mult

In ciuda faptului ca mananca foarte multa sare si grasimi saturate, francezii au o viata lunga si fara probleme cardiace. Expertii in nutritie au numit acest fenomen “paradoxul” francez si au incercat sa-i gaseasca…




14:18, 08.02.2014

6 motive surprinzătoare pentru a mânca mai multe lactate

Traiesti mai mult, te simti bine si slabesti. Lactatele au cateva beneficii importante asupra sanatatii. Iata cateva dovezi surprinzatoare care te vor face sa adaugi lactatele in dieta ta zilnica, potrivit specialistiilor…




23:03, 06.02.2014

Motive surprinzătoare pentru a mânca mai multe lactate

Unele sortimente de branza au proprietati antiinflamatoriiCercetatorii au descoperit ca branza Roquefort are proprietati antiinflamatorii care pot proteja impotriva bolilor cardiovasculare si pot reduce riscul…




21:51, 08.12.2013

Bucate de la catering. La Cluj, „renii“ Moşului îţi aduc mâncarea acasă dacă o comandă depăşeşte 200 de lei

„Tu petreci, noi gătim.Vino la noi să îţi alegi tot ce pofteşti pentru sărbători“, sub acest slogan îşi momesc firmele de catering din Cluj clienţii. Dacă o comandă depăşeşte 150-200 de lei, atunci cei de la firmele…




23:30, 31.10.2013

ULTIMUL PRÂNZ: Poveştile FASCINANTE ale BUCĂTARULUI de la Elysee despre PREŞEDINŢII Franţei

Vaussion, în vârstă de 60 de ani, a gătit joi ultimul său prânz pentru preşedintele François Hollande, un adevărat festin de adio compus din crab cu sos remoulade, turnedo cu ciuperci şi millefeuille cu zmeură.În…




19:03, 27.07.2013

Salată de praz, cu brânză, mere şi nuci

►2 tulpini de praz ► 2 mere ► câte 3 linguri de suc de lămâie, respectiv portocale ► 2 linguri ulei de susan ► sare, piper măcinat ► 80 g miez de nucă ► 200 g brânză Roquefort ► 3 linguri smântână ► pătrunjel pentru…