Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

16:45, 01.06.2024

Hello Chef sezon 7, 1 iunie 2024. Ce a gătit chef Roxana Blenche pentru Betty Salam. Cu ce preparate a surprins-o pe artistă

Chef Roxana Blenche și chef Samuel au primit o provocare de zile mari din partea artistei Betty Salam, în ediția 14 din Hello Chef de pe 1 iunie 2024. Gazdele emisiunii au încercat să o impresioneze pe tânără cu…




20:15, 31.05.2024

Ghidul cumpărătorului în alegerea grătarului pentru sezonul acesta

Ghidul cumpărătorului în alegerea grătarului pentru sezonul acesta

Nu știi ce grătar să alegi pentru sezonul acesta? Informațiile de mai jos te vor ajuta să iei cea mai bună decizie:Grătar pe cărbuni – metoda tradițională de gătit în aer liberGătitul la grătar pe cărbuni este…




19:20, 31.05.2024

Beneficiile urzicilor asupra sănătății. Mod de congelare și preparare

Beneficiile urzicilor asupra sănătății. Mod de congelare și preparare

Urzicile sunt benefice pentru sănătate dar sunt greu de cules și curățat. Acestea se găsesc doar în perioada martie-aprilie astfel că le poți păstra la congelator pentru a le consuma pe tot parcursul anului.




17:05, 31.05.2024

Drumuri Judetene Constanta SA achizitioneaza nisip de rau pentru prepararea materialului antiderapant. Iata de la cine (DOCUMENT)

Drumuri Judetene Constanta SA achizitioneaza nisip de rau pentru prepararea materialului antiderapant. Iata de la cine (DOCUMENT)

Livrarea produselor necesare pentru prepararea de material antiderapant pentru sezonul rece 2024 ndash; 2025, se va face la sectiile si carierele din cadrul DJC SA Contractul a fost incheiat in data de 24 mai 2024…




17:00, 30.05.2024

Preparatele culinare românești care au făcut înconjurul lumii. Au ajuns în cea mai importantă enciclopedie gastronomică!

Preparatele culinare românești care au făcut înconjurul lumii. Au ajuns în cea mai importantă enciclopedie gastronomică!

Fără dar sau poate, preparatele culinare românești sunt unele dintre cele mai gustoase mâncăruri din lume și nu o spunem doar noi, ci și străinii care ne vizitează an de an. Faptul că străinii ne complimentează…




16:01, 30.05.2024

Cele mai bune preparatele din cartofi: Versatilitate și gust desăvârșit

Cele mai bune preparatele din cartofi: Versatilitate și gust desăvârșit

Cartofii sunt printre cele mai versatile și iubite legume din întreaga lume, fiind baza multor preparate delicioase. Fie că sunt prăjiți, copți sau fierți, cartofii pot fi transformați într-o varietate de mâncăruri…




10:40, 30.05.2024

După 15 ani, se redeschide Restaurant Parc By Oma Palace, cu preparate delicioase și diversificate și evenimente periodice

După 15 ani, se redeschide Restaurant Parc By Oma Palace, cu preparate delicioase și diversificate și evenimente periodice

După 15 ani de pauză, astăzi își redeschide porțile Restaurant Parc By Oma Palace. Deocamdată va funcționa doar terasa, care vă așteaptă cu preparate delicioase și diversificate, dar și cu evenimente periodice.…




22:20, 29.05.2024

Plantă folosită la prepararea Sfântului Mir, aclimatizată la Banca de Resurse Vegetale Genetice Buzău

Planta care dă parfumul mirului a fost aclimatizată de cercetătorii români. Uleiul extras din floarea Cistus Ladaniferus, „trandafirul de rocă”, este ingredientul-cheie în compoziţia celui mai vechi parfum pe nume…




17:00, 29.05.2024

Ciorbele în care poţi să pui cimbru. Aşa vei da un gust aparte preparatelor

Ciorbele în care poţi să pui cimbru. Aşa vei da un gust aparte preparatelor

Ciorbele sunt nelipsite din meniul tradițional al românilor. Mirosul lor specific te îmbie oricând să mănânci o porție, așa că merită să își facă loc cât mai des în meniul tău. Dar unele au un gust cu adevărat…




13:06, 29.05.2024

Restaurant de tip fast-food, închis de OPC: „Insecte vii prezenta atât pe suprafețele de preparare, cât și pe cele de servire”

Restaurant de tip fast-food, închis de OPC: „Insecte vii prezenta atât pe suprafețele de preparare, cât și pe cele de servire”

Inspectorii Protecției Consumatorilor au dispus oprirea temporară a prestării serviciilor în cazul unui restaurant de tip fast-food din municipiul Râmnicu Sărat. Decizia vine în urma unor nereguli grave constatate…




20:11, 28.05.2024

Andrew Andy Mark Liddell este noul preparator fizic al Rapidului

Andrew Andy Mark Liddell este noul preparator fizic al Rapidului

Andrew „Andy” Mark Liddell este noul preparator fizic al Rapidului, acesta alăturându-se echipei lui Neil Lennnon, „principalul” din Giuleşti, a anunţat, marţi, clubul din Superligă, potrivit news.ro




10:06, 28.05.2024

Istoria pastelor carbonara – rețeta originală

Istoria pastelor carbonara – rețeta originală

Rețeta de paste carbonara este una dintre cele mai populare și consumate în întreaga lume. Iată care este istoria pastelor carbonara, dar și ce ingrediente se folosesc pentru rețeta originală de paste carbonara.Pastele…




16:25, 27.05.2024

Dulceață de cireșe amare. Rețeta deliciului care va cuceri întrega famile. Mod de preparare

Dulceață de cireșe amare. Rețeta deliciului care va cuceri întrega famile. Mod de preparare

Cireșele amare sunt considerate superalimente, de către specialiștii în nutriție pentru că sunt bogate în nutrienți. Au un conținut ridicat de vitaminele B1, B2, B6, vitaminele A, C, E si PP. Mai găsim și minerale…




13:40, 27.05.2024

Top 10 restaurante din România unde să savurezi cea mai bună ciorbă de burtă. Au cele mai bune recomandări

Top 10 restaurante din România unde să savurezi cea mai bună ciorbă de burtă. Au cele mai bune recomandări

Ciorba de burtă este un preparat tradițional românesc pe care fie îl iubești, fie îl urăști. Pentru cei care o iubesc, ciorba de burtă este un deliciu culinar pe care nu îl refuză niciodată. Dacă te numeri printre…




15:20, 26.05.2024

Desertul preferat al marilor pofticioși! Ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi în compoziția de la papanași pentru a ieși pufoși

Desertul preferat al marilor pofticioși! Ingredientul secret pe care trebuie să-l adaugi în compoziția de la papanași pentru a ieși pufoși

Papanaşii îşi au originea în Moldova, dar se pregătesc în toate celelalte regiuni ale ţării. Preparatul a devenit de-a lungul timpului atât de popular printre români, încât a ajuns să se situeze în primele cinci…




15:00, 26.05.2024

Uleiul din doar trei ingrediente care te va ajuta să ai un somn profund. Cum se prepară. Lidia Fecioru: "Se face foarte simplu"

Atunci când vorbim despre somn, am putea spune că este la fel de importantă calitatea, cât și cantitatea, ne referim aici la ore. Somnul profund joacă un rol esențial în obținerea unui tip de odihnă care îți întinereste…




21:00, 24.05.2024

Vrei să ai roșii mari și zemoase vara aceasta? Află trucul care te va ajuta să ai o recoltă bogată în 2024

Vrei să ai roșii mari și zemoase vara aceasta? Află trucul care te va ajuta să ai o recoltă bogată în 2024

Ce să faci dacă roșiile din grădină nu cresc mariUn specialist în grădinărit a dezvăluit o metodă surprinzătoare și eficientă pentru a stimula creșterea roșiilor: utilizarea țiglelor semirotunde. Deși poate părea…




16:25, 23.05.2024

10 rețete sănătoase și rapide pentru cină. Inspirație pentru preparate delicioase

10 rețete sănătoase și rapide pentru cină. Inspirație pentru preparate delicioase

Poți pregăti cine sănătoase rapid și ușor, tot ce ai nevoie sunt ingrediente proaspete și  la îndemână. De asemenea, ține minte că e mai bine să păstrezi lucrurile simple când vine vorba de aceste mese sănătoase.…




15:56, 23.05.2024

FOTO Gândaci găsiți de OPC în bucătăria restaurantului „La Mav”! Unitatea a fost închisă

FOTO Gândaci găsiți de OPC în bucătăria restaurantului „La Mav”! Unitatea a fost închisă

Ca urmare a înregistrării unei sesizări care reclama prezența unui gândac în meniu (burger cu cartofi prăjiți), în data de 22.05.2024, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov a desfășurat…




11:21, 23.05.2024

Plăcintă englezească de pui cu smântână pentru masa de prânz. Rețeta pe care o poți adapta ușor după propriul gust

Plăcintă englezească de pui cu smântână pentru masa de prânz. Rețeta pe care o poți adapta ușor după propriul gust

Poți opta pentru un aluat fraged, pe bază de unt și făină sau pentru un aluat foietaj. Aluatul foietaj îl găsești cu ușurință în orice magazin alimentar.Îl poți prepara și în propria bucătărie, atunci când timpul…




11:21, 23.05.2024

Deliciu de primăvară: mâncare de fasole verde cu usturoi, roșii și mărar. Rețeta, în doar câțiva pași simpli

Deliciu de primăvară: mâncare de fasole verde cu usturoi, roșii și mărar. Rețeta, în doar câțiva pași simpli

Ingrediente necesare pentru această rețetă- 500 g fasole verde proaspătă sau congelată- 3-4 roșii mari, coapte- 4-5 căței de usturoi- 1 ceapă medie- 2 linguri de ulei de măsline- 1 legătură de mărar proaspătă-…




10:50, 23.05.2024

Plăcintă englezească de pui cu smântână pentru masa de prânz. Rețeta pe care o poți adapta ușor după propriul gust

Plăcintă englezească de pui cu smântână pentru masa de prânz. Rețeta pe care o poți adapta ușor după propriul gust

Poți opta pentru un aluat fraged, pe bază de unt și făină sau pentru un aluat foietaj. Aluatul foietaj îl găsești cu ușurință în orice magazin alimentar.Îl poți prepara și în propria bucătărie, atunci când timpul…




10:21, 23.05.2024

Deliciu de primăvară: mâncare de fasole verde cu usturoi, roșii și mărar. Rețeta, în doar câțiva pași simpli

Deliciu de primăvară: mâncare de fasole verde cu usturoi, roșii și mărar. Rețeta, în doar câțiva pași simpli

Ingrediente necesare pentru această rețetă- 500 g fasole verde proaspătă sau congelată- 3-4 roșii mari, coapte- 4-5 căței de usturoi- 1 ceapă medie- 2 linguri de ulei de măsline- 1 legătură de mărar proaspătă-…




16:11, 22.05.2024

Unt de casă ca la bunica. Ingrediente necesare și mod de preparare

Unt de casă ca la bunica. Ingrediente necesare și mod de preparare

Pe rafturile magazinelor găsim multe produse alimentare procesate, însă niciunul nu se compară cu preparatele făcut în casă. Gustul bogat și cremos al untului de casă ne amintește de perioada în care alimentele…




13:15, 22.05.2024

Ce au găsit chefii în farfuria echipei verzi din al patrulea battle: „Totul era amar”. Preparatul a stârnit dezbateri aprinse

Concurenții au avut de gătit câte dish-uri cu o combinație de ingrediente ciudate, în al patrulea battle de la Chefi la cuțite sezonul 13 din 29 aprilie 2024. Chefii au venit cu cele mai bune idei, însă la degustare…




13:11, 22.05.2024

Ce poți face cu carnea rămasă de la ardeii umpluți. Idei de preparate delicioase, așa eviți risipa

Ce poți face cu carnea rămasă de la ardeii umpluți. Idei de preparate delicioase, așa eviți risipa

Dacă ai făcut ardei umpluți și ți-a rămas carne în plus, ai la dispoziție o mulțime de opțiuni de mâncăruri delicioase pe care să le faci din această compoziție. Iată ce poți face cu carnea rămasă de la ardeii…




22:51, 21.05.2024

Salatele românești, într-un top mondial publicat de Taste Atlas. Cu ce preparate simple uimește România

Salatele românești, într-un top mondial publicat de Taste Atlas. Cu ce preparate simple uimește România

Articolul Salatele românești, într-un top mondial publicat de Taste Atlas. Cu ce preparate simple uimește România se poate citi integral pe Stiri de Buzau . Șase rețete românești apar printre cele mai apreciate…




21:20, 21.05.2024

Rețetă de pizza pe blat de vinete. Preparatul care va reuși să vă surprindă

Dacă v-ați săturat de pizza clasică și vreți să încercați ceva nou, atunci pregătiți pizza pe blat de vinete. Este preparatul care va reuși să vă surprindă. Iată de ce ingrediente aveți nevoie, dar și care este…




19:10, 21.05.2024

Richard Abou Zaki, revoltat de comentariile celorlalți chefi. Ce au spus colegii săi despre preparatul „cu soare” al echipei roz

Richard Abou Zaki a fost deranjat de comentariile celorlalți chefi după ce au gustat preparatul gătit de echipa sa din din battle-ul șapte Chefi la cuțite, sezonul 13. Juratul nu s-a mai putut abține și a răbufnit.




19:05, 21.05.2024

Richard Abou Zaki, revoltat de comentariile celorlalți chefi. Ce au spus colegii său despre preparatul „cu soare” al echipei roz

Richard Abou Zaki a fost deranjat de comentariile celorlalți chefi după ce au gustat preparatul gătit de echipa sa din din battle-ul șapte Chefi la cuțite, sezonul 13. Juratul nu s-a mai putut abține și a răbufnit.