Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

14:30, 06.05.2022

”Parada plăcintelor cu rabarbăr” la Saschiz

Sărbătoarea Rubarbărului a a juns la a noua ediție. Asociația „Vecinătatea Femeilor din Saschiz" organizează anual, în prima zi de sâmbătă a lunii mai, un eveniment dedicat, parte a proiectului de promovare turistică…




23:06, 28.04.2022

A patra ediţie a Concursului Internaţional de Caricatură pe tema rabarburei, câştigată de o artistă poloneză

Caricaturista Izabela Kowalska Wieczorek din Polonia a câştigat cea de-a IV-a ediţie a Concursului Internaţional de Caricatură Rabarbura 2022, cu lucrarea „Playground", a anunţat, joi, preşedintele juriului, artistul…




12:10, 28.04.2022

Concursul Internațional de Caricatură ”Rabarbura” și-a desemnat câștigătorii

A patra ediție a Concursului Internațional de Caricatură "Rabarbura" 2022, eveniment organizat de Transilvania CLOUD, cu sprijinul Elastoffice Romania SRL, și-a desemnat miercuri, 27 aprilie câștigătorii. Potrivit…




19:05, 23.04.2022

Concursul Internațional de Caricatură RABARBURA Ediția a IV-a

Ediția din acest an a Concursului Internațional de Caricatură RABARBURA se remarcă (față de edițiile anterioare) prin numărul cel mai mare de desene înscrise în competiție – 300 – precum și prin calitatea tot mai…




18:06, 29.01.2022

Mureș: Concurs internațional de caricatură pe tema rabarburei

Preşedintele Asociaţiei Transilvania Cloud, Mircea Muntean, a anunţat joi, 27 ianuarie, că s-a dat startul celei de-a IV-a ediţii a Concursului Internaţional de Caricatură Rabarabura, care va avea temă „Rabarbura…




11:50, 01.04.2021

Ce poți să gatești cu rubarbă. Cinci rețete gustoase și simple

Deși este confundată de cele mai multe ori cu un fruct, rubarba provine din Tibet, fiind o legumă care a fost ulterior adusă și cultivată și în Europa. Rubarba se mai găsește și sub denumirile de Rabarbăr, Rabarbară…




14:44, 11.05.2019

Meniul liderilor UE la Sibiu: Piure de rabarbăr, cotlet cu măcriș și Jidvei

Dineul a avut un specific tradiţional transilvănean din Sibiu oferind produse și delicatese locale liderilor europeni. Sibiul este în acest an Regiune Gastronomică Europeană, astfel că produsele au fost promovate…




18:52, 04.05.2019

Mureş: Ediţia a VII-a a 'Sărbătorii Rabarbărului' de la Saschiz; peste 20 de gospodine, la Parada plăcintelor cu rabarbură

Peste 20 de gospodine din comuna Saschiz şi din localităţile învecinate au participat, sâmbătă, la Parada plăcintelor cu rabarbură, organizată în cadrul celei mai populare manifestări de promovare a patrimoniului…




17:22, 04.05.2019

Mureş: Expoziţia primului concurs de caricatură din lume pe tema rabarburei, în premieră la ''Sărbătoarea Rabarbărului'' de la Saschiz

Expoziţia care cuprinde lucrările clasate pe primele 30 de locuri la prima ediţie a Concursului Internaţional de Caricatură ''Rabarbura'', singurul concurs de acest gen din lume care vizează această…




16:24, 17.04.2019

Mureş: Peste 270 de lucrări înscrise la primul concurs de caricatură din lume pe tema rabarburei

Peste 270 de lucrări realizate de 129 de artişti din 34 de ţări au fost înscrise la prima ediţie a Concursului Internaţional de Caricatură "RABARBURA", singurul concurs de acest gen din lume care vizează această…




18:45, 18.05.2018

Mureş: Singurul produs lactat de origine protejată şi unicul productor de rabarbură din România, la Târgul Cetăţii

Singurul produs lactat de origine protejată la nivel european din România, Telemeaua de Ibăneşti, şi unicul producător de rabarbură din ţară, în cultură organizată, Mircea Munteanu, participă alături de aproape…




14:06, 22.05.2017

Mureș: Prima cultură organizată de rabarbură din România cu plante tradiționale din zona Sighișoarei, la Nadeș

Unicul producător de rabarbură în cultură organizată din România, Mircea Munteanu, a declarat luni, pentru AGERPRES, că a reușit să înființeze la Nadeș, în județul Mureș, prima cultură de rabarbură cu plante tradiționale,…




02:24, 08.11.2015

Rubarba, beneficiile unei plantei-minune care regenerează celulele hepatice şi e un tonic fără egal. Cum o folosim pentru a nu deveni otrăvitoare

Rubarba, denumită şi Rabarbăr, Rabarbară sau Reventul, este o plantă ierboasă perenă, ce poate creşte până la doi metri.  Ea se foloseşte în preparatele culinare şi in medicină.   Beneficiile consumului…




02:30, 27.06.2015

Reţetele bunătăţilor din Mărginimea Sibiului: cum facem cele mai bune dulceţuri de cireşe, de vişine şi de rubarbă

Soţii Ioan şi Maria Badiu sunt pionierii agroturismului în satul copilăriei lui Emil Cioran. Au deschis pensiunea în 1997, cu aceeaşi convingere păstrată şi acum, că agroturismul înseamnă să primeşti oaspeţi acasă…




07:06, 11.07.2014

Salamul de Sibiu, telemeaua de Ibanesti si novacul afumat de Tara Barsei ajung in Europa si in intreaga lume. Lista produselor traditionale certificate…

Salamul de Sibiu, telemeaua de Ibanesti, branza din Marginimea Sibiului si novacul afumat de Tara Barsei vor fi protejate de Uniunea Europeana. Aceste bunatati romanesti vor primi denumirea de "origine protejata"…




13:54, 22.05.2014

Brânza de Covurlui, Salamul de Nădlac și Pita de Pecica vor protecție europeană

Zece produse tradiționale se află în pregătire pentru obținerea protecției europene, printre ele numărându-se Brânza de Covurlui, Salamul de Nădlac și Pita de Pecica. Foto: (c) BOGDAN BARBULESCU / AGERPRES ARHIVA…




14:44, 02.05.2013

Un om de afaceri din Târgu Mureş a înfiinţat în premieră două site-uri traduse în patru limbi, inclusiv romani

Un om de afaceri din Târgu Mureş, Mircea Munteanu, primul cultivator de rabarbură din România, a înfiinţat în premieră naţională două web site-uri care sunt traduse în limbile română, maghiară, germană şi în romani,…