Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

18:25, 08.12.2022

Este blackjack-ul cel mai popular joc de cazino? (P)

Cazinourile au avut întotdeauna un loc special în inimile oamenilor din orice epoca. Ele au oferit înca de la începuturile lor numeroase optiuni pentru distractie si câstiguri însemnate. Desi multi jucatori de-a…




10:32, 02.03.2020

Filme cu zei – Cele mai bune pelicule cu zei din ultimele decenii

Lumea fascinantă a zeilor a fost de nenumărate ori subiectul unora dintre cele mai bune filme cu zei. Iată o selecție a acestora. Războaie, lupte eroice și povești de dragoste de neimaginat între zei și muritorii…




19:36, 13.01.2019

Românul care a făcut cea mai mare descoperire din lume despre Epoca Bronzului A MURIT: A fost 'victima unei boli crunte, care nu lasă în urmă învingători'

Şeful Secţiei de Arheologie a Muzeului Naţional al Banatului, Alexandru Szentmiklosi, care a demonstrat că lângă Timişoara se află probabil cea mai mare cetate din lume din Epoca Bronzului, a încetat din viaţă,…




16:06, 13.01.2019

Timiş: A murit, la 47 de ani, Alexandru Szentmiklosi, şeful Secţiei de Arheologie a Muzeului Naţional al Banatului

Şeful Secţiei de Arheologie a Muzeului Naţional al Banatului, Alexandru Szentmiklosi, care a demonstrat că lângă Timişoara se află probabil cea mai mare cetate de Epoca Bronzului din lume, a încetat din viaţă,…




22:54, 15.11.2018

Arheologii greci au anunțat descoperirea orașului în care au locuit urmașii Troiei

Ministerul Culturii din Grecia susţine că arheologii au descoperit primele rămăşiţe tangibile ale unui străvechi oraş considerat prima aşezare a prizonierilor războiului troian, conform descoperă.roÎn cadrul unei…




17:26, 15.11.2018

O nouă descoperire arheologică: Tenea, oraşul fondat de către supravieţuitorii Războiului Troian

Un grup de cercetători arheologi au dat peste oraşul pierdut Tenea, din Grecia. Aceştia sunt de părere că au descoperit cel mai important aşezământ fondat de troienii capturaţi de greci în urma războiului povestit…




13:27, 15.11.2018

Arheologii au descoperit un oraş pierdut din Grecia Antică. Unde este localizat Tenea, aşezământul fondat de supravieţuitorii Războiului Troian

Un grup de cercetători arheologi au dat peste oraşul pierdut Tenea, din Grecia. Aceştia sunt de părere că au descoperit cel mai important aşezământ fondat de troienii capturaţi de greci în urma războiului povestit…




13:27, 27.03.2016

Cele mai frumoase femei ale lumii antice: Cleopatra nici nu figurează în clasament

Experta în istorie antică N.S. Gill a realizat un top al celor mai frumoase femei din antichitate pentru site-ul ancienthistory.about.com, luând în calcul calităţile fizice ale acestora, probate de portetele existente,…




09:40, 04.07.2015

Insula teribilului AHILE de la Gurile DUNĂRII. Dovezile istorice…

Legendarul AHILE, eroul Războiului Troian, este legat de pământul României de astăzi prin scrierile autorilor antici. Oricât ar părea de surprinzător sau de “protocronist” (după cum ar spune manipulatorii antiromâni),…




11:27, 27.09.2014

Au existat amazoanele? LEGENDĂ sau ADEVĂR

Sunt menţionate iar şi iar de către grecii antici atât în istorie, cât şi în mitologie, încă de pe vremea lui Homer, aproximativ în secolul al VIII-lea î.e.n. Erau descrise ca nişte războinice formidabile care…




14:09, 27.01.2014

Lecţii de istorie pe şantierele arheologice din Timişoara. Cărţile de istorie despre oraş zac în depozite

Adrian Orza, fostul viceprimar al Timişoarei, a lansat o idee inedită pe reţeaua de socializare Facebook, locul prefeta de comunicare şi pentru primarul Nicolae Robu. Consilierul local propune profesorilor să ţină…




01:27, 12.12.2013

FOTO Biserica Sf.Gheorghe din cea mai veche piaţă publică din Timişoara, dispărută în 1904

Piaţa Sfântul Ghoerghe este cea mai veche piaţă din Timişoara. Aici s-a aflat o biserică catolică încă din secolul al XV-lea, care o data cu cucerirea otomană a fost transformată în Marea Moschee. După eliberarea…




14:27, 20.11.2013

Un drum construit de otomani în secolul XVII, descoperit din întâmplare în Timiş

Chiar dacă drumul medieval nu va putea fi conservat în totalitate, bucăţi din bârnele de lemn care îl alcătuiau acum patru sute de ani vor putea fi păstrate şi expuse, cel mai probabil, la Muzeul Banatului din…




14:09, 20.11.2013

Un drum construit de otomani în secolul al XVII-lea, descoperit din întâmplare în Timiş

Chiar dacă drumul medieval nu va putea fi conservat în totalitate, bucăţi din bârnele de lemn care îl alcătuiau acum patru sute de ani vor putea fi păstrate şi expuse, cel mai probabil, la Muzeul Banatului din…