Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

09:14, 01.11.2019

Cum faci sos de mere. Rețeta simplă și delicioasă. Genial în prăjturi!

Cum faci sos de mere. Rețeta simplă și delicioasă. Genial în prăjturi! Sosul de mere este delicios și sănătos, mai ales dacă esști pasionat de tot ce înseamnă patiserie. Iată cât de ușor se prepară.




20:02, 31.10.2019

Un medicament din două, vândut în farmacii, se eliberează fără reţetă

Pe piaţa europeană există mai mulu de 200 de ingrediente farmaceutice active disponibile fără prescripţie medicală în Europa, potrivit datelor AESGP Association of the European Self-Care Industry – AESGP – pe 2018.




10:25, 31.10.2019

Rețete de Halloween. Plăcinte cu dovleac și brânză sărată

Dovleacul, darul portocaliu și aromat al toamnei poate fi inclus nu numai în deserturi, ci și în preparate sărate. Rețeta Plăcinte cu dovleac și brânză sărată, este perfectă pentru a fi servită ca aperitiv și poate…




00:36, 31.10.2019

Ghebele – sănătate curată

Cum este sezonul ghebelor, indicat ar fi să nu pierdeți ocazia pentru a pregăti o rețetă proaspătă cu aceste ciuperci sănătoase. Ghebele cresc pe conifere și foioase, ele se mai numesc “pâinea pădurii” sau “opintici”,…




19:26, 30.10.2019

VIDEO: Meniurile Curții Princiare de la Alba Iulia, recreate după rețete vechi. Ce gust aveau bucatele medievale

Secretele bucătăriei de la Curtea Princiară de la Alba Iulia, au fost dezvăluite miercuri seară la Palatatul Apor, sediul Universității ”1 Decembrie 1918”. Savuroase și sofisticate, meniurile servite de principii…




19:13, 30.10.2019

Rețete de Halloween. Dovleci din aluat cu dovleac plăcintar caramelizat. Un desert perfect pentru așa sărbătoare!

Pentru că a devenit și la noi o tradiție ca de Halloween să pregătim preparate cu dovleac, Rețeta Dovleci din aluat cu dovleac plăcintar caramelizat, se încadrează perfect la categoria Rețete de Halloween.




11:36, 30.10.2019

Cum faci un delicios piept de pui în crustă de fulgi de porumb. Rețetă

Piept de pui cu fulgi de porumb rețetă șnițele. Vrei să prepari rapid o mâncare ieftină dar gustoasă în acelaşi timp? Iată o reţeta ce nu îţi va lua mai mult de 10 minute pentru a o prepara şi…




06:23, 30.10.2019

FOTO Şase metode prin care poţi deosebi ceramica originală din Horezu de falsuri. Doar 2% dintre produsele vândute anual respectă reţeta certificată de…

Statistica arată că doar 2% din produsele ceramice vândute în localitatea vâlceană Horezu respectă reţeta originală certificată UNESCO şi inclusă în patrimoniul cultural imaterial al umanităţii.




04:54, 30.10.2019

Cum se pregătesc apetisantele chifteluţe mănăstireşti. Mâncarea delicioasă care însoţeşte preparatul, o garnitură perfectă în zilele de post

Reţeta este pe cât de simplă, pe atât de gustoasă. Chifteluţele mănăstireşti sunt mâncarea ideală pentru cei care doresc să ţină post, fiind nevoie doar de puţină atenţie la fierberea ingredientului de bază, fasolea,…




15:27, 29.10.2019

Pate de ficat: din comerț sau făcut în casă? Plus o rețetă delicioasă

Pate de ficat: Ficatul este un aliment dificil; o parte din copii il mananca cu placere, insa cea mai mare parte il refuza, strambandu-se si invocand ba consistenta lui inecacioasa, ba ca ar fi amar la gust. Insa…




12:42, 29.10.2019

MOŞII DE TOAMNĂ 2019. Ce trebuie să faci în această zi pentru cei dragi plecaţi de lângă noi

MOŞII DE TOAMNĂ 2019. Ziua de sâmbătă este dedicată pomenirii morților, scrie libertateapentrufemei.ro. Și asta pentru că, potrivit scrierilor bisericești, în zi de sâmbătă, lui Iisus Hristos i-a fost înmormântat…




04:25, 29.10.2019

Reţeta celor mai gustoşi mititei. Ce fel de carne se combină, ce condimente sunt necesare şi câtă supă pentru frământat

Cei mai buni mititei pot fi gătiţi şi acasă, după reţeta regretatului gastronom Radu Anton Roman. Paşii preparării îi găsim în lucrarea gastronomiei româneşti - “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti” (Editura…




00:03, 29.10.2019

Veteranii bolnavi nu beneficiază de reţete gratuite şi compensate

Peste 450 de cadre militare în rezervă sunt obligaţi să-şi cumpere medicamente deşi s-au îmbolnăvit datorită serviciului şi potrivit legii ar trebui să beneficieze de  reţete gratuite sau compensate. Militarii…




15:27, 27.10.2019

Nu vei rezista acestei rețete! Cele mai bune „negrese” cu lămâie

Negresele, un desert extrem de popular indiferent de vârstă sau de preferințe, pot fi mai mult decât niște simple negrese. De exemplu, există o rețetă interesantă, care aduce în prim plan un ingredient extrem de…




19:02, 25.10.2019

Poale în brâu sau gustul copilăriei. Reţeta bunicii

Ingrediente aluat – Poale-n brâu moldovenești 500 g făînă240 ml lapte7 g drojdie deshidratată/25 g proaspătă2 ouă medii60 g unt90 g zahăr1 vârf cuțit sare1 portocală (coajă rasă) Ingrediente umplutură de brânză…




09:57, 25.10.2019

Conopida murată în oțet, un deliciu pentru iarnă. Rețetă

Ardelenii se laudă cu această tradiţie. În Bihor şi Satu Mare, pe lângă tradiţionalele gogonele murate sau castraveciori conservaţi la borcan, se pune şi conopidă. Conopida murată în oțet rețetă. Reţeta de conopidă…




23:34, 24.10.2019

Cum se pune varza la murat. Reţeta pe care trebuie să încerce orice gospodină

Toamna este sezonul în care gospodinele îşi pregătesc cămara pentru iarnă, iar printre numeroasele borcane de dulceaţă, compot şi zacuscă ori alte legume murate trebuie să fie şi varza murată.




21:02, 24.10.2019

Reteta lui Costachel cu recomandarea Paharnicului: Salată caldă de creveţi cu două ţeline

Asa ca salata asta devine un prilej minunat sa aprofundam asemanarile si diferentele dintre aceste doua soiuri. Ca daca partea teoretica am studiat-o mai demult, poate e timpul sa trecem si la practica. Drept pentru…




19:22, 24.10.2019

Piept de pui cu ciuperci în vin, deliciu rapid și cu puține calorii! Cum dai gust cărnii?

Pieptul de pui este genul de aliment ce nu prea lipsește de pe mesele românilor, dar puțini sunt cei care știu ce rețetă pot pregăti pentru ca acesta să nu mai fie atât de fad. Iată cum se face rețeta de piept…




15:44, 24.10.2019

CEA MAI TARE REŢETĂ DE VARZĂ MURATĂ. O să faci sarmale din ea până la vară

Atunci se spune din popor ca iese cea mai buna varza murata pentru iarna, se mentine zeama limpede si nu se baleste, scrie pofta-buna.com. În plus, varza pusă la murat de Sf. Dumitru ţine până în vară. Ingrediente…




12:44, 24.10.2019

REȚETĂ Mici de casă

Ingrediente 1 kilogram de carne tocata (amestec vita si porc) Cimbru Boia de ardei O capatâna de usturoi O cana cu supa de carne O lingura de seu de oaie Sare Piper Preparare Puneti într-un bol amestecul de carne…




23:11, 23.10.2019

Zacuscă de fasole boabe tradiţională - reţeta pe care trebuie să încerce orice gospodină

Zacusca de fasole boabe tradiţională este un preparat gustos şi ieftin, pe care trebuie să-l încerce orice gospodină. Chiar dacă n-ai mai făcut până acum, nu ezita să-ţi măreşti sortimentele din cămară cu această…




20:24, 23.10.2019

PESTE 200 DE REȚETE LA CIORBĂRIE, ÎN PALAS

Restaurantul Ciorbărie a fost inaugurat, de curând, în ansamblul mixt, fiind prima locație dinafara Bucureștiului a business-ului tip franciză, dar și cea mai mare dintre acestea. Decorat într-un mod aparte, localul…




19:24, 23.10.2019

O delicatesă după o rețetă veche ciobănească, inspirație pentru bucătarii cu diplomă

Ziarul Unirea O delicatesă după o rețetă veche ciobănească, inspirație pentru bucătarii cu diplomă Ingredientele puține pe care ciobanii le au la dispoziţie în vârf de munte pot face minuni în bucătărie și tradiţiile…




13:24, 23.10.2019

Aceasta este cea mai sănătoasă pâine. Nu vei mai mânca altă după ce vei vedea şi cât de gustoasă este

Rețetă - mod de preparare pâine Amercați un plic de extract din maia lichidă bio din secară, 500 grame făină de grâu, 500 grame făină de secară, două plicuri de drojdie (18g), două lingurițe de sare, 750ml apă…




11:43, 23.10.2019

„Târgul de gust bun, cu rețete din străbuni” își deschide mâine porțile în parcul Teatrului „Oleg Danovski”

Evenimentul se desfășoară pe platoul din fața Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” și aduce constănțenilor bunătăți după rețete moștenite din tată în fiu, din zona Dobrogei și nu numai. Începând…




06:07, 23.10.2019

Supă cu găluște pufoase. Rețeta tradițională de la mama. Îți amintește de copilărie

Supă cu găluște pufoase. Rețeta tradițională de la mama. Îți aminteșe de copilărie. Supa cu găluște este fără doar și poate un fel d emâncare care te aduce înapoi în copilărie, la masa pregătită de mama. Iată cum…




18:36, 22.10.2019

Nu este doar un decor de Halloween. Dovleacul face minuni pentru sănătatea noastră

Dovleacul este vedeta fiecărei toamne târzii. Și asta nu numai pentru că are în spate o bogată tradiție presărată cu povești fascinante pentru pasionații de mister, ci și pentru faptul că el reprezintă garanția…




17:47, 22.10.2019

Varză călită cu cârnați și mămăliguță. Rețeta tradițională adorată de români. Cum se prepară

Varză călită cu cârnați și mămăliguță. Rețeta tradițională adorată de români. Cum se prepară. Varza călită cu cârnați, alături de o bucată generoasă de mămăliguță, nu poate întrece în gust nici cel mai sofiticat…




09:14, 22.10.2019

CS UNIVERSITATEA CRAIOVA // Rețetă de la Sorin Cîrțu pentru titlu: luați-vă olteni!

Sorin Cîrțu (63 de ani), președintele Craiovei crede că ”e bine să ai cât mai mulți olteni în lot dacă vrei titluri”, iar campioanele ultimelor 5 ediții îl confirmă în bună măsură  Oltenii, în general, au simțul…